Temat: Ile kosztuje teraz malowanie mieszkania ?
Cześć. Może ktoś tutaj ostatnio wynajmował ekipę do malowania mieszkania? Chciałabym odmalować je całe. 3 pokoje , 62 m2. Ile mniej więcej musiałabym przyszykowac pieniędzy?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć. Może ktoś tutaj ostatnio wynajmował ekipę do malowania mieszkania? Chciałabym odmalować je całe. 3 pokoje , 62 m2. Ile mniej więcej musiałabym przyszykowac pieniędzy?
To zależy czy z gruntowaniem czy bez,, czy ściany wcześniej trzeba myć czy nie. Najlepiej zadzwonić do kilkiu fachowców i zapytać o ceny.
U mnie 2 pokoje malował znajomy, metraż 15 i 20 metrów, wziął 300 zł.
Bez gruntowania. Malowane było 3 lata temu i ściany są po prostu przybrudzone
To w sumie nie tak drogo 300 zł.
A może sami pomalujecie? Teraz są takie fajne urządzenia i dobre farby, że może warto poświęcić jeden weekend , a za te pieniądze spędzić następny w spa?
Nie w każdym pomieszczeniu dobrze się maluje samemu. Ja mam bardzo krzywe ściany i przy suficie po prostu nie wiedziałam, jak to ogarnąć.
wszystko się przelicza na metry jeśli chodzi o usługę plus koszt materiału. jeśli kupisz w castoramie , a w dodatku sama pomalujesz to koszty są znikome
Zależy, czy malujesz sama, czy raczej zatrudniasz malarza. Jeśli samemu, to wystarczy sprawdzić ile kosztują farby] i poświęcić na to trochę swojego czasu.
Moim zdaniem najlepiej popytać znajomych. Na pewno ktoś ma kogoś znajomego, kto pomaluje po taniości. ;-)
Ja pokój sama sobie malowałam przecież to nic trudnego. Przemalowałam swoją, kupiłam kilka nowych dodatków i mam teraz sypialnię swoich marzeń.
Można samemu, ale jak pomyślę że pewnie umaluję się też sama no i potem to całe sprzątanie, to mi się nie chce:) Wolę zapłacić i mieć spokój.
A może tapeta zmywalna? Na dłużej wystarczy i nie wydzieli tylu trujących substancji co farba...
Ja wolę zapłacić niż potem patrzeć na brzydkie ściany kilka lat...
Sama ostatnio odmalowalam ścianę i to nawet bez pędzla czy wałka - wystarczyła gąbka taka jak do mycia naczyń ☺
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź