Odp: herbata z cytryną
za koniakiem też nie przepadam , nie lubię też trunków na bazie anyżku ... bleeee
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
za koniakiem też nie przepadam , nie lubię też trunków na bazie anyżku ... bleeee
oj nie, koniak, whisky.... to nie dla mnie
[quote=angelcity89]a piłyście kiedyś czerwone winko z coca-colą ?
polecam, bo naprawdę jest dobre:)[/quote]
błagam NIE!
mieszkając w Szwecji dowiedziałam się o tym barbarzyństwie... jedna Hiszpanka tak zrobiła... myślałam że ... zwymiotuję
w Hiszpanii to popularne...
a ja winowa jestem i to bardzo
piję od dziecka bo mój Tata robi wina
no coś ty - pyszne
z colą to jedynie whisky piłam i można to było uznać za znośne; raz mi się udało wymieszać martini z wódką i tonikiem, ale skutki były fatalne...
[quote=justyna][quote=angelcity89]a piłyście kiedyś czerwone winko z coca-colą ?
polecam, bo naprawdę jest dobre:)[/quote]
błagam NIE!
mieszkając w Szwecji dowiedziałam się o tym barbarzyństwie... jedna Hiszpanka tak zrobiła... myślałam że ... zwymiotuję
w Hiszpanii to popularne...[/quote]
no co Ty?! przecież to jest dobre
a martini z limonką i zielonym ogórkiem piłysście? ja zawsze z limnoką, a z tym ogórkiem widziałam niedawno w pubie..
z ogórkiem nie piłam - ciekawe jak to smakuje - bo ogórek taki bezsmakowy
z ogórkiem też nie piłam...
nawet sobie ogórka w kieliszku nie bardzo wyobrażam
fajnie z tematu o herbacie do różnych alkoholowych trunków
tak, to wracając do herbaty, to ją lubię urozmaicać trunkami własnej produkcji
ja herbatę właśnie z pigwą piję
a ja herbate lubię ale owocową z trunkami nie piję, bo musze być zawsze w pogotowiu jakby dziecko zachorowało lub coś - nie mam męża wiec licze sama na siebnie i musze być trzezwa
ja tam też muszę, ale jak wieczorkiem kropelkę doleję zdrowotnie, to się trzymam
nawet niewielka ilość może wykazać na alkomacie,po co ryzykować
ja nie jeżdżę to mi alkomat nie grozi, chyba żeby pohulać se nogą...
nie masz prawka
nie mam, mam męża kierowcę i zawsze siadam sobie z tyłu, ooooooo jak dama
nooooo takiej to dobrze
wracając do mojej zresztą ulubionej herbaty z cytryną znalazłam taką niemiłą ciekawostkę:
Bezpośrednim winowajcą uszczerbku na zdrowiu jest aluminium, które odkładając się na przykład w mózgu może prowadzić do choroby Alzheimera.
Herbata pomimo dużej zawartości aluminium nie jest szkodliwa. Wręcz przeciwnie. Znajduje się w niej bogactwo antyoksydantów a glin występuje w postaci nieprzyswajalnej dla organizmu. Sytuacja zmienia się, gdy dodamy plasterek cytryny. Nieprzyswajalne aluminium zmienia się w łatwo wchłanialny cytrynian glinu, a wprowadzony od organizmu w ten sposób metal odkłada się w różnych tkankach uszkadzając je.
[quote=pinkmause]nie mam, mam męża kierowcę i zawsze siadam sobie z tyłu, ooooooo jak dama [/quote]
ooo, to zupełnie jak ja! nam to dobrze
pewnie że tak, czasami tylko jak go nie ma to pluję sobie w brodę; ale ja i samochód to niemożliwość
To tak jak ja......namawia mnie na prawko...a ja konsekwentnie twierdzę,że to nie dla mnie!!!!
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź