Temat: Garnki na lata
Jak w temacie. Jakie garnki macie, polecacie? Jakie warto wziąć pod uwagę? Chciałabym, aby to były garnki na lata. No i na zdrowe gotowanie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak w temacie. Jakie garnki macie, polecacie? Jakie warto wziąć pod uwagę? Chciałabym, aby to były garnki na lata. No i na zdrowe gotowanie
Aluminiowe, właściwie są wieczne
Najlepsze garnki to takie, które są wygodne i funkcjonalne w użytkowaniu, nie sprawiają kłopotów a do tego są długowieczne. Garnki ze stali nierdzewnej Philipiak to ergonomia, solidność i klasa sama w sobie. Wykorzystują najlepsze rozwiązania i technologie w trosce o czas spędzany w kuchni. Zachęcam do zadawania pytań
Pozdrawiam
Marta Kowalewska
Jednym z nich jest wieżowy system gotowania, który umożliwia szybkie, ekonomiczne i zdrowe przygotowanie posiłków dla wielu osób. Kolejnym, to termodyfuzyjne dno w technologii TEKNOTHERM, dzięki któremu garnek szybko i równomiernie się nagrzewa, niezależnie od źródła ciepła, na którym gotujemy.
Pozdrawiam
Marta Kowalewska
To chyba takie jak do gotowania na parze, że w kolejnych umieszcza się różne produkty, żeby osobno się gotowały, ale na 1 palniku i w 1 garnku
Byłam u znajomej i miałam możliwość pomocy w gotowaniu znajomej, bo akurat robiła przyjęcie urodzinowe. Powiem wam, że te garnki Philipiaka naprawdę bardzo dobrze się sprawdziły. Potrawy smaczne i w dodatku mogłyśmy zrobić 3 posiłki na raz. Heh, może uda mi się teraz i mojego ślubnego namówić na taki zakup
Ostatnio edytowany przez edina (2013-08-14 13:01:58)
Jaki facet przy zdrowych zmysłach pozwoli Ci wydać 2-3 tys. złotych na garnki? Gdyby to było coś do auta, to prędzej:)
Lepiej wydać te pieniądze na kurs żeby nauczyć się gotować, bo potrawy nie będą pyszne tylko dlatego, że gotowane w drogich garnkach...
Gotowanie w systemie wieżowym?! Nigdy o czymś takim nie słyszałam. A to tylko te garnki Philipiaka dają taką możliwość?
Garnki marki Philipiak są skonstruowane tak, aby można gotować w nich właśnie w systemie wieżowym. Jest to zdecydowanie najlepszy, najszybszy i najbardziej ekonomiczny sposób na zdrowe posiłki dla całej rodziny.
Bardzo ekonomiczny - komplet garnków 3 tys... Ale dobrze że nie euro, z tej perspektywy to rzeczywiście ekonomia wyższych lotów...
W życiu tego nie kupię, nawet jak wygram w lotto, bo to tylko wyrzucanie pieniędzy w błoto, płacisz za markę i prowizję handlowców z pokazów, a wytrzymają tyle co inne.
Wyrzucanie w błoto? Nie sądzę. Jeżeli zależy Ci na garnkach na lata to myślę, że warto, przecież dostajesz na nie 20-letnią gwarancję. A tak na marginesie jak kupujesz np. pralkę to kupujesz zawsze najtańszą czy taką, która spełnia twoje oczekiwania i będzie miała przydatne funkcje?
Otóż to. Dobre, solidne garnki to inwestycja, która będzie profitować przez długie lata, zarówno jakością jedzenia jak i wygodą użytkowania. Wiele tańszych zestawów już po kilku latach nie nadaje się do użytku.
Pozdrawiam
Marta Kowalewska
Powiem szczerze, że nigdy nie rozważałam kupna tych garnków. Generalnie w tym momencie nawet mnie na nie nie stać, ale kto wie, co przyszłość przyniesie Jak na razie mam swoje stare garnki, które dostałam od mamy i jestem zadowolona, chociaż porządniejszy zestaw by mi się przydał. A powiedzcie, co takiego jest w tych garnkach, że ich cena jest taka wysoka?
Są przede wszystkim bardzo solidne i niezwykle funkcjonalne. Wykorzystane technologie sprawiają, że czas spędzany w kuchni wraz z nimi jest jeszcze przyjemniejszy i bardziej wydajny.
Pozdrawiam
Marta Kowalewska
Gdyby kosztowały 300 zł to może bym się skusiła
Ja mogę polecić z czystym sumieniem garnki firmy Bohman.
Zepter i Philipiaka sa podobno super- ale mnie nie stac
milagro - nie zgodzę się z opinią, że wytrzymają tyle co inne. Przecież na garnki Philipiak dostaje się 20 lat gwarancji. Opinie o nich też są pozytywne. Dlatego nie byłabym tak negatywnie nastawiona. Przynajmniej przed wypróbowaniem ich osobiście
Nooo, fajne są te garnki, ale kosmicznie drogie Mnie chyba nigdy nie będzie na takie stać. A patrzcie tutaj: homebook.pl jak różne są garnki, ja to nawet nie wiedziałam, że istnieją garnki z porcelany np.
Ciekawe, czy są trwałe, ktoś wie? Bo cena zdecydowanie do niskich nie należy, patrząc na produkty z różnych sklepów to trzeba liczyć ok. 100-200 zł za jeden garnek
Tyle to ja planuję wydać na cały komplet, który mi kilka lat posłuży
Znalazłam też jeden garnek z takim śmiesznym wiaderkiem, który kosztuje bagatela 1280 zł
Nie wiem, tam to się chyba wsadza kurę, a wyciąga jajecznicę ;-)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź