Temat: Macie czas na jedzenie w pracy?
Zauważyłam, że u mnie największym problemem jest to, że nie mam czasu na jedzenie w pracy. Przez to jem nieregularnie i fałdki rosną.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zauważyłam, że u mnie największym problemem jest to, że nie mam czasu na jedzenie w pracy. Przez to jem nieregularnie i fałdki rosną.
U mnie też się tak zdarzało, bo zawsze jest co robić, ale ostatnio jem i pracuję naraz, co trochę dziwnie może wygląda, ale przynajmniej nie będę miała wrzodów żołądka...
Przynoszę sobie 3 gotowe kanapki, więc zawsze znajdę te 2 minuty na zjedzenie każdej co parę godzin:)
Dobry pomysł, tylko musiałabym je robić wieczorem, bo rano brak czasu, zawsze za późno się budzę...
Nawet robiąc coś można pogryzać kanapkę, wszystko jest kwestią wprawy:)
Mam czas, bo mam 30minutową przerwę obiadową w pracy. Nie jem w biurze i zawsze chodzę do restauracji. Pracuje na Wilanowie, w którym jest genialna restauracja [url]http://vilanova.pl/[/url] . Chodzę tam prawie codziennie i zawsze zamawiam obiad telefonicznie i przychodzę chwile przed tym jak go zrobią, żeby długo na niego nie czekać. Polecam szczególnie jeśli któraś z Was lubi kaczkę
[quote=lipstiq]Nawet robiąc coś można pogryzać kanapkę, wszystko jest kwestią wprawy:)[/quote]
A potem ta kanapka często ląduje w klawiaturze . A przynajmniej u mnie tak jest.
Pracuję w domu ,to sama sobie reguluję jedzenie ,raczej staram się to raz dwa zrobić ,bo później muszę dłużej siedzieć jak mam dłuższą przerwę .
Nie za bardzo mam czas, ale w domu przygotowuje kanapki do których najczęściej potrzebna jest mi [url=http://profi.com.pl/pasty-konserwy/#p,szynka-z-kurczaka]szynka z kurczaka[/url], oraz sałata tak przygotowane kanapki są pyszne i zjadam je już na pierwszej przerwie w pracy.
Też kiedyś pracowałam w domu, ale wtedy zbyt dużo czasu poświęcałam na przygotowanie posiłków. Chciałam mieć coś "na wypasie".
Ja mam czas w pracy. To znaczy nie mam przerw jako tako. Jedzenie towarzyszy mi w wykonywaniu obowiązków.
Ja na szczęście pracuje tak,że mam czas na jedzenie,zawsze o podobnej porze
Ja staram się wygospodarować p o10 minut dwa razy w ciągu 8 godzin.
Szybkie przekąski w czasie pracy można sobie zjeść nawet bez robienia przerwy:)
Właśnie zjadłam banana jako szybki lunch:)
Ja wyskoczyłam sobie do piekarni i kupiłam kanapkę. Na szczęście mamy taką możliwość.
Można też zamówić coś z baru z dowozem
Właściwie to zjedzenie czegoś dużo czasu nie zajmuje. To tylko kilka minut. Więcej czasu zajmuje przygotowanie posiłku, zamówienie go, posprzątanie po nim.
Najlepiej mieć jakąś gotową sałatkę albo kanapki
zazwyczaj nie mam. ale czasem coś zamawiam
Ja mam w pracy 3 przerwy. Dwie po 10 i jedną 20 minut. Te dwie mniejsze to tak raczej na jogurcik albo na papierosa wykorzystuję ;P
A na dużej lubię zjeść coś na ciepło. Żeby było szybko i smacznie, to kupuję gotowe zupy. Ale nie w proszku czy chińskie badziewka, tylko takie fajne, domowe zupy z warzywami i wkładką miesną. Dzisiaj o 12-tej [url=http://profi.com.pl/zupy/#p,zurek-z-kielbasa-wieprzowa] żurek : )[/url]
[quote=Mariella]Najlepiej mieć jakąś gotową sałatkę albo kanapki[/quote]
Przecież wszystko można samemu przygotować dzień wcześniej. Ja tak zawsze robię, przynajmniej wiem co jem.
Ja sobie sama coś tam do jedzenia szykuję a jak nie mam czasu to kupuję boxa z salad story na obiad, mamy niedaleko ich lokal więc wpadam szybko i zjadam w przerwie obiadowej, moożna się spokojnie tym najeść
Kanapki bywają niezastąpione. Można zjeść szybko, nie brudzą, nie trzeba po nich myć naczyń, łatwo je zapakować i przechowywać, nie trzeba uważać, żeby nie stłuc i nie rozlać. Wygodne i sycące.
A ja mam czas na jedzenie, bo nie mamy w pracy sztywnych ram, że jak się spóźnimy 2 minuty z przerwy, to jesteśmy zwolnieni. Ale przeważnie po prostu zamawiamy jedzenie, głównie w Hell's Chickens [url]http://hellschickens.pl/landing[/url] Jeśli jesteście z Warszawy, to pomyślcie o zamawianiu do pracy jedzonka, bo jest szybko i zdrowo - kurczaki mają pierwsza klasa.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź