Odp: Oczyszczanie organizmu
oczyścić jelita? szybko i skutecznie?
raz a porządnie?
wszystko na bazie senesu
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
oczyścić jelita? szybko i skutecznie?
raz a porządnie?
wszystko na bazie senesu
[url]http://cherrylassie.blogspot.com/[/url]
Zapraszam !
Polecam rumianek albo koper włoski
Apropos oczyszczania organizmu - wdrażać będziemy u nas terapię sokami (inspiracja od znajomych, ale już co nieco o tym czytałam), i zastanawiam się nad wyborem dobrej wyciskarki do soków - no bo może i faktycznie sokowirówka to szczyt możliwości nie jest...
oglądam takie wyciskarki: i jestem na rozdrożu - mam budzet 1500 ale wolałabym coś tańszego, no i pare opcji jest.
Może któraś z Was ma jakąś z nich i poleci?
Ja wolę sokowirówkę. Jest bardziej przydatna. Sok marchwiowy z pomarańczą ze świeżych produktów, albo sok z buraków, który jest niczym legalny doping, bo o 16% zwiększa wytrzymałość. Do cytrusów też się świetnie nadaje.
Ja ostatnio namiętnie robię zupy. Bez żadnych sztucznych przypraw, mnóstwo warzyw. Miksuję wszystko blenderem. Odkąd przeczytałam, że problemy z cerą mogą oznaczać, że organizm pozbywa się w ten sposób toksyn, zainteresowałam się detoksem. Chyba tych toksyn mam sporo;)
Czy którejś z Was pomogła dieta w walce z trądzikiem?
Ja posiadam tą wyciskarkę Jest rekomendowana przez Instytuty Gersona. I jak na razie bezawaryjna:)
planuje przejść na dietę i porządne ćwiczenia odchudzające, dowiedziałam się że dobrze przed rozpoczęciem tego wszystkie jest przejść przez], a następnie dopiero się odchudzać, czy taki plan da mi lepsze efekty? proszę o pomoc
Ostatnio edytowany przez majeczka1990 (2012-10-31 11:23:07)
[quote=niechcemisie]Ja wolę sokowirówkę. Jest bardziej przydatna. Sok marchwiowy z pomarańczą ze świeżych produktów, albo sok z buraków, który jest niczym legalny doping, bo o 16% zwiększa wytrzymałość. Do cytrusów też się świetnie nadaje.[/quote]
Zgadzam się! Sok z marchwi z pomarańczą to jest natychmiastowy zastrzyk energii, nie wiem czy nie lepszy niż espresso
Co do diety oczyszczającej stosowałam kiedyś bananową i powiem szczerze to chyba nie dla mnie takie oczyszczanie, tracę humor bo lubię sobie pojeść
sok z grapefruitów czerwonych i woda z cytryną jak dla mnie uważajcie tylko żeby nie przesadzić bo potem o leczenie anoreksji nie trudno więc nie przekraczajcie granicy
soki z marchwi i jabłek lepsze:)
Witaj,najlepsze metody to oczywiście błonnik,powinno się go spożywać w ilości około 30 g dziennie,aby wspomóc perystaltykę jelit,ale jeśli chodzi o suplementy to zdecydowanie detoks. Wiem,bo sama używam. Jeśli chcesz wiedzieć coś więcej albo zdecydujesz się zamówić to pisz:)
Jak będziesz leżeć i nic nie robić tylko jeść błonnik, to nic to nie da... Bardziej działa ruch, gimnastyka...
Błonnik obudza perystaltykę ale trzeba dużo pić i nie przejadać się
Reserve
A ja lubię sobie zrobić taką przeczyszczającą głodówkę raz w miesiącu, dobrze działa na samopoczucie
Piję wtedy tylko herbatki ziołowe
[quote=emilia_s292]Ja stosowałam owsiankę.Przez jeden dzień w tygodniu jesz tylko owsiankę.[/quote]
bardzo dobry sposób na poczatku ciężko mi było,ale teraz już daję radę
Od dziecinstwa jej nie znoszę, to już wolałabym być gruba...
Od 1 lutego biorę się za siebie i oczyszczanie organizmu oraz dietkę żeby schudnąć. Już mam komplet ziół do picia!
Ja dopiero na przełomie zimy i wiosny, dietetycy radzą przecież, żeby w tym okresie wprowadzić głodówkę
Trzeba zacząć ok. marcowej pełni, wtedy jest najskuteczniejsza
No to do marca już zostało niewiele, więc można zaczynać.
Dziewczyny, ja w zeszłym roku byłam na diecie oczyszczającej dr dąbrowskiej i byłam bardzo zadowolona z rezultatów, w tym roku też przechodzę od przyszłego tygodnia kondycja skóry, paznokci i włosów poprawiła się, a ja byłam pełna energii - dwa pierwsze tygodnie są koszmarnie trudne do wytrzymania ale później jest tylko lepiej, tak więc polecam wytrwałym
To ta dieta nie daje trwałego efektu...? Wolałabym raz się pomęczyć a potem mieć z glowy odchudzanie
Żadna dieta tego nie daje, bo jak zaczniesz znów tłusto jeść to przecież utyjesz, taka jest prawda...
Witam
A czy ktoś próbował pić podobno dobrze oczyszcza organizm i wspiera kurację odchudzającą - jako dodatek na oczyszczenie jest dobry?
Ostatnio edytowany przez dariac29 (2013-08-08 14:05:54)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź