Odp: Naturalne kosmetyki
ja też jeszcze nie więc wszystko przed nami
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja też jeszcze nie więc wszystko przed nami
To daj znac czy ci pomogą...
dam, dam
ale nie tak szybko, bo ostatni nie mam czasu na nic...
Sen to najtańszy, pozbawiony jakichkolwiek skutków ubocznych kosmetyk, a także jeden z najważniejszych czynników wpływających na długość i jakość ludzkiego życia.
Zamiast sięgać po niepozbawione skutków ubocznych leki, wypróbuj naturalne metody na bezsenność.
Kąpiel z dodatkiem ziół o silnych właściwościach uspokajających to prawdziwa rozkosz dla ciała i ducha.
Zioła do kąpieli (50 g kwiatów chmielu, 100 g listków melisy, 100 g kwiatów lawendy, Kilka kropli olejku lawendowego (opcjonalnie)) przygotowuje się w formie wywaru, biorąc ok. 250 g suszonych ziół na pełną wannę wody. Do wrzącej wody nasyp zioła i gotuj przez parę minut na wolnym ogniu, po przestudzeniu przecedź wywar przez gęste sito do wypełnionej wodą wanny.
[url=http://www.fotosik.pl][img]//images43.fotosik.pl/217/0ad71f84b747a1b9.jpg[/img][/url]
a jak ktoś nie ma wanny - tylko prysznic .....
No to niestety ma pecha
to w brodziku szaleje sie lub misce
jaka ulga, że ja mam wannę małą, bo małą, ale zawsze to coś
nigdy nie wytrzymałam w wannie dłużej niż 10 minut jakoś mnie to nudzi...
[quote=justyna]nigdy nie wytrzymałam w wannie dłużej niż 10 minut jakoś mnie to nudzi...[/quote]
A ja potrafię siedzieć z książką i dolewać sobie coraz to cieplejszej wody.
Wiem, że to niezdrowe - ale mnie pomaga i podnosi mi ciśnienie. W zimie przestaję się trzęść jak galareta...
ja też uwielbiam siedzieć z książką w wannie albo z MP3 w uszach
mnie to trzeba przeganiac i wyganiać bym z wanny wyszła :d
Ja tez lubiłam sobie posiedziec..a teraz jak siedzę 10 min to już córka wchodzi i mi marudzi,że już za długo,żebym już wyszła albo mnie myje...i mi się odechciewa dłużej siedzieć!
musisz zamykać się w łazience na klucz
a córkę powierzyć opiece tatusiowi, Tobie też się należy chwila relaksu
Ja sobie właśnie szykuję kąpiel. Chłopaki idą spać, a ja do wanny.
Nie mam tylko kulek musujących, a wyczytałam, że są świetne...
ja mam kilka takich kulek
fajnie po nich jest naoliwione ciało, nie ma potrzeby wsmarowywania balsamu po kąpieli
ja nawet nie czytam o tych kulkach ... bo nie mam wanny (Boziu jak ja z tego powodu cierpię)
Jesteś nowoczesna. I to niech cię pocieszy.
każdy trąbi teraz o kosmetykach eko i bio .... niedługo to tak będziemy wygladać np. w salonach SPA
[url=http://www.fotosik.pl][img]//images39.fotosik.pl/215/73cfcb3fe219c661.jpg[/img][/url]
A nawet jej ładnie... Pasuje do jej zielonych oczu
ale natura nie ucierpi
maślankowa kąpiel
Składniki:
1/4 filiżanki maślanki w proszku (albo mleka w proszku)
1/4 filiżanki odtłuszczonego mleka w proszku
1 łyżka mąki kukurydzianej
1/8 łyżeczek wybranego przez ciebie olejku eterycznego
Przygotowanie:
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki trzepaczką, przesyp do szczelnego pojemnika bądź zamykanej plastikowej torebki.
Wlej mleczko do kąpieli pod strumień gorącej wody (1/2 filiżanki wystarcza na dwie kąpiele).
Nawet ciekawy przepis na tą kąpiel!
Skoro tak lubicie kąpiele to może to Was zaciekawi:)
[b][color=pink]Kąpiel z mlekiem lub maślanką [/color][/b]
Dzięki niej skóra staje się gładka, elastyczna. Kąpiel ta również łagodzi podrażnienia. Do wanny wlewamy 2 litry mleka lub ok. 2 - 3 litrów maślanki, która odświeży i zregeneruje skórę. Następnie wlewamy wodę, stopniowo zwiększając jej temperaturę.
[b][color=blue]Kąpiel z mlekiem i miodem [/color][/b]
Miód jest wykorzystywany w pielęgnacji skóry wrażliwej, szorstkiej i popękanej. Działa bakteriobójczo. Wzmacnia delikatne włosy i nadaje im połysk. Uwaga! Miód jest niewskazany przy pielęgnacji skóry z rozszerzonymi naczynkami.
W celu przygotowania kąpieli należy rozpuścić miód w ciepłym mleku, a następnie roztwór wlać do wanny z wodą.
[color=red][b]Kąpiel z mlekiem i migdałami[/b][/color]
Zalecana dla skóry suchej i mieszanej - oczyszcza i nawilża. Olej działa łagodząco na każdy typ cery. 2 łyżki stołowe drobno zmielonych migdałów łączymy ze 125 ml pełnego mleka i 15 ml olejku z migdałów, a następnie dodajemy do kąpieli. Możesz również zastosować tą miksturę jako peeling do ciała.
[b][color=green]Kąpiel z mlekiem i otrębami [/color][/b]
Oczyszcza pory, czyniąc skórę gładką. Otręby można stosować jako peeling lub maseczkę dla każdego typu cery. 250 g otrębów pszennych gotujemy przez kilka minut w 3 litrach mleka. Odcedzamy przez ściereczkę do miski, otręby wyciskamy, a następnie dodajemy do kąpieli.
[quote=biedroneczka4]Nawet ciekawy przepis na tą kąpiel![/quote]
otóż to...
[img]//sen-sennik.pl/wp-content/uploads/2008/07/kapiel-wanna-sennik-sen-bath-kapac-sie-woda-myc.jpg[/img]
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź