Temat: Kołdry zimowe - to się opłaca?
Czy opłaca się kupowac kołdry zimowe?
Czy lepiej 1 uniwersalna kołdra całoroczna i za przeproszeniem "mieć to z głowy"?
Wymieniam stare kołdry, bo juz się do niczego nie nadają i tak dumam.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy opłaca się kupowac kołdry zimowe?
Czy lepiej 1 uniwersalna kołdra całoroczna i za przeproszeniem "mieć to z głowy"?
Wymieniam stare kołdry, bo juz się do niczego nie nadają i tak dumam.
Ja mam całoroczną, dla wygody bo gdzie bym miała trzymać nieużywaną akurat kołdrę? Tylko by się w niej mole lęgły...
No to faktycznie jest problem jak się ma w domu mało miejsca - a wiadomo, że ludzie mieszkają na 30-35 metrach dla przykładu, więc i tak już pomieszczenie w takim mieszkaniu podstawowych rzeczy graniczy z organizacyjnym cudem, a 2 pościele to konieczność posiadania co najmniej skrzyni na pościel - a takie to tylko w większych chatach.
Pewnie, że chciałabym mieć 2 osobne pościele, bo to i świeżość inna, i komfort, ale jak na razie zadowalam się w zupełności 1 całoroczną - z lepszych, ale nie maxa drogich i spokojnie można cały rok spać.
No ale jak mieszkanie duże, to można sobie na wypas posiadania kołder na zmianę pozwolić, czemu nie.
Ja mam też całoroczną, ale zimno mi teraz pod nią
Ja mam taką spinaną (cienką+średnią grubość). W zależności od pory roku to ją spinam bądź rozpinam. moim zdaniem to idealne rozwiązanie.
Nam tata kupił kołdrę zimową na święta i jesteśmy z niej bardzo zadowoleni także moim zdaniem warto Obecnie szukam do niej jakiejś fajnej pościeli i narzuty na łózko. Postanowiłam odmienić trochę sypialnię a co może ją bardziej ożywić jak nie nowa pościel oraz oryginalne dodatki.
Kołdra całoroczna jest najlepsza, to dwie spinane napami - można używać cienką na lato, grubszą na wiosnę i jesień, a obie w zimę:)
My z Kolegą Małżonkiem również korzystamy z 2 spinanych na zimę kołder. Tyle, że zawsze jest nam tak gorąco, że nawet zimą śpimy pod jedną częścią. Dodam też, że niebagatelne znaczenie ma pościel a najlepiej śpi nam się pod naturalną pościelą z bawełny.
Na zimniejsze dni na pewno się sprawdza, ale obecnie to pod zimową kołdrą można się spocić, bo zimy to u nas są krótkie...
Ja mam podwójną spinaną kołdrę i polecam, zawsze można odpiąć jedną część i ma się kołdrę letnią:)
U mnie zimowa kołdra przydaje się przez cały rok, bo nie rozkręcam ogrzewania, a latem też nie jest za gorąco bo są północne okna w mieszkaniu.
Mi zimą pod letnią kołdrą jest zimno tak że kupuję niedługo grubszą kołdrę. ..
Mam całoroczną kołdrę, zimą dodaję koc na nią i jest ciepło, a latem śpię pod kocem tylko albo nawet pod samą poszewką na kołdrę gdy są upały:)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź