Odp: Konkurs z marką Knorr na 175-lecie jej istnienia!
Od dobrych dwudziestu lat produkty marki Knorr są obecne w mojej kuchni.
Pamiętam, że jako 12-latka(właśnie 20 lat temu) gotowałam gulasz z Fixem Knorr do gulaszu.
Kilka lat później rozsmakowałam się w chińszczyźnie - robionej na podstawie Fixu do potraw chińskich oraz do kurczaka słodko-kwaśnego (mieszałam je ze sobą).
Był też czas, gdy w swoich kuchennych zapasach stałym pomocnikiem był Fix Spaghetti 4 sery z brokułami - pomysł na wyjątkowo szybki obiad "z niczego" .
Przez te lata na działce zawsze mieliśmy zapas Gorących kubków - szybki, gorący i smaczny posiłek w warunkach polowych.
W pracy wielokrotnie ratowały mnie przed "śmiercią głodową" (praca po 12 godzin) moje dwa ulubione dania instant - Puree ziemniaczane z boczkiem i cebulką oraz Makaron z sosem myśliwskim.
W ciągu tych lat wypróbowałam wiele produktów, niektóre z nich na stałe zagościły w mojej kuchennej szafce, inne po jakimś czasie znikały.
Produktami, które od wielu lat pomagają mi w uzyskaniu super smaku przygotowywanych dań są Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem (latem mam dostęp do własnego lubczyku, zimą szukam jego zapachu w domowych zupach), Przyprawy w Mini kostkach, oraz mój faworyt - sos sałatkowy! Szczególnie ten koperkowo-ziołowy oraz zioła ogrodowe. Dzięki nim każda sałatka (z najbardziej prostych, wręcz banalnych składników) jest pyszna. Lubimy też czosnkowo-ziołowy(nie koniecznie rozrobiony z wodą i olejem!).
Produkty Knorr towarzyszą mi w kuchni prawie od początku mojej przygody z gotowaniem. I nie zamierzam tego zmieniać.
Ostatnio edytowany przez AgusiaGda (2013-05-25 12:09:47)