Odp: Krem z .... własnej krwi...
Mnie by to brzydziło..
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mnie by to brzydziło..
fuu nie chciałabym go
Obrzydliwość, sama świadomość składu by mnie odrzucała..
Dziwaczny pomysł...
Kiedyś mnie to obrzydzało, ale teraz tak sobie myślę, że przecież taki krem z wyglądu i zapachu na pewno nawet nie kojarzyłby się z krwią. Wyczytałam, że z krwi pobranej i przechowywanej w temperaturze bliskiej ciału człowieka, wytrąca się białko, i własnie to białko trafia do kremu jako jego składnik. Ma wysoką skuteczność przeciwzmarszczkową, zwęża pory, zapobiega chorobom skóry. Tak więc... temat brzmi strasznie, ale chodzi tylko o wyizolowane białko.
Przepraszam, ale jak przeczytałam o kupie słowika to aż się zaśmiałam Nie wiem czy one gdziekolwiek sa w kremach, ale kurteczka - rozbawiło mnie to strasznie
Ostatnio edytowany przez RossAlia (2019-03-29 12:50:39)
To przynajmniej jest zabawne, a ile jest składników, które mogłyby obrzydzać? Na przykład placenta - wyciąg z łożyska zwierzęcego, popularnie stosowany w kosmetykach do pielęgnacji włosów. Co prawda jest też placenta pochodzenia roślinnego, ale podobno stosuje się też... ludzką.
Fuj.
Fuj to jest ropa naftowa w kosmetykach No ok... pochodne otrzymane z oczyszczonej ropy naftowej lepiej brzmi.
Brrr, obrzydliwość.. To już wolę ropę naftową:)
Oj, bo to się takie obrzydliwe wydaje, jak pomyślimy o smarowaniu się krwią, a przecież chyba wyodrębnia się po prostu z krwi jakieś składniki w warunkach laboratoryjnych i gdybyśmy dostały słoiczek kremu, wyglądałby jak każdy inny
Ja tam bym spróbowała gdyby był skuteczny
ATR, czyli autologiczny wypełniacz to w pełni naturalny preparat otrzymywany z osocza bogatopłytkowego uzyskanego z własnej krwi. Od osoby poddawanej zabiegowi pobierana jest krew, która następnie podlega odwirowaniu w celu oddzielenia jej poszczególnych składników. Krem ma niezwykle silne działanie regenerujące, dzięki czemu w widoczny sposób poprawia jakość skóry. Mnie to przeraża brrr i chyba nigdy się na taki krem i zabieg nie zdecyduje.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź