126

Odp: torebka - duża/pojemna czy mała/skromna?

czasem tak jest że o czymś marzymy i nie możemy tego kupić!

127

powiedziałabym,że często tak jest

128

tak u mnie to prawie zawsze jest, tym bardziej, że podobają mi się rzeczy drogie, a portfel anorektyczny taki sad

129

no patrz, jak to znami jest... mój mąż zawsze mówi, że gust to ja mam najdroższy... zawsze jak jedzie jakieś auto (nie znam się na nich kompletnie) i mówię - parz to mi się podoba - to zawsze to najdroższe ... jak przeglądam jakiś magazyn z ciuszkami to też nie patrząc na ceny zawsze wybiorę to,l, co najdroższe, grrrrr

130

[quote=a.filipowska]no patrz, jak to znami jest... mój mąż zawsze mówi, że gust to ja mam najdroższy... zawsze jak jedzie jakieś auto (nie znam się na nich kompletnie) i mówię - parz to mi się podoba - to zawsze to najdroższe ... jak przeglądam jakiś magazyn z ciuszkami to też nie patrząc na ceny zawsze wybiorę to,l, co najdroższe, grrrrr[/quote]

mi też zawsze wpadnie w oko najdroższa rzecz wink

131

a ja ogólnie lubię oglądać drogie rzeczy, nawet tylko ot tak sobie smile

132

a ja nie, bo mi szkoda, że mnie nie stać, a bym tak bardzo chciała tongue

133

ja nasycę oczy pięknem i mi wystarcza,nie użalam się, zawsze jakoś sobie wytłumaczę smile

134

np jak? może i na mnie podziała tongue

135

np., że  nie  miałabym gdzie w tym iść, albo że nie pasuje mi do niczego,  albo, że mogłoby się zaraz zepsuć,  bo  delikatne itp., coś zawsze sobie znajdę na pocieszenie lol

136

wypatrzyłam sobie torekęczke tongue torbę błekitną ;D.
i tzra zacierać łapki by licytowac tongue

137

[quote=pinkmause]np., że  nie  miałabym gdzie w tym iść, albo że nie pasuje mi do niczego,  albo, że mogłoby się zaraz zepsuć,  bo  delikatne itp., coś zawsze sobie znajdę na pocieszenie lol[/quote]
to dobre wytłumaczenie

138

[quote=biedroneczka4][quote=pinkmause]np., że  nie  miałabym gdzie w tym iść, albo że nie pasuje mi do niczego,  albo, że mogłoby się zaraz zepsuć,  bo  delikatne itp., coś zawsze sobie znajdę na pocieszenie lol[/quote]
to dobre wytłumaczenie[/quote]
Bo trzeba się w dzisiejszych czasach umieć wyłamać z tego powszechnego nurtu konsumpcjonizmu.
Wszędzie, gdzie się nie obejrzysz, kupuj, kupuj, kupuj...
Ja tam się tym nie ekscytuję.

139

I np. ja doszłam do wniosku że czasem w wielkich supermarketach kupujemy wcale nie to za czym idziemy, tam wszystko dostosowane do tego żeby człowieka omamić i naciagnąć na niepotrzebny zakup

140

[quote=biedroneczka4]I np. ja doszłam do wniosku że czasem w wielkich supermarketach kupujemy wcale nie to za czym idziemy, tam wszystko dostosowane do tego żeby człowieka omamić i naciagnąć na niepotrzebny zakup[/quote]
zgadza się...

141

[quote=biedroneczka4]I np. ja doszłam do wniosku że czasem w wielkich supermarketach kupujemy wcale nie to za czym idziemy, tam wszystko dostosowane do tego żeby człowieka omamić i naciagnąć na niepotrzebny zakup[/quote]

oczywiście, takich "chwytów reklamowych" jest cała masa smile

142

nawet specjalnie do klientów układany jest towar aby jak najwięcej naciągnąć

143

a tanie rzeczysą zawsze na dolnych półkach, a na wysokości wzroku to, co chcą sprzedać - zauważcie

144

Bo nad tym pracuje cały sztab ludzi.

145

albo w dużych sklepach najpier jakieś promocje a dopiero dalej inne rzeczy

146

kiedyś był taki program w TV jak to się  robi smile

147

i my wiedząc o tym dalej brniemy?

148

taka mentalność człowieka już

149

podobno muzyka tez jest specjalnie dobierana, choć to czasem (jak na mój gust) im się nie udaje - kilkakrotnie wyszłam ze sklepu, bo muzyka była za głośna lub krzykliwa albo jakaś "rąbanka" ... ale to głównie w sklepach z ubraniami młodzieżowymi...

150

tak z tą muzyką to prawda , np,   w świeta świąteczna zacheca do zakupów