Odp: Taniec dobry na wszystko
tak tak, żeby się syn nie wyśmiewał
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
tak tak, żeby się syn nie wyśmiewał
no właśnie
Ja zawodowo nie tańczę, ale zgadzam się z Tobą, że taniec poprawia sylwetkę.
Tańczę sobie niekiedy do teledysków w domu.
Człowiek nie jest ociężały i porusza się z gracją.
to prawda, że taniec jest dobry na wszystko! zarówno jak i dla ciała jak i dla duszy. pomogło mi to w leczeniu depresji i teraz na swój wygląd też już nie narzekam. pokochałam siebie i tę formę ruchu
Taniec relaksuje i uwalnia endorfiny, jak każdy wysiłek fizyczny
Teraz na prawie wiosnę znów by się przydało nasze ciała wprawić w ruch.
Uwielbiam taniec ;] kochane jednak nie bagatelizujcie wszlkiego rodzaju bóli kolan, łokci. Mnie bolały kolana i okazało się, że to stawy. Uwierzcie, że wolałabym nie czuć tego bólu. Lepiej wiedzieć - Zadbajostawy.pl
Trudno uniknąć kontuzji - ja na rolki zabieram zawsze ochraniacze na kolana
Taniec to jest to, co tygryski lubią najbardziej:))
Ja nie umiem jakoś super tańczyć, ale podrygiwanie w rytm muzyki i w ogole szaleństwa na parkiecie dają mi tyle radości, że głowa boli:) Relaks, odreagowanie stresów - sama przyjemność.
I marzy mi się żeby na karnawał wreszcie mnie było stać na boskie Rio:) Po prostu ten ruch, platformy taneczna, klimat znany z tv - marzy mi się
Zgadzam się z tym, że taniec jest dobry na wszystko. Chodziłam kiedyś na kurs tańca, jakieś kroki jeszcze pamiętam, najbardziej lubię rumbę
Ostatnio edytowany przez karoline25 (2013-06-21 10:42:21)
A ja salsę:) Sama się uczyłam z płyty DVD parę lat temu
Też mam płytę - tą co Kasia Cichopek wydała z Marcinem Hakielem, dobra jako instruktaż...
poszłam na zajęcia z córką i obie mamy super zabawę, poza tym to chyba dobry sposób by schudnąć, polecam art-dance.eu!
Mnie się zawsze marzyło, żeby iść na taki profesjonalny kurs tańca, ale jakoś nigdy tego marzenia nie zrealizowałam, sama nie wiem, czemu. Lubię tańczyć, ale robię to okazyjnie (na weselach ) lub podczas sprzątania, z mopem, jak mnie nikt nie widzi
))
Taniec, to najlepsza zachęta dla sportowych leniuszków, którzy jednak od czasu do czasu potrzebuja trochę ruchu, a nie znoszą klimatu siłowni, klubu fitness.
Podczas godziny intensywnego tańca można spalić od 400-600 kcal! W dodatku nigdy się nie znudzimy! Ciekawe choreografie wymagają od nas koncentracji, koordynacji ruchowej i ruszenia nie tylko ciałem, ale i głową.
Dla mnie bomba!
Pozdrawiam Ala
Czy ktoś tutaj zagląda do tego tematu czy już nikt nie tańczy : ( ? Uważam, że taniec jest rewelacyjny i warto iść do jakiegoś klubu ze znajomymi czy też ze swoją drugą połówką i się trochę poruszać. Będzie to super pomysł ponieważ spalimy kalorie oraz będziemy się świetnie bawić.
Ostatnio edytowany przez Kaskaa089a (2015-05-04 22:48:56)
Ja ze względu na małą ilość wolnego czasu rzadko mam czas by sobie potańczyć Kiedy tańczyłam nawet w zespole tanecznym, ale odkąd pracuję już tyle czasu nie mam. Szkoda, bo taniec daje dużo możliwości. Odkąd nie tańczę mam cięższe ruchy, wcześniej poruszałam się zgrabniej, no i ale coś za coś
Ja tańczyłam ostatnio w domu podczas sprzątania Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad jakimiś zajęciami tanecznymi lub ćwiczeniami z trenerem osobistym, którego znalazłam Mam już dosyć siedzenia w domu, chcę wyjść do ludzi a siłownia lub fitness to jedyna możliwość.
W młodszym wieku właśnie tańczyłam taniec towarzyski : ) To mi bardzo pomogło z tego względu, że byłam nieśmiała i przez to się otworzyłam na ludzi. Z tego powodu taniec jest dobry na wszystko bo nie dość, że świetna aktywność fizyczna to również psychicznie można się odblokować i czerpać z życia to co najlepsze jest.
Ostatnio edytowany przez Lineczka (2015-06-02 21:31:12)
Taniec to wspaniała sprawa i dla duszy i dla ciała. Pięknie modeluje sylwetkę, rozwija koordynację, pozwala nawet schudnąć w miły sposób, no i przede wszystkim jest doskonałym sposobem relaksowania się
Ja w Saturn Fitness na Bielanach nim poszłam na zajęcia z Zumby to chodziłam na Streching i jogę to dało mi dobry start na pierwszych zajęciach z zumby bo lepiej radziłam sobie z koordynacją rąk i nóg.
Ostatnio edytowany przez maskotka (2015-02-23 15:02:27)
Mogę to potwierdzić, że taniec jest dobry na wszystko i nawet na kondycję. Jeszcze jak byłam młodsza to właśnie chodziłam na naukę tańca towarzyskiego. Nic nie żałuję tej decyzji z tego powodu, że teraz umiem tańczyć i wiem, że jak jestem na jakiejś imprezie w klubie czy na czyimś weselu poradzę sobie i będę w stanie umiała ocenić czy ktoś umie pływać.
Ostatnio edytowany przez mysiania (2015-06-26 20:23:54)
Tak bardzo lubię tańczyć : ) zawsze wyciągam mojego chłopa przynajmniej tak 2 razy w roku na jakieś tańce z tego prostego powodu iż no nie wiem zdecydowanie trzeba się coś rozruszać i jakoś życie trzeba sobie urozmaicać z tego powodu warto coś dobrego robić i najlepiej się ruszać razem właśnie ze swoim partnerem.
Ostatnio edytowany przez saharra (2015-07-02 21:33:18)
U nas w otoczeniu ostatnimi czasy jest bardzo dużo ślubów a więc i okazji do potańczenia. Lubimy się z mężem powygłupiać na parkiecie. Z racji tego, iż my na takich imprezach raczej nie pijemy to uderzamy w pląsy. Może i nie jest to profesjonalny taniec ale co z tego - ważna jest zabawa a co się z tym wiąże świetne humory
Tak jak jest wesele to faktycznie można się bardzo dobrze wytańczyć : ) a jeśli akurat o mnie chodzi to zdecydowanie po prostu chodziłam kiedyś na kurs taneczny z tego względu, że chciałam być bardziej odważna i myślę, że ten taniec pokazał mi, że jestem piękna
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź