Temat: krecone wlosy - co jak i czym
hej znacie jakies sprawdzone sposoby na kręcenie wlosow, mam podatne na wywijanie ale sa proste. Słyszałam o kosmetykach, którymi się psika i stają się kręcone znacie coś takiego?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
hej znacie jakies sprawdzone sposoby na kręcenie wlosow, mam podatne na wywijanie ale sa proste. Słyszałam o kosmetykach, którymi się psika i stają się kręcone znacie coś takiego?
ja ostatnio słyszałam o suszarkach lub też nakładkach na suszarki, które rzekomo kręcą włosy, ale czy to działa nie wiem, jeżeli ktoś wie to mam nadzieje, że podzieli się ta wiedzą
Są nawet fajne żele do utrzymania ich w ryzach, już nie trzeba używać lakieru...
Ja dzielę mokre włosy na dwie części i skręcam je mocno palcami w dwa ciasno zwinięte kosmyki. Pozwalam im tak wyschnąć i dzięki temu mam skręty bez lokówki
Pianka świetnie utrwala takie skręty, no i olejowanie pomaga zachować ich elastyczność...
Fajnie jest czasem takie wlosy poddac zabiegom odbudowujacym, bo latwo się niszczą.
Wypróbuj tę metodę: potnij starą koszulkę na paski, a włosy rozczesz i spryskaj je wodą. Następnie przyłóż pasek do wybranego pasma włosów i zawijaj do góry. Zwiąż dwa końce ze sobą, dokończ zawijać resztę pasm. Odczekaj około godzinę, a następnie odwiń je i ciesz się stylizacją. Warto spróbować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź