151

Odp: Pomadka czy błyszczyk?

ja używam raczej błyszczyków, ponieważ nie trzeba się za bardzo przykładać do ich aplikacji, a lubię mieć zawsze coś na ustach wink Zimą i późną jesienią używam balsamu do ust z masłem Karite z L'orientu. Balsam skutecznie chroni usta i zapobiega przed pierzchnięciem. Kiedyś używałam zwykłej pomadki z Nivea, ale bardzo mnie to denerwowało jak mi się rozpływała, kiedy trzymałam ją w kieszeniach spodni.

152

Na kimś bardzo podobają mi się czerwone pomadki, ale sama wybieram błyszczyki i...wazelinę wink

153

[quote=Monia99]Na kimś bardzo podobają mi się czerwone pomadki, ale sama wybieram błyszczyki i...wazelinę wink[/quote]
Wiesz co, coś w tym jest. Też mi się podobają na kimś, zwłaszcza jeśli nie na żywo, tylko na papierze czy ekranie, ale na mnie samej wydają sie zbyt agresywne, brutalnie zweracające uwagę, kiczowate nawet.

154

Ja na pomadkę i tak zawsze nakładam transparentny błyszczyk big_smile

155

Ja też stawiam na błyszczyk smile Szybko, łatwo i przyjemnie.

156

Również preferuję błyszczyki - w kolorystyce różowej, koralowej bądź delikatnej czerwieni. Co do szminek - nie mogę się do nich przekonać. Mam  wrażenie, że wyglądam w nich zbyt sztucznie wink

157

Mając do wyboru pomadka czy błyszczyk to wybieram... balsam do ust, bezbarwny, pachnący smile Albo pomadkę ochronną:)
Ale jeśli kosmetka kolorowa - błyszczyk. Choć uważam, że w damskiej kosmetyczce powinna być chociaż jedna szminka.

158

Mój ulubiony to [url]http://mydlarnia.info/maslo-karit-233---balsam-do-ust-cat-187-id-867.aspx[/url] Polecam big_smile

159

Jeśli pomadka, to tylko ochrona - najlepiej z jakimś delikatnym kolorkiem. A i tak najczęściej uzywam błyszczyków.

160

na moje małe usteczka tylko błyszczyki i to niekoniecznie bezbarwne, optymalnie powiększają usta smile

161

Hm... ja nigdy nie zauważyłam, żeby to była prawda. Nie wiem czemu. Wszędzie piszą i mówią o tym, że niby błysk na p... powiększa optycznie wargi a mi się zawsze wydają takie same, obojętnie czy pomalowane czymś czy nie i obojętnie czym. Technika malowania też nie ma znaczenia w moim przypadku. Małych nie mam, ale od przybytku głowa by mnie też nie rozbolała smile

162

Ja nie lubię malować ust bo mam wrażenie że zaraz cała się rozmazałam i wydaje mi się że żadem kolor mi nie pasuje ale podobają mi się różne kolorki na kimś:)

163

Na tę porę roku pomadka, ochronna. smile

164

Pomadka ochronna, jak najbardziej. Najlepiej jakaś ładnie pachnąca, np. kokosem smile

165

Pomadki ochronne - bardzo chętnie. Aktualnie waniliowa. Lubię też matowe, neutralne szminki.

166

Chyba się wyłamie ale ja używam [url]http://www.mydlarnia.info/dzikie-maslo-czyli-maslo-shea-bio-200-g-cat-181-id-717.aspx[/url] w połączeniu z ulubionym kolorem pomadki na zimę idealnie chroni moje usta przed zimnem. smile

167

Długie lata stosowałam zwykłą wazelinę, a na pomadki przeszłam tylko dlatego że są wygodniejsze w stosowaniu, więc wcale się nie dziwię powyższemu...

168

błyszczyki uwielbiam,a pomadki to tylko na imprezy używam

169

Nie przepadam za błyszczykiem. Zwykle wszystko mi się do niego klei, a i efekt błyszczących ust nie podoba mi się w moim konkretnym przypadku. Zdecydowanie wolę pomadkę ochronną, która nawilża i jest na ustach niewidoczna.

170

Jakoś częściej używam błyszczyków, ale nie są trwałe...

171

Ja również preferuję błyszczyki.Lubię jak moje usta błyszczą.

172

A ja z kolei lubię błyszczyki, głównie przez funkcje nawilżające i niepodkreślanie suchych ust. Oczywiście trzeba wybrać odpowiedni dla siebie (nie klejący przede wszystkim). W dodatku można znaleźć fajne błyszczyki w niezłych cenach. Na codzień używam naturalnych kolorów, a lekki połysk zawsze powoduje, że buzia wygląda świeżo smile A pomadki... największym problemem jest dla mnie to, że nie potrafię dobrać koloru, poza tym żadna tak nie nawilża chyba jak błyszczyk.

173

A ja różnie, zależy od okazji. Na wieczorne wyjście tylko szminka, na spacer z psem może być błyszczyk

174

Czasem używam błyszczyków, ale ostatnio przerzuciłam się na pomadki. Wg mnie są trwalsze wink

175

Dostałam cudowny balsam do ust OraLabs. Coś niesamowitego. Usta gładkie, matowe, dobrze chronione i nawilżone, zapach cudny, balsam wspaniale się rozprowadza. Niestety nie jest dostępny w Polsce sad

[url]http://www.oralabs.com/lip-balm/lip-balm-stick.php[/url]