Odp: ulubiona kuchnia
A jak rozumiecie polską kuchnię? Stereotypowo, czyli schabowy, pierogi ruskie, czy bardziej eksperymentujecie? Ja lubię polskie, sezonowe smaki.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A jak rozumiecie polską kuchnię? Stereotypowo, czyli schabowy, pierogi ruskie, czy bardziej eksperymentujecie? Ja lubię polskie, sezonowe smaki.
Lubię kuchnię śródziemnomorską, jest lekka, zawiera dużo warzyw, w sam raz dla kogoś, kto dba o linię
włoska oczywiście pizza z ananasem i kurczakiem w gyrosie
włoska, uwielbiam!
Nie mam ulubionej kuchni. Lubię spontaniczność i kreatywność. Moje potrawy mają być przede wszystkim zdrowe i smaczne.
Ulubiona kuchnia to moja kuchnia, a mieszam i cuduję, nie zapamiętując proporcji ani składu potraw. Totalna improwizacja, jeśli chodzi o dania jednogarnkowe, które po prostu kocham
Ostatnio gotuję lekkostrawnie, to mieszanka kuchni włoskiej i odtłuszczonej polskiej:)
Ja wciąż zakochana jestem w kuchni francuskiej. Wczoraj jadłyśmy z koleżanką quiche z łososiem i szpinakiem. Do tego pieczony pomidor i sałata. No niebo w gębie, naprawdę...
Znacie te smaki?
Ostatnio edytowany przez a_grestowa (2016-04-30 23:15:57)
Czasem robię francuskie sałatki z przepisów Pascala Brodnickiego
Ostatnio gustuję w kuchni śródziemnomorskiej
Uwielbiam naszą polską kuchnię i włoską - to takie dwie moje ulubione. Często też jem potrawy z kuchni hiszpańskiej i gruzińskiej.
kuchnia francuska
polska
Ostatnio mam smak na słodko-kwaśne - eksperymentuję z daniami chińskimi i coraz lepiej mi to wychodzi:)
Uwielbiam kuchnię włoską i grecką. Łączą one smaki, które kocham najbardziej na świecie. Pyszne sery, pomidory, oliwki- mniam! W przyszłym roku jadę na wakacje na Sycylię i już nie mogę się doczekać uczt w tamtejszych knajpkach Dzisiaj na obiadek będzie feta i mamy lekki lunch w greckim stylu
zdecydowanie indyjska - moj ulubiony przepis to chicken masala, uwielbiam kolendrę kumin i inne przyprawy tej kuchni - po niej nigdy się nie przytyje o ile nie pochłoniesz kilograma chlebków naan to zdrowa i szybka do przyrzadzenia kuchnia
Zdecydowanie przepadam za kuchnią francuską, meksykańską i włoską. Najbardziej z tych trzech lubię dania kuchni włoskiej takie jak risotto, spaghetti, jak również sałatki (caprese).
A ja mieszam smaki, czasem w jednej potrawie są akcenty np włoskie i meksykańskie;)
Też m się tak zdarza robić. Ciekawe kompozycje z tego wychodzą.
Ja uwielbiam kuchnię śródziemnomorską, a wychowałam się na kuchni chorwackiej, dlatego tak się "podniecam"
Mnie kuchnia chorwacka jakoś szczególnie zachwyciła. Choć smakuje mi kilka dań, np. burek.
Ja lubię kuchnię bałkańską...
Ja najbardziej lubię kuchnię włoską. Zazwyczaj czaję się na typowo włoskie produkty jak mozarella czy pyszna kawa.
U mnie sprawdza się zwykła kuchnia nasza Polska. Najlepiej smakuje wszystkim zupa pomidorowa , która jest pyszna, pomysłowa i racjonalna. Wiele osób szuka ciekawych rozwiązań właśnie tego typu.
ja chyba jakoś nie mam ukochanej kuchni... lubię po prostu jeśc lekko, świeżo, ale też zawsze staram się żeby to danie było z pomysłem. Dlatego kombinuje i mieszam style. Uwielbiam greckie sałatki łączyć z intensywnymi intensywnymi sosami kuchni indyjskiej. Inspiracji szukam chociaż dla niektórych takie kombinacje będą nie do zaakceptowania, tak dla mnie to jest dopiero przygoda z kuchnią świata ;p
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź