Odp: zdrowe przekąski
Ostatnio jem dużo suszonych śliwek i daktyli - to dobre na trawienie!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ostatnio jem dużo suszonych śliwek i daktyli - to dobre na trawienie!
Ja mam często w pracy plasterki jabłka lub gruszki. Teraz jeszcze sięgam po kiwi.
[quote=katasia]Ostatnio jem dużo suszonych śliwek i daktyli - to dobre na trawienie![/quote]
Tutaj niezaprzeczalnie się zgodzę
Ja unikam takich syropów. Nie wiem jak ten konkretny, ale zazwyczaj nie mają zbyt dobrego składu.
Jak ma być pysznie i zdrowo to bardzo chętnie sięgam po kozi ser. Ostatnio zaczęłam kupować i bawić się przepisami, które podają na stronie. Zakochałam się w twarogowych kulach z kozim i lawendą. Domownicy też.
Ooo jakie fajne. Zazwyczaj kupowałam ich serek plesniowy i z nim robiłam przekąski. Wydawało mi sie, że twarogowy to raczej tylko na sniadanie, a tu proszę.
Ostatnio edytowany przez Cleopatra (2016-07-05 20:30:09)
Uwielbiam truskawki!!!
Polubiłam seler naciowy. Chrupie i syci. Tyle mi wystarczy, właśnie tego oczekuję od przekąsek
Faktycznie tak smakuje ten seler??nigdy tak nie jadłam na surowo
To ulubione przekąski Francuzek. Cała idea polega na tym, by zjeść dokładnie tyle, ile mieści się w małej szklaneczce. Jadłam te z przepisu, ale pokusiłam się również na zrobienie własnych w wersji owocowej. To takie sery, że można robić dowolne wariacje i zawsze będzie pysznie.
Ser kozi w połączeniu z owocami, tego jeszcze nie próbowałam. @a_grestowa daj mi przepis! Ładnie proszę.
Uwielbiam suszone owoce!!
Ostatnio wypadają mi włosy, więc żeby je wzmocnić, przerzuciłam się na orzechy- od ziemnych po brazylijskie i naprawdę mi zasmakowały:)
Brazylijskie orzechy są przepyszne! Szkoda tylko, że są dość drogie. Choć podobno już jeden orzech zapewnia 100% zapotrzebowana na jakiś składnik odżywczy (nie pamiętam jednak o jaki chodziło).
A ja lubię i polecam migdały:)
Przez myśl by mi nie przeszło, żeby twaróg połączyć z owocami, ale jak mówisz, że to sprawdzone to chętnie się skuszę. Może jeszcze ktoś podrzuci jakiś dobry przepis na ser kozi bo ja chętnie wszystkich spóbuje.
W weekend robiłam muszle makaronowe nadziewane szpinakiem i kozim serem, bardzo wszystkim smakowały Ja podawałam je na imprezie, ale spokojnie sprawdzą się tez jako danie obiadowe.
Muszle ugotowałam wcześniej, do farszu użyłam mrożonego szpinaku, wcisnęłam do niego kilka ząbków czosnku, celowo nie mówię ile, bo każdy lubi inną ostrość, troszkę soli, nie za dużo. Opakowanie serka twarogowego, wszystko wymieszałam, nadziałam muszle, posypałam tartą mozarellą i zapiekłam w piekarniku. Tutaj fota jeszcze przed zapiekaniem, po przygotowaniu już nie zdążyłam zrobić zdjęć :
Świetnie wyglądają nawet przed zapieczeniem, aż mi ślinka cieknie.... A przepis na nie skąd brałaś @kaweczka?
Te muszle są pyszne! Też od czasu do czasu takie robię, tylko ja zalewam je sosem pomidorowym.
Ser kozi uwielbiam z malinami, porzeczkami, owocami leśnymi, ale super smakuje też na grillowanych brzoskwiniach. Na grilla polecam z roladką to już dowolnie, jak kto lubi.
Uwielbiam świeże warzywa pokrojone w paski i do tego jakiś dobry dip własnej roboty np. jogurtowo koperkowy.
to była inwencja własna Ale sporo przepisów mają na swoim facebooku:
Z chęcią zerknę! Ja zazwyczaj robię chipsy z warzyw lub chrupię takie surowe.
Dobrze, że tu zajrzałam. Jutro mam gości to im zrobię taki makaron. Akurat mam w lodówce Chavroux.
[quote=a_grestowa]Ser kozi uwielbiam z malinami, porzeczkami, owocami leśnymi, ale super smakuje też na grillowanych brzoskwiniach. Na grilla polecam z roladką to już dowolnie, jak kto lubi. [/quote]
Byłam u teściowej i nazbierałam jagód. Kupiłam też oba serki i będę testować. Znalazłam na necie przepis na sałatke z kozim serem twarogowym, jagodami i bazylią. Akurat wszystko mam A na kolację hamburgery z pleśniowym.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź