Odp: torebka - duża/pojemna czy mała/skromna?
czasem tak jest że o czymś marzymy i nie możemy tego kupić!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czasem tak jest że o czymś marzymy i nie możemy tego kupić!
powiedziałabym,że często tak jest
tak u mnie to prawie zawsze jest, tym bardziej, że podobają mi się rzeczy drogie, a portfel anorektyczny taki
no patrz, jak to znami jest... mój mąż zawsze mówi, że gust to ja mam najdroższy... zawsze jak jedzie jakieś auto (nie znam się na nich kompletnie) i mówię - parz to mi się podoba - to zawsze to najdroższe ... jak przeglądam jakiś magazyn z ciuszkami to też nie patrząc na ceny zawsze wybiorę to,l, co najdroższe, grrrrr
[quote=a.filipowska]no patrz, jak to znami jest... mój mąż zawsze mówi, że gust to ja mam najdroższy... zawsze jak jedzie jakieś auto (nie znam się na nich kompletnie) i mówię - parz to mi się podoba - to zawsze to najdroższe ... jak przeglądam jakiś magazyn z ciuszkami to też nie patrząc na ceny zawsze wybiorę to,l, co najdroższe, grrrrr[/quote]
mi też zawsze wpadnie w oko najdroższa rzecz
a ja ogólnie lubię oglądać drogie rzeczy, nawet tylko ot tak sobie
a ja nie, bo mi szkoda, że mnie nie stać, a bym tak bardzo chciała
ja nasycę oczy pięknem i mi wystarcza,nie użalam się, zawsze jakoś sobie wytłumaczę
np jak? może i na mnie podziała
np., że nie miałabym gdzie w tym iść, albo że nie pasuje mi do niczego, albo, że mogłoby się zaraz zepsuć, bo delikatne itp., coś zawsze sobie znajdę na pocieszenie
wypatrzyłam sobie torekęczke torbę błekitną ;D.
i tzra zacierać łapki by licytowac
[quote=pinkmause]np., że nie miałabym gdzie w tym iść, albo że nie pasuje mi do niczego, albo, że mogłoby się zaraz zepsuć, bo delikatne itp., coś zawsze sobie znajdę na pocieszenie [/quote]
to dobre wytłumaczenie
[quote=biedroneczka4][quote=pinkmause]np., że nie miałabym gdzie w tym iść, albo że nie pasuje mi do niczego, albo, że mogłoby się zaraz zepsuć, bo delikatne itp., coś zawsze sobie znajdę na pocieszenie [/quote]
to dobre wytłumaczenie[/quote]
Bo trzeba się w dzisiejszych czasach umieć wyłamać z tego powszechnego nurtu konsumpcjonizmu.
Wszędzie, gdzie się nie obejrzysz, kupuj, kupuj, kupuj...
Ja tam się tym nie ekscytuję.
I np. ja doszłam do wniosku że czasem w wielkich supermarketach kupujemy wcale nie to za czym idziemy, tam wszystko dostosowane do tego żeby człowieka omamić i naciagnąć na niepotrzebny zakup
[quote=biedroneczka4]I np. ja doszłam do wniosku że czasem w wielkich supermarketach kupujemy wcale nie to za czym idziemy, tam wszystko dostosowane do tego żeby człowieka omamić i naciagnąć na niepotrzebny zakup[/quote]
zgadza się...
[quote=biedroneczka4]I np. ja doszłam do wniosku że czasem w wielkich supermarketach kupujemy wcale nie to za czym idziemy, tam wszystko dostosowane do tego żeby człowieka omamić i naciagnąć na niepotrzebny zakup[/quote]
oczywiście, takich "chwytów reklamowych" jest cała masa
nawet specjalnie do klientów układany jest towar aby jak najwięcej naciągnąć
a tanie rzeczysą zawsze na dolnych półkach, a na wysokości wzroku to, co chcą sprzedać - zauważcie
Bo nad tym pracuje cały sztab ludzi.
albo w dużych sklepach najpier jakieś promocje a dopiero dalej inne rzeczy
kiedyś był taki program w TV jak to się robi
i my wiedząc o tym dalej brniemy?
taka mentalność człowieka już
podobno muzyka tez jest specjalnie dobierana, choć to czasem (jak na mój gust) im się nie udaje - kilkakrotnie wyszłam ze sklepu, bo muzyka była za głośna lub krzykliwa albo jakaś "rąbanka" ... ale to głównie w sklepach z ubraniami młodzieżowymi...
tak z tą muzyką to prawda , np, w świeta świąteczna zacheca do zakupów
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź