Odp: pękające pięty
Mam nadzieję, że nie będzie to uznane jako spam, ale naprawdę rewelacyjnie spisują się kremy do stóp Tiande
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam nadzieję, że nie będzie to uznane jako spam, ale naprawdę rewelacyjnie spisują się kremy do stóp Tiande
Może nie będę oryginalna, ale na pękające pięty nic tak dobrze nie pomaga jak balsam z masłem Shea na wagę. Osobiście polecam kupić balsam, Wam pozostawiam wybór zapachów
Jeśli problem jest w niedoborach, żaden specyfik zewnętrzny nie pomoże na dłuższą metę. Dlatego uważam, że warto przyjrzeć się jeszcze diecie, oprócz wydawania pieniędzy na mazidełka.
[quote=niechcemisie]Jeśli problem jest w niedoborach, żaden specyfik zewnętrzny nie pomoże na dłuższą metę. Dlatego uważam, że warto przyjrzeć się jeszcze diecie, oprócz wydawania pieniędzy na mazidełka.[/quote]
Świete słowa, zgadzam się w 100% z koleżanką. Złe jedzenie powoduje większość problemów ze skórą - to nie ulega nawet większej dyskusji...
Też się zgadzam z tym.
[quote=Autisticart][quote=niechcemisie]Jeśli problem jest w niedoborach, żaden specyfik zewnętrzny nie pomoże na dłuższą metę. Dlatego uważam, że warto przyjrzeć się jeszcze diecie, oprócz wydawania pieniędzy na mazidełka.[/quote]
Świete słowa, zgadzam się w 100% z koleżanką. Złe jedzenie powoduje większość problemów ze skórą - to nie ulega nawet większej dyskusji...[/quote]
Ja stosuję świetny krem S.O.S ale trzeba to robić regularnie codziennie najlepiej rano i wieczorem, a stwardniały naskórek usuwam płynem acerin
Ja stosuję od dłuższego czasu i polecam serum o nazwie Stop pękającym piętom. Usuwa szorstkość pięt, zapobiega ich rogowaceniu i skłonności do pękania. Skóra staje się zregenerowana, gładka i miękka w dotyku. Efektu nie doświadczymy natychmiast, ale po dłuższym okresie rzeczywiście moja skóra na piętach przestała pękać.
Ja chyba kiedyś miałam z schoola krem na pękające stopy, ale pamiętam że był genialny.
Może spróbuj skarpet Bielendy, tych z aktywnym węglem i glinką białą, nie wiem tylko czy one pomagają na pęknięcia które już są, możesz to przetestować.
wymocz w rumianku, potem nałóż na nie grubą warstwę wazeliny albo jakiegoś bardzo nawilżającego kremu, na to woreczek foliowy i to do skarpety. połóż się w tym spać i gwarantuję, że rano będą nie do poznania. i ważne żeby foliowych woreczków nie pomijać, bo to właśnie dzięki nim stopy tak chłoną krem. może też być folia spożywcza.
Dieta swoją drogą, z reguły pękające stopy to efekt niedoboru witamin z grupy B. Ale warto zrobić dokładne badania, żeby się upewnić, czego jeszcze brakuje. No i koniecznie wizyta u podologa. Cennych rzeczy można się dowiedzieć o swoim zdrowiu.
Mi pomogło smarowanie wilgotnych pit olejem migdałowym i zostawianie na 2-3 godz.
Mnie kompleksowo pomogło stosowanie skarpetek złuszczających. Robię zabieg dwa razy do roku (wiosna i jesień) i nie mam już problemów z rogowaceniem i pękaniem. Ostatnio nawet moja kosmetyczka była pod wrażeniem efektów.
U mnie po nich jest podrażnienie więc pozostaje pumeks
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź