Temat: Oczyszczanie organizmu
Mam kochani pytanie, czy ktoś z Was może oczyszczał organizm za pomocą jakiegoś suplementu? Najbardziej zależy mi na oczyszczeniu jelit, ale nie chciałabym się przy tym zrujnować finansowo..
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam kochani pytanie, czy ktoś z Was może oczyszczał organizm za pomocą jakiegoś suplementu? Najbardziej zależy mi na oczyszczeniu jelit, ale nie chciałabym się przy tym zrujnować finansowo..
moja mama zaleca otreby - zdrowe, bo naturalne i maja witaminy, a przy okazji tanie jak barszcz. Mala lyzka do wszystkiego (zupa mleczna, zupa na obiad i kazde inne danie) - mozna troche rozgotowac.
Przede wszystkim pytanie: dlaczego chcesz oczyścić jelita? Pamiętajmy, że kuracja oczyszczająca ma na celu oczyszczenie organizmu (np. po diecie "śmieciowej" jako wstęp do diety zdrowej i zbilansowanej) a nie odchudzanie!
Najlepiej zmienić styl odżywiania, wprowadzając produkty bogate w błonnik (warzywa, produkty pełnoziarniste) i pijąc odpowiednią ilość wody mineralnej (1,5 - 2 l./24h) Twoje jelita oczyszczą się same. Odradzam eksperymenty z suplementami czy głodówkami.
Ja stosowałam owsiankę.Przez jeden dzień w tygodniu jesz tylko owsiankę.
Do oczyszczania organizmu stosowałam suplement: Detox.
Ogólnie to oczyszczam organizm raz w roku w wakacje. (pozbycie sie toksyn z organizmu by cellulit sie nie pojawił, cera poprawiła)
Wtedy przerzucam sie na warzywa, owoce - gotowane mięsko no i wode mineralną niegazowaną i żadnych kolorowych napoi i słodyczy.
Na jelita dobre są bakterie które są np w maślance, mleku acydofilnym czy tam activii
jeśli nie chcesz wydać za dużo kaski najlepszym sposobem na oczyszczanie organizmu jest picie dużej ilości wody niegazowanej Tak z 3 litry dziennie - nie dość ze oczyścisz organizm z toksyn to jeszcze poprawi Ci się trawienie , cera polepszy i schudniesz co nie co
Osobiście polecam głodówkę wspomaganą piciem wody j/w. Sama stosuję i nie narzekam na problemy. Po jogurtach i kefirach zawsze mam wzdęcia.
dużo owoców , warzyw i wooooody - zamiast głodówki - to zbyt dyrastyczne
Głodówka jest zbyt drastyczna - zreszta co jednemu pomaga to drugiemu może zaszkodzić (i to nie od razu, bo czesto odbiają sie na nas te wszystkie wybryki po czasie) - i głodówka to ttylko pod obserwacja lekarza..
własnie jak ktoś chce się głodzić to tylko pod okiem lekarza - na własną rękę napewno nie jest to dobry pomysł
byłam ostatnio w aptece, mają sporo takich środków na oczyszczanie, ja kupiłam za 15 zł, jutro ci napiszę co to dokladnie jest, w każdym razie produkt 100 % naturalny. Piję i żyję:0
Picie wody - to prawda, owoce też, zgadzam się (szczególnie jabłka), ale ja chciałabym jeść, bo lubię jeść a przy tym dobrze się wypróżniać i mieć czyściutkie jelita. Ale dziękuję za rady, szczególnie maleńkiej, wszyscy jesteście KOCHANI!!!
Zima nie ma sprawy - polecam sie na przyszłość - a troszke wiem, bo mój ma sklep i sie tym zajmuje wiec chcąc nie chcąc
Co do lepszego wypróżniania się (bo nie szaleje za maślanką ani mlekiem acydofilnym) kupiłam sobie w aptece: ForBactil - i mi oraz mojemu pomaga
Ostatnio edytowany przez malenka84 (2009-10-06 22:37:01)
J apolecam produkty bogate w blonnik ktory dziala jak miotelka i duzo wody
na oczyszczenie organizmu dobra jest przegotowana woda z sokiem z połówki cytryny. należy pić na czczo przez 3tygodnie.
A może ktoś słyszał o soku NONI?? Dużo o tym się ostatnio mówi, ale wolałabym wiedzieć coś od Was.
ja slyszlam i mojego mama pije i np jej sie jakby wygladzila (odmlodniala) skora i taka ładna sie stala.
i codziennie kupke robi a kiedys miala z tym problemy
też słyszałam o NONI ale nie piłam i nie znam nikogo kto by pił
jest też VITA BIOSA - to podobno to samo co NONI
Można próbować błonnik w supklementach np. Xenea. Ale najbardziej skuteczny bedzie zapodany naturalnie np. jako siemię lniane.
Mam psa, który ma glisty, co prawda wróciłam od lekarza, i go odrobaczyłam, ale boję się, że mogłam się zarazić glistami, które przemieszczają się po organizmie człowieka i mogą dotrzeć do oka i mózgu, fuj. Może ktoś zna dobry sposób na pozbycie się glistek? Słyszałam dużo o czosnku, że potrafi je "wygryźć" z organizmu...
Głodówkę mogą stosować wyłącznie osoby zupełnie zdrowe i najlepiej (przynajmniej za pierwszym razem) pod okiem lekarza. Anemia, choroby układu krążenia, gorączka, osłabienie czy ciąża lub okres karmienia wykluczają głodówki.
Z organizmu w ten sposób są usuwane resztki niestrawionego pokarmu. Z kuracji najlepiej korzystać w weekend, tak by ewentualne osłabienie nie wpłynęło negatywnie na naszą aktywność. Trzeba pamiętać, że kuracja ta ma na celu oczyszczenie organizmu a nie odchudzanie! Jest to ważne, gdyż wiele osób stosuje taką terapię w celu zrzucenia masy ciała.
Głodówka nie powinna trwać dłużej niż 24 godziny.
Jeśli chodzi o oczyszczanie najczęściej wybieram naturalne metody i jest to zazwyczaj spożywanie większej ilości otrębów pszennych, czyli zwiększona ilość błonnika plus woda. Tylko słyszałam też, że z otrębami nie należy przesadzać, gdyż zmniejszają przyswajanie magnezu przez organizm.
[quote=zima300]Mam kochani pytanie, czy ktoś z Was może oczyszczał organizm za pomocą jakiegoś suplementu?[/quote]
Tak, jak najbardziej tak i co najważniejsze jest skuteczny. Zażywałam białkowy suplement diety, który zapewnia bezpieczną, naturalną i skuteczną metodę wspierającą produkcję Glutationu.
Suplement jest w 100% naturalny, wyprodukowany z serwatki mleka krowiego wiec nie musisz sie bać że stosując go na jedno pomagasz a na inne szkodzisz.
Wiec jak najbardziej polecam!
Ostatnio edytowany przez Mariolka (2009-11-26 11:09:10)
Hej,
Mariolka miałabym prośbę, mogłabyś cos więcej napisać o tym suplemencie i o jego zażywaniu.
Sama stosowałam różnych preparatów, ale większość z nich nie spełniła moich oczekiwań.
Pora wypróbować coś nowego!
a mogę spytać DLACZEGO się oczyszczacie za po mocą tabletek??? jaki widzicie w tym sens?
tak z ciekawości pytam, bo nie rozumiem takiego postępowania....
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź