Temat: Kosmetyki do włosów
Co stosujecie żeby mieć ładne, zdrowe i gęste włosy?
jakie szampony, maski, odzywki?
płyny do rozczesywania, prostowania i antystatyczne?
i inne rózności do włosów..
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co stosujecie żeby mieć ładne, zdrowe i gęste włosy?
jakie szampony, maski, odzywki?
płyny do rozczesywania, prostowania i antystatyczne?
i inne rózności do włosów..
Najbardziej lubię szampony Pantene. Odżywkę mam sprawdzoną z salonu dla fryzjerek. W lecie troszkę żelu. Na specjale okazje - lakier, i tylko Wella.
a ja szamponów pantene nie znoszę, podobnie fructis!
teraz używam ziajki (dla dzieci)
lubie też Johnsona z wit. B3 i rumiankowy
Ja używam Clear.. bo mam problem z łupieżem..poza tym odżywkę dla dzieci do rozczesywania
ja używam odżywki i szamponu SYOSS do włosów zniszczonych i suchych:) i jeszcze mleczko wygładzające SunSilk:)
ja bardzo lubię szampon i odżywkę gliss kur do włosów blond nadającą blask i gładkość - jest super i widać efekt
oo tak, gliss kur też jest fajny
potwierdzam
A ja nie znoszę szamponu Dove. Dostałam po nim łupieżu, pierwszy raz w życiu
ja mam dove i jestem zadowolona , z kolei po gliss kur łupież mam straszny
Ja używam szampon fructis i jedwab do włosów.
ja stosuję szampon Inter fragrance Petrol dla Brunetek (ostatnio) na zmianę z Ducray Anaphaza - polecam
Po myciu stosuję odżywki i maski - różne Wax, Care @rt, Dolce latte, dolce anti-age
i dodatkowo jedwab
a gdy mam taki kaprys i dużo czasu olej z Amli albo Vatikę
a może stosował ktoś cos ciekawego do włosów i może polecic?:)
co to znaczy coś ciekawego? Mam spray nabłyszczający z Nivea i jest ciekawy.
teraz używam szamponu i odżywki SYOSS, mleczka z DOVE i mgiełki z Radi...coś tam
[quote=angelcity89]teraz używam szamponu i odżywki SYOSS, mleczka z DOVE i mgiełki z Radi...coś tam [/quote]
I jesteś zadowolona z SYOSS. Ja mam Repair i jakoś nie bardzo wiem, czy jestem zadowolona.
ja miałąm jedną butelkę syoss, jakoś mnie nie zachwycił... nic szczególnego
nie powiedziałabym, że jestem zadowolona. wyraźnej różnicy nie zauważyłam.
Ja kupiłam odżywkę po której dostałam starsznego łupiezu - nizoralem wyleczyłam oddałam cioci i jest zachwycona - nie wiem jak to rozumiec, pewnie wszystko zalezy od skóry i włosów ....
Najprawdopodobniej tak. Ja łupież wyleczyłam jedną buteleczką Shantoo (jak to się pisze ?) i mam spokój. A tak mi się zapach Dove podobał i co z tego...
ja i tak profilaktycznie używam szamponu przeciwłupieżowego
najgorsze jest to że łupieże są różne - lepiej od razu iść do dermatologa nie na wszystko pomoże nizoral czy szampon z drogerii
szkoda włosów które od tego wypadają lepiej podejść do problemu z grubej rury - intensywnie zwalczyć i mieć spokój
w sephorze dostałam próbkę Fekkai Protein Rx.. 9ml.. może na 1 raz wystarczy ciekawe jak to zadziała
nigdy nie stosowałam nic tak drogiego do włosów... maski raczej u fryzjera kupuję (te które wypisałam 1L - ok. 22-25zł)
Aby mieć gładkie, lśniące włosy używam jedwabiu JOANNY. Wystarczy dosłownie jedną kroplę rozetrzeć na dłoniach i wygładzic nią włosy.
jedwab jest dobry ale nie dla wszystkich włosów
[quote=biedroneczka4]jedwab jest dobry ale nie dla wszystkich włosów[/quote]
ja używam sporadycznie - na "wyjścia" fryzjerka mi powiedziała, że nie nalezy używać jedwabiu codziennie
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź