Odp: Co ugotować dziś na obiad?
Mam ochotę na kolorowy makaron, chyba go dzis kupię a jutro wyczaruję pyszną sałatkę
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 42 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam ochotę na kolorowy makaron, chyba go dzis kupię a jutro wyczaruję pyszną sałatkę
a u mnie dziś zupa krem z resztką topinamburów, które przezimowały
na drugie ryba z ziemniakami i kapustą kiszoną
Dzisiaj był ryż basmati + kawałki piersi kurczaka w ziołach (majeranek, oregano, tymianek) i przecierze pomidorowym + sałatka na ciepło (starta marchewka i pietruszka; ugotowane buraki; pomidor; oliwa z oliwek -> całość podduszona).
Na jutro planuję makaron pełnoziarnisty z warzywami.
[quote=Iwona-bloguje]Dzisiaj był ryż basmati + kawałki piersi kurczaka w ziołach (majeranek, oregano, tymianek) i przecierze pomidorowym + sałatka na ciepło (starta marchewka i pietruszka; ugotowane buraki; pomidor; oliwa z oliwek -> całość podduszona).
Na jutro planuję makaron pełnoziarnisty z warzywami.[/quote]
Jednak makaron zrobię jutro. Dzisiaj coś o wiele pyszniejszego, czyli danie w całości z wykorzystaniem piekarnika: plastry ziemniaków obtoczone w koperku + kurczak w "pomyśle na soczystego kurczaka z papryką i ziołami" + pokrojone w słupki marchewki i pietruszka w przyprawach (majeranek i tymianek) <3
Ja dzisiaj zrobiłam gołąbki z ziemniaczkami
Naszło mnie na wypróbowanie kotletów z kaszy jaglanej. Chyba zrobi jutro wersję z groszkiem. Do tego pewnie jakiś omlecik z warzywami <3
Ryba smażona, frytki, surówka z kiszonej kapusty, kompot truskawkowy.
Dziś był u mnie gulasz wołowy z dużą ilością papryki, marchewki i cebuli oraz kasza gryczana i surówka z białej kapusty
O, to był obiad smaczny, zdrowy i kolorowy.
Za chwilkę biorę się za przygotowanie kaszy jęczmiennej, którą wymieszam z duszonymi warzywami (marchew, pietruszka, groszek konserwowy, pomidory + przyprawy) oraz dorsza na parze (w dużej ilości koperku), którego też jeszcze chwilę podduszę z całością <3
Były u mnie pierogi ruskie z omastą i z kwaśną śmietaną.
Dziś zapiekanka warzywno-serowa, cała rodzina ją uwielbia;)!
Ogórkową dzis zrobiłam, z pierwszych kiszonych w tym roku!
U mnie były ziemniaczano-twarogowe knedle ze śliwkami z patelni Tak eksperymentalnie, aczkolwiek udanie
Mam świetny wypróbowany przepis na zupę cebulową od Magdy Gesller
do tego podaję również przepis na chleb domowej roboty
wwwmowimyjak.pl/styl-zycia/kuchnia/jak-upiec-chleb-w-domu
Smacznego !!!
Chleb jednak wolę z mojej ulubionej piekarni:) Ale obiad zrobię sama - będzie gulasz:)
U mnie dzisiaj ryż basmati z curry + pierś z kurczaka + sałatka (kapusta pekińska, pomidor, rzodkiewka, pestki dyni)
Ja ostatnio unikam drobiu przez te afery z antybiotykami, więc na obiad będzie stek z wołowiny i dużo pikantnego sosu.
Dzisiaj miałam zupę z botwinki. na jutro planuję naleśniki z twarogiem i domowym musem jabłkowym. Pychotka
ooo... narobiłaś mi ochoty na naleśniki
A ja dziś zrobiłam zupę ogórkową Dawno nie jadłam
Ja też ale wolę jednak pomidorową, bo te sklepowe przeciery ogórkowe mi nie wchodzą
Dzisiaj ryż brązowy z duszonymi kawałkami piersi kurczaka i zestawem surówek
Zobacz te przepisy
wwwmowimyjak.pl/styl-zycia/kuchnia/jak-zrobic-dobre-placki-ziemniaczane,17_53807.html
wwwmowimyjak.pl/styl-zycia/kuchnia/jak-zrobic-nalesniki-dla-dzieci-5-pomyslow-na-nalesniki-przepisy-dla-dzieci,17_51646.html
U mnie dziś rosół z dodatkiem ostrej mielonej papryki, bo przy tej pogodzie muszę się czymś rozgrzewać....
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 42 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź