301

Odp: Naturalne kosmetyki

[quote=r.helt]W domu sama przygotowuję pastę cukrową, która świetnie spełnia rolę depilatora.Do wykonania potrzeba : 1 szklanka cukru, 1 szklanka miodu, sok z 1/2 cytryny. Składniki wkładam do garnka i gotuję na małym ogniu, mieszając. Masa powinna mieć lejącą się konsystencję. Można dodać trochę wody, gdy masa będzie zbyt gęsta ale dopiero jak rozpuści się cukier.Następnie trochę schładzam, masa nie może być zbyt gorąca żeby nie poparzyć skóry.  Nakładam na owłosioną skórę tak jak wosk cienką szpatułką lub dłonią[/quote]

wypróbuję Twoją metodę - mam nadzieję, że okaże się skuteczna smile

302

trochę droga ta pasta cukrowa: szklanka miodu i szklanka cukru???? sad
to ja wolę jednak wydać kilka zł i kupić sobie gotowy "sztuczny" wosk czy maszynkę do golenia ...

303

do tej pory robiłam sama:
-toniki do twarzy,
- toniki na bazie kwasów,
-peelingi do ciała (cukrowy, kawowy + oliwa z oliwek),
-farbuje włosy mieszanką naturalnej henny z indygo,
-olejuje włosy oliwą z oliwek, olejkiem rycynowym,
- brwi i rzesy smaruje olejkiem rycynowym aby je wzmocnić i przyciemnić
- płukanki do włosów z rumianku i cytryny (kiedy byłam naturalna blondynką)

właśnie w najbliższym czasie bede robić:
- ocet jablkowy do płukania włosów, przemywania twarzy oraz na stłuczenia i inne dolegliwości
- mydełka naturalne (które będą też na prezenty świąteczne dla najbliższych)

304

ja mydełka robiłam 2 lata temu, nawet gdzieś tutaj przepis wrzucałam smile

305

[quote=bogusiam]do tej pory robiłam sama:
-toniki do twarzy,
- toniki na bazie kwasów,
-peelingi do ciała (cukrowy, kawowy + oliwa z oliwek),
-farbuje włosy mieszanką naturalnej henny z indygo,
-olejuje włosy oliwą z oliwek, olejkiem rycynowym,
- brwi i rzesy smaruje olejkiem rycynowym aby je wzmocnić i przyciemnić
- płukanki do włosów z rumianku i cytryny (kiedy byłam naturalna blondynką)

właśnie w najbliższym czasie bede robić:
- ocet jablkowy do płukania włosów, przemywania twarzy oraz na stłuczenia i inne dolegliwości
- mydełka naturalne (które będą też na prezenty świąteczne dla najbliższych)[/quote]

bogusiam, mogłabyś dać przepis na ten tonik? zaintrygował mnie bardzo . I powiedz jakie efekty przynosi Twoje olejowanie włosów, ja używam tylko olejku rycynowego zarówno na włosy jak i brwi i rzęsy ale oliwy z oliwek jeszcze nie używałam.
Ja od siebie mogę jeszcze dodać peeling z miodem i solą. Złuszcza bajecznie, twarz ja po nim mega gładka. Trzeba tylko uważać z ilością soli aby nie podrażnić sobie twarzy.
a kolejna rzecz jaką sobie sama robię to ''plastry'' na zaskórniki, z żelatyny i mleka smile

306

Jak technicznie wygląda to olejowanie? Mogłabyś napisać dokładnie jak to robisz i jakie daje efekty?

307

Korzystałyście z kosmetyków ekologicznych, tzn takich, które mają jakieś certyfikaty typu ecocert? Co o nich myślicie?

308

Uwielbiam kosmetyki naturalne smile
Nie mam zbytnio czasu aby korzystać z przepisów babcinych, ale staram się kupować tylko kosmetyki które są naturalne jak np. Mydlarnia u Franciszka  - mogę polecić każdemu big_smile

309

Ja też uwielbiam kosmetyki naturalne, głownie stosuję produkty z Morza Martwego firmy Dr Nona.
Jako peeling wystarczy zmielić sól i okręznymi ruchami wykonać masaż.
Jako tonik - ta sama sól. 1 łyżeczkę soli rozpuszczamy w 1 szklance przegotowanej wody. Sól ma pH zbliżone do naszej skóry i to jest bardzo ważne. Ogólnie te wszystkie kosmetyki mają ph ok. 5,5 - 6

Wszelkie tradycyjne mydła mają pH 8,5-10 i to niszczy bariere ochronna skóry. Więcej  o pH w linku

[url]http://zdrowekobiety.com.pl/rola-ph-kosmetykow/[/url]

Ostatnio edytowany przez kosmetycznyblog (2013-04-23 17:50:38)

310

Ja korzystam z naturalnych kosmetyków firmy L'OCCITANE, bo są ekologiczne. Ponadto po wypróbowaniu, muszę przyznać, że ich skuteczność mnie zaskoczyła i to bardzo mile. Pewnych rzeczy nie da sie uzyskac domowymi sposobami.

311

[quote=marthy]Ja korzystam z naturalnych kosmetyków firmy L'OCCITANE, bo są ekologiczne. Ponadto po wypróbowaniu, muszę przyznać, że ich skuteczność mnie zaskoczyła i to bardzo mile. Pewnych rzeczy nie da sie uzyskac domowymi sposobami.[/quote]

Dla lubiących naturalne kosmetyki i markę L'Occitane od 20 do 26 maja jest event w Galerii Mokotów w Warszawie. Każdy, kto podczas eventu zapisze się w sklepie L'Occitane do Prowansalskiego Klubu Piękna - otrzyma krem do rąk z masła Shea. A można wygrać nawet wycieczkę do Prowansji.

312

Znam tą markę, dobre kosmetyki tylko trochę drogie jak dla mnie...

313

też stosuję kosmetyk naturalny, kupiony. bardzo pasuje mi olej monoi, pięknie pachnie. można go stosować samodzielnie, ale też pod krem. dzięki niemu składniki kremów lepiej sie wchłaniają i działają.
też słyszałam o tej paście z kawy.. tyle, że gdzieś czytałam, że daje efekty ujędrniające.. prawda to?

314

Ostatnio na targach SPA w Krakowie kupiłam peeling do ciała z Morza Martwego. Ma też dużo olejków eterycznych. Firma nic mi nie mówi, ale faktycznie jest rewelacyjny. Po zabiegu ciało jest takie jędrne, fajnie natłuszczone tymi olejkami eterycznymi.

315

Chcielibyśmy powitać wszystkich na Forum i zaprosić do naszego sklepu z kosmetykami naturalnymi i ekologicznymi lavendic.pl. Stale poszerzamy nasze portfolio marek starając się kierować oczekiwaniami naszych Klientów. Regularnie wprowadzamy też nowe promocje, żeby nasza oferta była jak najatrakcyjniejsza. Zapraszamy też do polubienia naszego profilu na facebooku albo zapisania się do naszego newslettera. To najszybszy sposób informowania o ofertach promocyjnych a tych mamy sporo:-).
Pozdrawiamy serdecznie
lavendic.pl

Ostatnio edytowany przez lavendic.pl (2013-06-07 14:28:15)

316

Czyli to samo co w innych sklepach...:)

317

Ale my jesteśmy dodatkowo fajni;-). A tak serio to w innych sklepach też można kupić takie kosmetyki, które mamy w ofercie, ale staramy się słuchać naszych Klientów i robić takie promocje, które będą dla nich najciekawsze- ot nasza mała tajemnica:-).

318

No to może będzie niedługo jakaś promocja na szampon aloesowy? smile

319

Gabika proszę bardzo:
[url]http://lavendic.pl/p/1545/336/aloesowa-odzywka-do-wlosow-200ml-odzywki-wlosy.html[/url]
[url]http://lavendic.pl/p/1544/335/aloesowy-szampon-do-wlosow-200-ml-szampony-wlosy.html[/url]

Do wtorku 10% taniej:-). Mamy nadzieję, że będziesz zadowolona:-).
Będziemy wdzięczni za polubienie nas na facebooku:-)

Ostatnio edytowany przez lavendic.pl (2013-06-07 16:51:25)

320

To się nazywa: frontem do klienta smile

321

pełno gębo!

322

[quote=szaramysz]pełno gębo![/quote]

Staramy się:-)

323

Ja ostatnio wkręcam się w kosmetyki naturalne i szukam dobrego sklepu trafiłam na [url=http://www.helfy.pl/]helfy[/url] i chce coś od nich zamówić, ale boje się, że ładna strona nie znaczny fajne kosmetyki.

Ja to mam sklepolęk. Napiszcie mi czy warto tongue

324

Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz:) ja bym zaryzykowała.

325

Kilka miesięcy temu odkryłam ciekawe kosmetyki bez parabenów. Szukałam kosmetyków naturalnych, które nie byłyby naszpikowane konserwantami i znalazłam takie kosmetyki polskiej firmy Vivetia , które  dodatkowo są  z [antyoksydantami. Są świetne, gdyż fajnie się wchłaniają i działają. Mają cudny pomarańczowy kolor, który jest efektem dodania rokitnika a jak wiadomo rokitnik ma mnóstwo witaminy C i należy do bardzo silnych antyoksydantów. Pozdrawiam Wszystkie Forumowiczki smile

Ostatnio edytowany przez Zakupohologiczka (2013-09-06 13:43:05)