Temat: Nierówna płytka paznokcia!
Dziewczyny poszukuję jakiś odżywek, olejków które zdziałają cuda. Niestety po tipsach moja płytka zrobiła się strasznie nie równa. Kto doradzi?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dziewczyny poszukuję jakiś odżywek, olejków które zdziałają cuda. Niestety po tipsach moja płytka zrobiła się strasznie nie równa. Kto doradzi?
aktualnie używam Eveline 8w1 total action i jestem bardo zadowolona, jednak nie wiem czy zdziała cuda po tipsach. Jeśli chodzi o domowe sposoby to warto też wcierać oliwe z oliwek w paznokcie, skuteczna odbudowa.
Miałam ten sam problem po tipsach. Kilka kosmetyczek powiedziało mi, że cuda może zdziałać tylko czas Na szczęście miały rację bo obecnie moje paznokcie wyglądają normalnie a bałam się, że już tak mi zostanie. Jedynie możesz je wzmacniać jakimiś odżywkami ale żeby się wyrównały to musisz trochę poczekać niestety. Pozdrawiam
Paznokcie szybko rosną. Ja bym użyła 4-stopniowej polerki do tego czasu.
Dobrym sposobem jest wcieranie olejku arganowego Zielony Nurt w skórki i paznokcie, bardzo się regenerują, a nowe rosną takie ładne i mocne. Nie wiem dlaczego wcześniej nie było takich olejków, moda na tipsy zepsuła tylu dziewczynom paznokcie.
Ostatnio edytowany przez wawer1960 (2015-01-28 22:39:05)
Raz miałam tipsy, z ciekawości i nigdy więcej nie chcę tego dziadostwa na swoich palcach.
Od dawna jadę wyłącznie na lakierach hybrydowych new nails, ale stosuję też odżywkę - nie widzę jakiegokolwiek negatywnego wpływu na paznokcie, bardziej bym powiedziała, że paznokcie są ładne i zdrowe. I tak powinno być.
Powinno być tak, że nasze własne paznokcie są ładne i zdrowe.
Nie da się tego wyleczyć. Pozostaje Ci ścieranie specjalnym pilnikiem i polerowanie.
Używaj odżywki new nails, staraj się dbać o systematyczność, zobaczysz, że paznokcie będą zdrowe. Nie twierdzę, że natychmiast będą miały stan idealny, wymaga to czasu, ale to czego oczekujesz uzyskasz.
Jeszcze jedno - odżywek używa się zgodnie z tym co jest na ulotce, w opisie, nie na zasadzie hulaj dusza - kosmetyk wymaga solidnego podejścia i stosowania się do zasad. Wiele dziewczyn właśnie przez brak tych zasad ma spory problem.
Systematyczne wzmacnianie paznokcia wiele daje i z czasem można faktycznie dać sobie fajną zmianę. Przy czym trzeba zwracać uwagę na różne aspekty - choćby to, co robicie gołymi dłońmi.
Jakiś czas temu, w wyniku problemów hormonalnych, płytki moich paznokci zwyczajnie się pofałdowały. Pojawiły się wgłębienia poprzeczne na wszystkich paznokciach. Wyglądało okropnie. Naprawiło się samo, kiedy w efekcie przyjmowania leków przysadka mózgowa zaprzestała nadprodukcji jednego z hormonów.
Sama miewam z tym problemy, ale wtedy cuda działa specjalna polerka, z 3 albo 4 powierzchniami piłowania.
Plus stosowanie łagodnych w składzie odżywek może wiele pomóc, ale najlepiej dać paznokciom odpocząć i ich w ogóle nie malować.
Używaj na wzmocnienie new nails, odżywka powinna pomóc, paznokcie będą wyglądały o wiele lepiej. Nad wszystkim trzeba pracować - ale docelowo te paznokcie na bank będą ładne i zdrowe. Nie są tutaj potrzebne cuda, tylko absolutne podstawy i wtedy jakieś tam korzyści zauważycie.
Warto wcierać olejek migdałowy, bo wyrównuje płytkę i wzmacnia.
A może to objaw choroby...?
No właśnie. Jeśli nie było mechanicznego uszkodzenia, to zapewne coś dzieje się od środka. I nie ma co tuszować, piłować, kombinować, tylko trzeba szukać przyczyny.
Bruzdy na paznokciach mogą być skutkiem niewłaściwej pielęgnacji płytki, niedoboru witamin ( witamin z grupy B,cynku czy żelaza), nieprawidłowej diety. Zmiany na paznokciach mogą być także skutkiem ubocznych przyjmowania niektórych leków. Paznokcie mogą także przybrać nietypowy kształt. Wypukłe paznokcie mogą oznaczać schorzenia układu pokarmowego, w tym wątroby, choroby płuc i serca.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź