1

Temat: Najbliższa przyszłość...

Witajcie:-) chcę wam napisać, jak będzie jawiła się moja najbliższa weekendowa przyszłość... Otóż, w ramach niby to awansu, ale nie takiego, który by się nie echem odbił na moim koncie, ale takiego awansu nobilitującego szef wysyła mnie na weekend właśnie na szkolenie z zamówień publicznych... Hura... niby mówi, że specjalista w firmie mu się przyda, ale ja nawet nie łyknęłam tematu i żadne ze mnie specjalista, tak więc mam nieodparte wrażenie, że ktoś właśnie sobie znalazł kozła ofiarnego... Jak myślicie?:-(((

2

Odp: Najbliższa przyszłość...

Współczuję, nie ma to jak słuchać nudnych wykładów i patrzeć jaka za oknem jest ładna pogoda i dlaczego musimy tu siedzieć... To chyba było za karę...?

3

Za szkolenie nalezy się dieta i to jest dla mnie pierwsza najważniejsza rzecz. Bo jak ma ci nie płacić za twoj prywatny czas za szkolenie , o które nie prosiłeś... no , dobra , bez wnikania w szczegóły. Dieta musi być. A poza tym na pewno ci się to przyda , skoro masz pracę powiązaną z ta branżą. I to raczej nie jest za kare- z jakiś powodów potrzebujesz tego szkolenia i takie [url=http://www.szkolenia-semper.pl/szkolenia-zamowienia-publiczne]szkolenie z zamówień publicznych[/url] przyniesie ci więcej pożytku, niż szkody, uwierz mi:-).

Ostatnio edytowany przez dzikuska (2015-06-24 11:28:27)

4

Jeden weekend dasz radę wink
Po pierwsze dostaniesz dietę, a jak nie to się o nią w kadrach upomnij.
Po drugie wzbogacisz się o praktyczną i przydatną wiedzę...zwłaszcza jeśli jest z Twojej branży.
Po trzecie będziesz miał plusa do CV, jeśli będziesz szukał pracy w tej dziedzinie.
A po czwarte...jak to mówią...nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło wink

5

Witaj, moim zdaniem powinnaś być wdzięczna za możliwość uczestniczenia w takim szkoleniu. To jest wielkie wyróżnienia i mnóstwo osób płaci za takie szkolenia, a Ty dostajesz je za darmo i jeszcze marudzisz. Poprawienie swoich umiejętności w przyszłości może przynieść podwyżkę i awans. Naprawdę warto zdobywać nowe umiejętności, a nie bać się ich. Pozdrawiam.

6

Zaszkolenie nalezy się dieta i to jest dla mnie pierwsza najważniejsza rzecz. Bo jak ma ci nie płacić za twoj prywatny czas za szkolenie , o które nie prosiłeś"

Dzięki za radę, zawsze coś pożytecznego się człowiek dowie, jeśli popyta w odpowiednich miejscach:-) KarolinaK, ja się nie boję, tylko preferuję inne formy nobilitacji:-) a co do płacenia za szkolenia, to się nie zgodzę, z tego, co wiem, to firmy płacą za takie szkolenia, no chyba że ktoś nie ma pracy i pragnie podnieść swoje kwalifikacje, żeby taka pracę zdobyć... Albo dla własnego dobrego samopoczucia idzie na takie szkolenie:-) dzięki za porady, dobre i mniej dobre słowa i czekam na więcej:-)

7

Firmy płacą za szkolenia, ok, ale to są duże pieniądze. Moim zdaniem często większe niż się należą. I popieram tutaj wypowiedź Karoliny.
Pewnie dostaniesz jakiś papierek za to, a to +
Bez względu na to, co myśli szef wysyłając Cię na szkolenie, odmowa lub widoczna niechęć z Twojej strony będzie oznaczała dla niego jedno - nie chcesz się rozwijać, nie chcesz stawać się lepszym pracownikiem, nie chcesz poszerzać zakresu swojej wiedzy, aby mieć większy i bardziej profesjonalny wkład w funkcjonowanie firmy, więc i nie zasługujesz na nobilitację w formie zasilenia Twojego konta.

Jedź tam i weź pod uwagę to, że bez względu na to, czy szkolenie zostanie przeprowadzone należycie, czy będzie jednym z tych bezsensownych i nudnych, Ty zrobiłaś coś w kwestii rozwoju zawodowego. To nie będzie Twoja wina, jeśli ktoś szkolenie spartaczy, ale równie dobrze może się dla Ciebie ono okazać cennym doświadczeniem z równie cennym zaświadczeniem, które może zapunktować zarówno w obecnej pracy, jak i w przyszłej, jeśli zdecydujesz się na zmianę.

Czymże jest ten jeden weekend? Ludzie wielotygodniowe praktyki za darmo odbywają.

8

W październiku zaczynam moje wymarzone studia podyplomowe z Pedagogiki opiekuńczo-wychowawczej - [url]http://www.wsb.pl/poznan/studenci/studia-podyplomowe/kierunki/pedagogika-opiekunczo-wychowawcza-3-semestry[/url]
Cały rok zajęło mi zebranie kwoty potrzebnej na czesne. Rodzina przygotowana, że w co drugi weekend nie będzie mnie w domu smile Na codzień zajmuje się czym innym ale wreszcie chce zrobić coś dla siebie. Mój mąż w tym roku pojechał na 2 tygodniową męską wyprawę więc ja idę na studia podyplomowe.

9

Studia swoją drogą, ale dziś bardziej liczy się doświadczenie niż papierek, realne umiejętności, a nie dyplom, który nie jest trudno zdobyć, zwłaszcza na płatnych uczelniach.

10

Szkoda tylko, że tak niewielu pracodawców chce dać szanse osobom zdobywającym doświadczenie, które może mają zapał i szybko się uczą hmm

11

U mnie plany są tylko na najbliższy miesiąc, jeszcze nawet nie myślę o świętach...

12

U mnie plany już na resztę zimy i wiosnę smile Będzie nieco monotonnie, ale trzeba sobie wypracować systematyczność w pewnych sprawach smile

13

Ja żyję teraz z dnia na dzień, jakoś brak mi tego optymizmu, który pozwoliłby snuć plany...

14

Przetrwać jakoś do wiosny i być zdrowym, to są moje najbliższe plany...

15

Ja planuję w przyszłym roku przeprowadzkę więc muszę myśleć bardziej dlugofalowo .

16

O rety, to większa akcja. W obrębie tej samej miejscowości?

17

Trochę dalej, ale mam już wprawę bo 2 przeprowadzki są już za mną:)

18

No to mam nadzieję, że będzie Ci się dobrze mieszkało w nowym miejscu. smile
Często śledzę oferty mieszkaniowe, ale przeprowadzka na razie pozostaje w sferze marzeń.

19

U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.

20

To musisz się sprężyć. Czasu niewiele.
Najgorzej, jeśli trzeba jeszcze na jakieś decyzje czekać, na odpowiedzi, na przesłanie czy odesłanie dokumentów, albo na swoją kolejkę do załatwienia jakiejś sprawy.