Temat: Czy zostać z chłopakiem, który wyjechał za granicę
Witam, mam na imię Weronika mam 21 lat. 2 lata temu poznałam chłopaka i praktycznie od razu związaliśmy się. Śmiale mogę powiedzieć że to była miłość od pierwszego wejrzenia. Na początku było cudownie, potem zaczęło się psuć, dlatego rozstaliśmy się na pewien czas. Jednak po krótkim czasie zrozumieliśmy, że nie możemy bez siebie żyć. Dzięki temu nabraliśmy dystansu do siebie i nasze uczucie rozpaliło się na nowo. Każdą chwilę spędzaliśmy razem, nie widzieliśmy nikogo poza sobą. Ja narazie studiuję, mój chłopak pracuje. Żyło nam się naprawdę dobrze. Wszystko byłoby cudownie gdy nie jego wyjazd. Nagle mój ukochany powiedział, że wyjeżdża do pracy bo chce zapewnić nam lepszą przyszłość. Ja nie byłam tak entuzjastycznie nastawiona do tego pomysłu. Myślałam, że to jakoś rozejdzie się po kościach, ale zanim się obejrzałam to mój Paweł już był spakowany i wyjechał do Londynu do brata. Teraz spotykamy się raz na 3 miesiące, niby jest dobrze, ale jestem jeszcze młoda i chciałabym widywać się z nim częściej, dużo częściej. Nie mam zbyt wiele koleżanek, ale te z którymi rozmawiałam, wyśmiały mnie i kazały go rzucić. Powiedziały żebym go olała i znalazła nowego, takiego, który będzie przy mnie. Z kolei mama mówi żebym nie robiła głupstw bo ten chłopak zapewni mi przyszłość. A ja teraz mam mętlik w głowie, kiedyś byłam pewna że go kocham, ale wraz z upływem dni, tygodni, miesięcy zaczynam mieć wątpliwości. Minął rok a ja nadal czekam i nie wiem jak długo to będzie trwać.
Proszę pomóżcie mi, może ktoś z was był w podobnej sytuacji? Tylko proszę potraktujcie mnie poważnie bo zależy mi na waszej opinii.
Ostatnio edytowany przez verka.vava (2014-12-11 12:05:01)