Odp: Aparat na zęby
Generalnie już po 25 roku życia zaczynamy się starzeć, ubywa kolagenu, mózg też już się tak nie rozwija... Trzeba się z tym pogodzić...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Generalnie już po 25 roku życia zaczynamy się starzeć, ubywa kolagenu, mózg też już się tak nie rozwija... Trzeba się z tym pogodzić...
Nie ma przeszkód w założeniu aparatu ortodontycznego w każdym wieku
Aparat na zęby opłaca się nosić w każdym wieku, jeśli jest taka potrzeba... wyprostujesz ząbki i będziesz miała piękny uśmiech .... chyba warto?
Ja powinnam nosić na dolnych zębach, bo skrzywiły mi się przez wyrastające ósemki, dla których nie było za dużo miejsca. Ale jakoś nie mogę się zebrać i iść z tym do ortodonty.
[quote=Barbara_Szponarowicz]Aparat na zęby opłaca się nosić w każdym wieku, jeśli jest taka potrzeba... wyprostujesz ząbki i będziesz miała piękny uśmiech .... chyba warto?[/quote]
Jestem dokładnie tego samego zdania. Zadbane zęby są wg mnie nawet ważniejsze niż modny ubiór. Nie mówiąc już o zdrowiu. Zresztą zawsze w tej kwestii można zapytać. Widać, że wiedzę z zakresu ortodoncji mają
Ostatnio edytowany przez makalica87 (2016-07-19 12:07:43)
Ja założyłam aparat ortodontyczny w wieku 29 lat, to była bardzo dobra decyzja, której nie żałuje. A do aparatu już zdążyłam się przyzwyczaić, polecam, jeżeli macie problem z zębami. Proste zęby nie tylko estetycznie wyglądają, ale dzięki temu są zdrowsze.
Nosiłam 10 lat temu - zęby ładnie się naprostowały, ale kupę kasy na to wydałam. Warto było.
Zdecydowanie popieram zdanie poprzedniczek, aparat warto nosić w każdym wieku, bo to przecież o nasze zdrowie i o nasz komfort chodzi. Obecnie technika zakładania aparatów na zęby znacznie poszła do przodu, są dużo skuteczniejsze i mniej widoczne a nie kosztują wcale kroci.
Teraz aparat można założyć prawie w każdym wieku. To już nie te czasu, kiedy zakładało się je jedynie dzieciom, a dorośli musieli sobie jakoś radzić. Ja miałam zakładany aparat, jak miałam 21 lat i nosiłam go przez 2 lata górny i 2,5 roku dolny. Efekt końcowy jest nieporównywalnie lepszy z tym, co było wcześniej. I nie mam już tylu problemów z zębami, bo nie naciskają na siebie i każdy z nich ma swoje miejsce. Jedynie żałuję, że nie zdecydowałam się na niego wcześniej - naczytałam się jakichś strasznych historii, że nie da się w nim normalnie funkcjonować. A okazało się, że ja w aparacie czułam się lepiej i pewniej niż bez niego Najbardziej uciążliwe było tylko comiesięczne podkręcanie, no i może pierwsze dni, kiedy się do niego przyzwyczajałam. Potem już zapomniałam, że w ogóle go mam. Inna sprawa, nie jest to tania kwestia i jak już się na to zdecyduje, to trzeba wytrzymać tyle czasu, ile zaleca ortodonta. Ale moim zdaniem, zdecydowanie warto
[quote=Barbara_Szponarowicz]Aparat na zęby opłaca się nosić w każdym wieku, jeśli jest taka potrzeba... wyprostujesz ząbki i będziesz miała piękny uśmiech .... chyba warto?[/quote]
Warto tylko później trzeba nosić nakładki, które daje ortodonta bo inaczej zęby wrócą do pierwotnej wersji
Aparat można nosić w każdym wieku. Jeśli przeszkadza wam wygląd takiego aparatu, to obecnie oprócz metalowych są też aparaty szafirowe, praktycznie niewidoczne i bardzo komfortowe - są też droższe, ale moim zdaniem warto.
Zastanawiam się nad aparatem na zęby, tzn. powinnam nosić bo mam kiepskie zęby ale zastanawiam się jak to będzie wyglądało i nie wiem jaki powinnam wybrać.
oczywiście że w tym wieku pomoże, pomoże nawet i po 50-tce
Mój syn nosi i sobie chwali efekty
Jeśli chodzi o aparaty na zęby to zdecydowanie trzeba postawić na perfekcyjne wykonanie
niesety nie znam żadnego ortodonty;( wiec wam nie pomoge
Wystarczy popytać w tym temacie znajomych. Wówczas na pewno się ktoś znajdzie
Ostatnio edytowany przez marcin888 (2017-11-16 18:05:57)
Ja uważam,że jeśli nie czujemy się ze swoim uśmiechem dobrze z powodu wad zgryzu czy też krzywych zębów to aparat jest najlepszym rozwiązaniem. Ja sama zdecydowałam się na aparat stały w wieku 30 lat i nie żałuję. Co ważne przy aparacie należy pamiętać nie tylko o kontrolach u ortodonty ale także o zabiegach higienizacji takich jak usuwanie kamienia, fluoryzacja czy też piaskowanie. Ja chodzę na nie raz na pół roku i zęby są w świetnej kondycji.
Super że teraz są takie niewidoczne, dobra opcja dla dorosłych...
Te niewidoczne są średnio2-3x droższe niż zwykłe metalowe, a efekt terapeutyczny ten sam. Więc jeśli masz kasę, to jak najbardziej, a jeśli każde wydane 100zł oglądasz z każdej strony, to jednak wybierz aparat metalowy, który naprawdę nie jest taki zły. A najlepiej to trzeba pojechać do dobrego ortodonty
Znam jednego, ale on nie ma z tego specjalizacji tylko jakieś kursy skończył ....
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź