Odp: Co ugotować dziś na obiad?
Dziś spaghetti peperoncino. Idę do kuchni:)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 42 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dziś spaghetti peperoncino. Idę do kuchni:)
Czyli jak?
Dzisiaj głównym produktem będzie mieszanka warzyw na patelnię z Biedronki xD powyciągam ziemniaki i przygotuję je z przyprawą, natomiast pozostałe warzywa przyrządzę na parze. Do tego jajko sadzone
Ciekawy pomysł. Mnie po głowie chodzi krem, tylko nie wiem z czego. A może ugotuję ziemniaczaną bo ziemniaków mam pod dostatkiem.
Ja dostałam ciekawy przepis i zamierzam właśnie wypróbować.
Kapustę kroi się na cztery i gotuje do miękkości. Dużą ilość cebuli dusi się na patelni. 1,5 bułki moczy w mleku.
Te trzy składniki mieli się w maszynce, przyprawia i formuje kotlety, które obtoczone bułką tartą smaży się na patelni. Podaje się to z czerwonym barszczem.
Opis mi zasmakował, więc będę próbować. Zastanawia mnie tylko czy tam nie było jajka czy się zgubiło.
I jak wyszła realizacja? Da się to zjeść?
A ja mam dziś ochotę na placki ziemniaczane, jest taki gotowiec znanej firmyw torebce, ale wystarczy dobrze przyprawić po swojemu i są zjadliwe... Bo trzeć ziemniaków to nie mam ochoty ...
Ja zrobiłam makaron pełnoziarnisty z warzywami. Szybko, zdrowo i smacznie
A ja dziś pomidorową z kluseczkami - i dużo śmietany, tak że prawie biała jest...
Zrobiłam placki marchewkowe <3 do tego dwie surówki. Przepis i zdjęcia można zobaczyć na moim blogu [url]http://iwonka-bloguje.blogspot.com[/url]
Pewnie mają słodkawy posmak? Ja wolę takie z bardziej wyrazistym smakiem, z nutą pikantną lub słonawe
Ostatnio edytowany przez katasia (2012-12-04 13:03:35)
U mnie dzisiaj bigos, jeszcze niedzielny i odgrzewany, ale równie pyszny!
Od dwóch dni jem brokuły, taka przedsylwestrowa dietka:)
Łooo... brokuły kocham! Ale tylko to? I już przed sylwestrem? W święta chyba sobie darujesz dietę... no chyba że przyrządzisz brokuły na dwanaście różnych sposobów.
A ja dzisiaj zaszaleję i zrobię po prostu frytki - na 3 sposoby.
A ja barszczyk z uszkami dziś miałam, taka mała wprawka przed wigilią...
Kupiłam pyszną kapustę kiszoną więc będzie bigos!
Dzisiaj mam zupkę ogórkową i naleśniki z pieczarkami, tylko jeszcze jakąś sałatkę - tak na szybko musze zrobić.
U mnie dziś swojskie jadło czyli kasza gryczana ze smażonym boczkiem.
Ale mi narobiłaś smaku, dawno nie jadłam gryczanej... najbardziej lubię taką odsmażaną na patelni, na drugi dzień...
Ja mam dziś odsmażane pierożki z kapustą i grzybkami...
Po całym tym świątecznym jedzeniu zrobię dzisiaj tylko makaron pełnoziarnisty z dużą ilością warzyw
Dziś u mnie końcówka noworocznego bigosu
Ja dzisiaj zrobiłam improwizowany misz-masz... mieszankę warzyw chińskich poddusiłam ze smażonymi pieczarkami i fasolą z puszki w sosie pomidorowym. Do tego kasza jęczmienna. Danie okazało się bardzo smaczne i sycące
ja lubię mrożone warzywa, szybko i wygodnie wrzuca się na patelnię, do tego jakieś mięsko, makaron albo ryż i gotowe!
Dziś też skomponuję coś z ich udziałem:)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 42 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź