676

Odp: Konkursy

ja uwielbiam piec ciasta i często piekę, ale daję Wam pole do popisu, prawdę mówiąc nie przepadam za ciastami z pudełka (które są nagrodą), więc nie będę brała udziału w konkursie smile
powodzenia!!

677

Jak się samemu upiecze to dopiero jest satysfakcja smile

678

noooo - Mama mnie "zaraziła" pieczeniem ciast - zawsze piekła i zawsze bardzo dobrze Jej to wychodziło... nigdy nie kupowaliśmy ciast czy takich koncentratów w proszku smile

679

Moja mama też często piecze. I zawsze wychodzi pyyyyyszne. Pamiętam swoje pierwsze samodzielne ciasto. Przesadziłam z tłuszczem i wyszedł zakalec. Kolejne robiłam pod okiem taty. Później robiłam ciągle. teraz nie robię wcale... nie chce mi się. Zresztą mieszkam aktualnie z rodzicami, więc mam gotowe, nie? ;D

680

A ten Czekoladowiec z pudełka Delecty jest przepyszny!

681

ciekawe... Konkurs: Dodaj fotkę swojego mieszkania! powinien trwać do 31.12 a w dziale "konkursy" jest informacja że dziś Redakcja zamieści wyniki  smile
dlaczego tak? smile

682

konkurs trwa do 31 grudnia:

[url]http://urodaizdrowie.pl/konkurs_vote?konkurs=80074[/url]

zapraszamy do zabawy!

683

Te z pudełek to dobre dla mojego chłopaka. Fajnie pomyśleli, nie każdy umie piec i nie każdy ma na to czas.

684

Też czasem z nich korzystam, ale tylko jak nie mam czasu

685

Ja najbardziej lubię gotowe, w sensie - zrobione przez moją mamę big_smile

686

A może w tym roku zrobisz jej niespodziankę i upieczesz kilka ciast na święta?

687

Ja na święta upiekę tylko sernik.

688

a ja ew. przekładańca - dostałam jakieś dwa miesiące temu przepis od znajomej z Lubelszczyzny smile
cieniutkie plastry ciasta drożdzowego przekładane - masa makową, bakaliami, powidłami, orzechami itd./ na wierzch warstwa ciasta oczywiście - MUSI być pyszne!!!!!!!!!! big_smile

689

Narobiłaś mi apetytu smile

690

mnie też cieknie ślinka wink
nigdy nie robiłam, a u niej to podobno tradycja - robi co roku na święta ...

691

Tak dziewczyny, przed świętami "zamieszkajcie" w kuchni a wasi faceci szybko sobie znajdą takie co mają dla nich więcej czasu wink

692

Bez przesady.....

693

...
dla nas to nie problem, jedno ciasto to kwestia godziny wink
a zresztą ... ciężko być ze sobą 24/24 czasem człowiek potrzebuje chociażby tej godziny tylko dla siebie
- skoczyć na piwo z kumplami, pójść do kosmetyczki, odwiedzić koleżankę... albo upiec ciasto big_smile

694

Żadna przesada - samo życie...
Wychodźcie czasem z tej kuchni, dobrze wam radzę wink

695

summerlove - mówimy o upieczeniu JEDNEGO ciasta na święta!
Emilka sernik, ja to drożdżowe... naprawdę uważasz, że będziemy to robiły nie umyte, rozczochrane w starym tiszercie przez bity tydzień dzień i noc?? wink
bez buziaka, sexu, uśmiechu czy wspólnej kolacji??
ech...

696

Żartowałam przecież, a poza tym nie to sie liczy jakie będziecie wtedy, tylko to, że akurat nie będziecie miały dla niego czasu... To miałam na myśli...
Powiem wam, że znam takie kobiety, które przed świętami tak się zachowują, jakby tylko w święta ludzie jedli i tylko na święta się sprzątało. Więc w nerwowej atmosferze zabierają się do dzieła, nie mają dla nikogo czasu - bo idą Święta, bo trzeba 10 ciast upiec, dwa gary bigosu, tonę mięcha przygotować na 100 sposobów... A potem i tak połowę się wyrzuci. Ratunku!!!

Ostatnio edytowany przez summerlove (2010-12-17 12:29:22)

697

No cóż, facet jak ma chęć, to nie może czekać aż się ciasto upiecze wink

698

Ja nie szaleję przed świętami z porządkami i gotowaniem. Bo sprzątam "na bieżąco" a gotuje codziennie.  A mój mąż to nie potrzebuje abym ciągle się nim "zajmowała"... ja zresztą tez mam inne rzeczy do roboty.... on ma swoje zajęcia a ja swoje w domu... A poza tym to mamy aneks kuchenny ... a  więc nie siedzę zamknięta w czterech ścianach tylko z garnkami i talerzami...

Ostatnio edytowany przez emilia_s292 (2010-12-17 16:00:41)

699

[quote=emilia_s292]Ja nie szaleję przed świętami z porządkami i gotowaniem. Bo sprzątam "na bieżąco" a gotuje codziennie.  A mój mąż to nie potrzebuje abym ciągle się nim "zajmowała"... ja zresztą tez mam inne rzeczy do roboty.... on ma swoje zajęcia a ja swoje w domu...[/quote]
otóż to
we wszytskim trzeba znaleźć złoty środek i w sprzątaniu i w gotowaniu i w ... "zajmowaniu się" mężem

700

Ty jesteś świeżo upieczoną mężatką, więc wiesz... niektóre kobiety chcą się już męża pozbyć wink