Temat: wybielanie zębów
Kusi mnie żeby wybielić sobie zęby. Jednak zastanawiam się czy nie będę tego żałować później. Czy warto? Jest to bezpieczne? jak długo utrzymuje się efekt? Któraś z was ma to już za sobą?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kusi mnie żeby wybielić sobie zęby. Jednak zastanawiam się czy nie będę tego żałować później. Czy warto? Jest to bezpieczne? jak długo utrzymuje się efekt? Któraś z was ma to już za sobą?
nawet to wybielanie u dentysty niszczy zęby, więc dobrze przemyśl na czym Ci zależy
mnie np. odradził dentysta (chciałam wybielić martwego zęba, który mi nieco ściemniał)
Ostatnio edytowany przez justyna (2009-10-08 22:54:02)
ja używam past wybielających i jestem zadowolona z efektu:)
Też używam tylko past ..a słyszałyście o takiej paście email diamant (czy coś podobnego) podobno do kupienia tylko w aptece i naprawdę działa rewelacyjnie?
nie słyszałam, ale spróbuję się czegoś dowiedzieć więcej;)
słyszałam, ale nie używałam
Niezły jest skład tej pasty: uwodniony kwas krzemowy i lotny silikon - to mi wystarczy by powiedzieć NIE.
moja dentystka mówi, ze prawdziwe wybielanie zębów (które nie jest zdrowe dla zębów) kosztuje od 2 do 2,5 tysiąca, nie polecała mi kupowania pasków z allegro - bo efekt może i jest ale kosztem szkliwa i ... zęby zajdą żółcią szybciej niz nam się spodziwa ... nie istnieje pojecie "białych zębów" bo ... zęby są koloru ecri.
Ja wolę mieć normalne zęby - oby tylko nie bolały
Może i masz rację...ale jak się patrzy na te gwiazdy i ich idealny uśmiech to też by się tak chciało....
mi moja dentystka mówiła o trwalszym i bezpieczniejszym sposobie wybielenia zębów za ok.500zł...
500zł ... ciekawe czy o tej samej metodzie mówimy , bo jak tak to lepiej opłaca sie u Ciebie, nawet na bilet 200zł wydac to i tak wychodzi się lepiej
moja dentystka mówiła, że najpierw należałoby oczyścić szkliwo (ok.80zł), potem zrobiłaby foremkę na zęby, dała 2strzykawki z płynem wybielającym, którym wypełniałoby się te foremki i zakładało np. na 10minut dziennie. sami wybieramy sobie 'odcień' bieli. trwa to wszystko ok. 10dni. podobno jest o wiele trwalsze, bezpieczniejsze i tańsze od normalnego wybielania u dentysty.
[quote=angelcity89]moja dentystka mówiła, że najpierw należałoby oczyścić szkliwo (ok.80zł), potem zrobiłaby foremkę na zęby, dała 2strzykawki z płynem wybielającym, którym wypełniałoby się te foremki i zakładało np. na 10minut dziennie. sami wybieramy sobie 'odcień' bieli. trwa to wszystko ok. 10dni. podobno jest o wiele trwalsze, bezpieczniejsze i tańsze od normalnego wybielania u dentysty.[/quote]
bardzo ciekawe to wybielanie, nawet bym powiedziała zachęcające
A co to za płyn, na jakiej bazie chemicznej???
tego nie wiem...nie pytałam.
podobno po wybielaniu u dentysty zęby na długo robią się bardzo wrażliwe.. dziękuję, wolę swój kolor
A podobają się wam ozdoby na zębach? Zrobiłybyście sobie takie coś?
nie, moja koleżanka miała na jedynce... nie podobało mi się to ...
nie podobają mi się ozdoby na zębach i nigdy bym sobie takich nie zafundowała!
zdobienia na zębach wyglądają okropnie - kojarzą mi się z rosyjskimi złotymi zębami (reliktami komuny)
ja kiedys chciałam ale teraz już nie
Dla mnie to okropność. Widzę, że większość Pań popiera moją opinię
Mnie też się to bardzo nie podoba.
[quote=pinkmause]Dla mnie to okropność. Widzę, że większość Pań popiera moją opinię [/quote]
bo tu są same Panie z gustem
OOOOOOOOO, jak ładnie napisane. Od razu podskoczyła skala mojego ego
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź