Odp: krem
Zamiast kremu polecałabym naturalne oleje te same, których używacie do twarzy;D Wystarczy wetrzeć dosłownie parę kropel w pazokcie i skórki przed snem, efekt murowany:) Ja stosuję zamiennie olej arganowy i amarantusowy z firmy RYOR.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zamiast kremu polecałabym naturalne oleje te same, których używacie do twarzy;D Wystarczy wetrzeć dosłownie parę kropel w pazokcie i skórki przed snem, efekt murowany:) Ja stosuję zamiennie olej arganowy i amarantusowy z firmy RYOR.
Ja raz w tygodniu stosuję olej winogronowy
Taki nawyk wmasowywania kremu w paznokcie jest bardzo dobry. Ja zaufałam kosmetyczce, która mi to zaleciła, ale do tego nie nadaje się każdy krem do rąk. Takie kwiatowe nie są odpowiednie do wmasowywania w paznokcie... Kosmetyczka poleciła mi do tego taki niby bardziej leczniczy krem - Krem nawilżający Kompres z linii Comfort Bielendy. Muszę powiedzieć, że faktycznie jestem zadowolona z efektów. Paznokcie nie łamią się, a płytka jest bardziej błyszcząca.
Ech, przydałoby się moim skórkom wrócić do tego nawyku. W pracy muszę dezynfekować często dłonie i te środki myjące nie wpływają dobrze na skórę. Często moje skórki są takie postrzępione
To raczej brak witaminy A i E, nie efekt częstego mycia...
Tak myślisz? Kupiłam sobie suplement z kolagenem i tam jest też witamina E. Może pomoże. Zwrócę uwagę na obie witaminy, dzięki
Jak to mówią dłonie to nasza wizytówka i taka jest prawda. Niestety często trudno coś skutecznego dobrać, a tym bardziej jak ma się jakiś problem. Ja zawsze miałam z przesuszoną skórą dłoni, aż taka szorstka, niemiła w dotyku. Przez przypadek w sumie dowiedziałam się o kremie Afterworkout, z różnymi olejkami jak rycynowy, z rokitnika, arganowy. Mają super działanie regeneracyjne. Po posmarowaniu skóra od razu jest inna. Jak go wypróbujecie to nie będziecie chciały nic innego, mówię wam.
Bardzo fajny jest zabieg calluspeeling, mozna zrobić go tylko w salonie kosmetycznym. Jest swietny a po nim mam stopy gładkie jak nigdy. Zabieg bardzo prosty a efekt mega i przy tym długo się utrzymuje.
Używam odżywek i oliwek ale żeby krem wmasować nie pomyślałam zacznę bardziej się do tego przykładać
Mam krem do rąk i paznokci , fajnie działa.
Ja nie smaruję niczym paznokci, nie mam powodu na razie.
Pomogą bardziej niż krem oleje, np. oliwa z oliwek, olej kokosowy czy jojoba. Należy wcierać je w suche fragmenty tak często, jak to możliwe. Pomoże również olejowa kąpiel dla dłoni.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź