Temat: sukienka krótka czy długa?
jaka sukienka na wesele Waszym zdaniem krótka czy długa?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jaka sukienka na wesele Waszym zdaniem krótka czy długa?
taka przed kolanko
jesienią i zimą moze być długa, latem i wiosną raczej krótka
Długa obojętnie jaką porą , krótka na poprawiny jeśli jest ciepło.
najlepiej ładna, a długość jest sprawą mniej ważną:)
Jeśli jesteśmy zwykłym gościem a nie świadkową to może być krótka
Ja idę na wesele niedługo i moja sukienka jest mała czarna. Przed kolano, jeśli chodzi o długość i góra jest na jedno ramię, ale mam inny problem. Czy myślicie, że taka bransoletka w kolorze zielonym (no i od razu wszystkie dodatki) będzie pasować?? Kurczę, zastanawiam się i sama nie wiem ....
Sporo zależy od samej sukienki, ale dla mnie ta bransoletka jest taka dość mało elegancka. Jeśli jednak Tobie się podoba i dobrze byś się w tym czuła to czemu nie
Śmiem twierdzić, że raczej krótka . Bywałam ostatnio na weselach i mogę powiedzieć, że długa sukienka to rzadkość
Ostatnio edytowany przez bojowa (2014-06-30 22:00:49)
Rzadko na weselach spotyka się długie sukienki. Przeważają lekko przed kolano. Osobiście na taką okazję wkładam tego typu sukienki
Ładne i pasują:)
W długiej wygląda się dostojniej:)
Będąc świadkową siostry miałam suknię zieloną - do rudych włosów pasowała idealnie
Ja wolę tradycyjne długie, ale to jest kwestia gustu. A do sukienki trzeba dobrać inne dodatki Raj dla panny młodej znajdziecie w slubnezakupy
Mi się wydaje, że długa będzie o wiele lepsza. Zobacz sobie przykładowo taką od emmi mariage. Prezentuje się bardzo dobrze, a jak widzisz, wiele osób sprzedaje je. Można na tym sporo zaoszczędzić, a później jeszcze po ślubie ją sprzedać. Jakoś krótka suknia mi nie pasuje na ślub, ale może po prostu jestem dość konserwatywna pod tym względem.
Wszystko kwestia gustu i poczucia własnej wygody. Ja preferuje jednak krótsze sukienki. Świetne kreacje weselne można spotkać w kolekcji sukienek. Tam właśnie kupiłam ostatnio na wyprzedaży. Do tego przesyłka gratis.
Jak dla mnie w grę wchodzi tylko długa. Najbardziej spodobały mi się chyba takie koronkowe , ale wybór jest ogromny:)
Sukienki krótkie nie są chyba doceniane niestety, a szkoda, bo na prawdę sa śliczne. Poza tym nie brudzą się podczas wesela i łatwiej w nich tańczyć.
Ja też bym była za krótką, oczywiście nie za krótką. Myślę, że taka sukienka jest bardziej wygodna i odpowiednia na tę porę roku. Szczerze mówiąc rzadko widuję osoby na weselu w dłuższych sukienkach, chyba że takich z samym tyłem dłuższym. Zresztą najważniejsze by nie była biała jak sukienka panny młodej.
ja na swoim ślubie miałam klasyczną białą długa sukienkę Owszem, ślub miałam w zimie więc nie mogłam sobie pozwolić na krótką, ale nie żałuje tego Miałam coś podobnego , prawie taką samą Bardzo wygodna. Ale już sama jej nie potrafiłam uprać, musiałam oddać do pralni :C
Wiele też zależy od wieku, figury itd. Jak młoda dziewczyna założy długą, elegancką suknie może sie za bardzo postarzyć. Lepiej zatem zakładać te krótsze, które są też praktyczniejsze. Niskie dziewczyny też powinny unikać długich sukni - ja sama w takich kieckach wyglądam po prostu śmiesznie warto wybrać taką, która podkreśli walory urody
To zależy. Jeśli jesteś panną młodą to długa, Jeśli świadkową to też może być długa a jeśli jako zwykły gość to ja bym preferowała coś krótszego
Ostatnio edytowany przez Werka89 (2015-07-01 18:47:19)
Najlepiej za kolano nie za krótka nie za długa wiele takich widziałam w kolekcji
Ani krótka ani długa Dokladniej najlepiej lekko przed, albo lekko za kolanem Ołówkowa lub rozkloszowana W pastele albo kwiatowa Generalnie lepiej mieć za długa niż za krótką, szczególnie jeśli to ślub kościelny.....
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź