Odp: Osadzający się kamień
[quote=subtellna]
A jak dokładnie wyczyścić czajnik na zewnątrz?
Chodzi mi o taki z gwizdkiem.[/quote]
Mleczko wybielające Cif (w niebieskim opakowaniu).
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[quote=subtellna]
A jak dokładnie wyczyścić czajnik na zewnątrz?
Chodzi mi o taki z gwizdkiem.[/quote]
Mleczko wybielające Cif (w niebieskim opakowaniu).
Jutro kupię i napiszę jaki efekt czyszczenia mleczkiem Cif
U mnie niezły. W ogóle ten preparat całkiem nieźle się sprawdza. Swojego czasu wydawało mi się, że z takich ogólnodostępnych produktów najlepszy jest Cillit Bang, ale ten Cif go przebił.
Super Olusia
A co polecisz na dokładnie wyczyszczenie wanny?
Mam jakieś smugi, może to z powodu złej jakości wanny.
Mieszkam w bloku i sama jej nie kupowałam.
Chodzi Ci o takie rdzawe zacieki na spodzie wanny? U mnie takie coś się zrobiło w miejscu, gdzie czasem zostawało trochę wody. Nie udało mi się tego do końca doczyścić, trochę zeszło tym Cifem.
Kiedyś teściowa dała mi taki super środek, o istnieniu którego wcześniej nie wiedziałam. Niestety nie pamiętam nazwy (coś jakby kamień do czyszczenia?). Wyglądał bardzo niepozornie, w szarym, niewysokim, okrągłym opakowaniu. Była to taka pasta, którą należało nałożyć na ścierkę, delikatnie zwilżyć i czyścić. Lśniło po tym, że hej. Będę musiała podpytać teściowej, gdy się z nią zobaczę kolejny raz.
Nie Olusia. Wanna jest taka jakby szara trochę ze smugami, taka jakby była brudna.
Na razie spróbuj wspomnianym mleczkiem
Czy to takie niebieskie?
Dokładnie
Dziś biorę się do szorowania. Dziękuję Oluśka
Nie ma sprawy, mam nadzieję, że będziesz zadowolona. Ja jestem (choć wiadomo, że wszystkiego po latach na błysk się już nie doczyści).
Upss... Trochę przez chorobę, trochę przez lenistwo, to jest trochę zaniedbane
Skąd ja to znam Oby do kolejne remontu, hihi
A jakby tak czyścić teraz częściej, to jest szansa żeby większość, jeśli nie całość zniknęła?
Przede wszystkim trzeba sprawdzić czy na Twoje konkretne zanieczyszczenia dany preparat się sprawdzi. Jeśli tak, to powinno być dobrze. Natomiast z doświadczenia wiem, że pewnych zabrudzeń nie da się już wyczyścić na 100%.
Już trochę sprawdziłam mleczka, które mi poleciłaś.
Trochę wyczyściłam, ale część zostało.
Następnym razem nałóż je na zabrudzenie i zostaw na 15 min, a potem szoruj, może będzie lepiej.
Dobrze, spróbuję, dziękuję za cenną poradę
Czy nałożyć dużo bezpośrednio z butelki, czy z gąbki?
Z butelki. Potem wyszoruj czymś ciut twardszym niż gąbka (tzn. np. tą wierzchnią stroną myjki do naczyń).
A co polecisz na kamień Olusiu?
W czajniku? Kwasek cytrynowy. W pralce? Pewien niemiecki środek, który ostatnim razem wypróbowałam. Nie pamiętam nazwy, ale jeśli będziesz chciała, to poszukam.
W łazience, przy kranach.
Próbowałaś Cillitem? Jest chyba specjalna odmiana do kamienia i rdzy. Aczkolwiek jeśli warstwa jest gruba, to może sobie nie poradzić...
Nie jest gruba, spróbuję jak dobiorę się do sprzątania
Najlepiej to zainwestować w dzbanki oraz filtry do wody , są bardzo skuteczne i pozbędziesz się kamienia raz na zawsze. Ja sama kiedyś miałam i woda była naprawdę pyszna, więc nie musiałam wydawać pieniędzy i kupować sklepową tylko piłam sobie tą z cytrynką.
Ostatnio edytowany przez Werka89 (2015-07-12 10:58:22)
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź