Odp: Czego potrzebuje skóra zimą?
Gdzie szukacie zimowych kosmetyków ? Ja potrzebuję kremu do rąk i czegoś ochronnego do twarzy...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Gdzie szukacie zimowych kosmetyków ? Ja potrzebuję kremu do rąk i czegoś ochronnego do twarzy...
Ja zimą mam przesuszoną skórę na całym ciele. Pomagają mi różnego rodzaju olejki, kokosowy, arganowy. Teraz mam też fajny olejek drogeryjny do ciała, to jest olejek w kremie z bielendy, arganowy. Dobrze nawilża, regeneruje naskórek, mam wrażenie że ma lepsze i mocniejsze działanie niż zwykły balsam
Mam ten sam problem, zimno na dworze, w domu suche powietrze, skóra jest tak przesuszona, że dosłownie się łuszczy. U mnie bardzo dobrze się sprawdza masło do ciała oeparol balance na zmianę z balsamem z tej serii. Skóra jest w znacznie lepszym stanie.
U mnie na ciało - olej kokosowy i masło shea. Na twarz - olejek i krem Evree.
Na pewno postawiłabym na nawilżenie i wspomagania odnowy komórkowej . Polega to na zastępowaniu martwych komórek naskórka nowymi
Skóra zimą potrzebuje przede wszystkim dobrego nawilżenia i ochrony przed czynnikami atmosferycznymi. U mnie ważny jest dobry dobór kremu do twarzy i balsamu do ciała. Ostatnio używam kokosowego olejku do ciała w kremie od Bielendy, bardzo dobrze nawilża i regeneruje skórę zimą. Nie mam już uczucia, że jest wysuszona czy podrażniona, przestała też się łuszczyć, a olejek ma lekką, kremową konsystencję i szybko się wchłania.
Natłuszczenie i ochrona przeciwsłoneczna - bo zimą słońce operuje niżej
U mnie zimą najbardziej cierpi skóra na dłoniach.
A Wy macie jakieś problemy ze skórą, które pojawiają się w sezonie zimowym?
Tak, mam zaczerwienienie policzków, na skutek niskich temperatur i wiatru. Smaruję kremem ochronnym na zimę, ale to niewiele pomaga, bo jednak dużo czasu spędzam na zewnątrz...
Przede wszystkim skora potrzebuje nawilżania i warstwy ochronnej, wiec lekko tłustsze kosmetyki są nawet wskazane.
Mam suchą skórę więc podwójnie odczuwam zimno, nawet te kremy ochronne słabo pomagają. Działa tylko owinięcie twarzy szalikiem...
Należy też zapewniać ochronę UV, wiele osób o tym nie pamięta...
Natłuszczam ją dobrymi kremami ....
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź