Temat: ceny perfum
jeśli 'zakochacie się' w jakimś zapachu to ile jesteście w stanie wydać na flakonik?
albo ile kosztowały Wasze najdroższe perfumy?
ja odkładam na nową buteleczkę moich ulubionych Chanel i potrzebuję ponad 500zł na 100ml
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jeśli 'zakochacie się' w jakimś zapachu to ile jesteście w stanie wydać na flakonik?
albo ile kosztowały Wasze najdroższe perfumy?
ja odkładam na nową buteleczkę moich ulubionych Chanel i potrzebuję ponad 500zł na 100ml
ja jak kupowałam za 140 to z bólem serca... teraz choruję na Elle YSL - w douglasie 400 zł, ale na allegro 200. choć to i tak strasznie dużo i cały czas to odkładam, bo wiem, że to nie jest mi niezbędna rzecz
Sporo - ale czesto licze na jakieś przeceny .
Np teraz na i love, love Moshino
Dla mnie to kosmiczny wydatek.
Dlatego jak dostanę (zawsze od Taty) drogie perfumy, to cenię je jak skarb.
[quote=pinkmause]Dla mnie to kosmiczny wydatek.
Dlatego jak dostanę (zawsze od Taty) drogie perfumy, to cenię je jak skarb.[/quote]
Od tatay albo teścia mogłabym dostać taki prezent - niestety oni nie są tacy wspaniałomyślni ... natomiast od mężą - chyba zła bym była - tyle kasy za perfumki ... i chociaż nie wiem jak pięknie by pachniały .... nie cieszyłabym się
Dla mnie to zbyt dużo żeby przeznaczyć 500 zł na perfumy....
zdecydowanie za dużo... to nie jest rzecz niezbędna...
patrząc na moją długą listę rzeczy potrzebnych perfumy zawsze będą gdzieś na szarym końcu ...
Ja mam kupę rachunków, a teraz jeszcze ogrzewanie doszło.
Nie dałabym tyle, żeby to była najprawdziwsza ambrozja.
normalnie też bym nie dała tyle kasy za perfumy, ale mój 'dostawca' Chanel za 100zł zmarł i teraz nie mam od kogo kupować tańszych perfum...
każdy wydaje na to na co ma ochotę i tyle na ile go stać
ja najpierw muszę uzbierać pieniądze by móc je kupić
ja na razie nie wydaje bo mam zapas perfum , kiedyś dostałam parę buteleczek w tym i moje jedne z ulubionych Niny Ricci buteleczka też jest cudna w kształcie jabłuszka ale także uwielbiam i moim zapachem numer jeden to są lancome Miracle
Proponuję nie wydawać takich sum na zapachy w stacjonarnych perfumeriach, zapraszam do mojego nowego tematu w tym dziale lub na pw po informacje ile faktycznie wart jest dany zapach żeby nie przepłacić, a żeby też nie kupić sławnych allegrowskich podróbek
Hmm rozumiem, że każdy orze jak może ale chyba to przesada, że tylko u Ciebie najtaniej i sparwdzone a wszędzie ble....
Ja jednak sprowadzam sobie z USA i cena nie jest jakaś szaleńcza i mam pewność że to oryginałi o duzo lepsze jest to niż to wrzucane na polski rynek
Ostatnio edytowany przez malenka84 (2009-10-26 22:27:14)
Nie napisałem, że u mnie najtaniej, nie napisałem też żeby tylko u mnie kupować W dzisiejszych czasach dać zarobić perfumerii, która ma na chanela 50% marży, a zwłaszcza gdy można kupić taniej na www i resztę przeznaczyć na inną perfumę, to chyba już tak źle nie wygląda. Co do zapachów z USA a UE, nie ma żadnych różnic jakościowych, wszystko to jest ten sam skład, ta sama produkcja. Jak są braki u nich na rynku, to sprowadzają z Europy lub na odwrót.
Ostatnio edytowany przez Perfumeria-EUFORIA (2009-10-26 22:43:59)
Musze się nie zgodzić.
Zakupiłam w Stanach Euphorie.
Kolezanka zakupiła taka sama w Sephorze.
Nie mówiąc o różnicach cenowych - bo ją to dwa razy drożej wyszło. to moja dłużej pachniała, intensywniej i ładniej.
nie ma szans, chyba że koleżanka zakupiła podróbkę, a czy to się zdarza w takich sklepach, to już nie ruszam tego tematu. edp euphorii produkowana w USA lub Francji ma ten sam skład i zawartość % samej perfumy. chętnie jednak zobaczę zdjęcia tej euphori z USA i z Sephory, jeśli jest taka możliwość, to proszę odezwać się na maila.
Opakowania tak samo wyglądają. Ale postaram się - zdobyć zdjęcia koleżanki flakoniku
Zastanawia mnie rowniez to że takie przysłowiowe NO NAME z niemiec za 5 euro dłuzej i ładniej (chodzi mi tu o intensywność zapachu) pachną niz te z PL perfumerii.
Jak coś, to proszę same zdjęcia spodu butelki i dokładnie dozownika
a moze to jest kwestia skóry?
na Twojej dłużej sie trzyma...
[quote=justyna]a moze to jest kwestia skóry?
na Twojej dłużej sie trzyma...[/quote]
pewnie tez to prawda, ale jak pozyczałam koelżankom to też łądnie sie u nich trzymał...
[url]http://www.aperfumy.pl[/url]
a takiego linak dziś dostałam ceny - no sami oceńcie
drogowizna!
niektóre tanie, niektóre nie...
zawsze tak jest, ze coś kosztem czegoś...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź