Odp: Depilacja ciała
Też bym się skusiła na laserową... kiedyś uzbieram
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Też bym się skusiła na laserową... kiedyś uzbieram
To kup sobie z grupona.
Ja tradycyjnie używam maszynki,szybkie,bezbolesne. Ale zaczynam się powoli przekonywać do kremu Veet , dziś użyłam i nóżki mam gładkie...ciekawe jak długo będzie efekt , ale pewnie dłużej niż po użyciu maszynki ;p Mam depilator tyle ze kupiony bardzo dawno i chyba coś z nim nie tak bo depilacja łydek zajmuje mase czasu..
Fakt, maszynka jest szybsza, dlatego i ja śmigam nią kiedy potrzebuję depilacji już. Depilatora używam tylko kiedy mam więcej czasu. Interesuje mnie ten najnowszy, którego reklama akurat leci w tv. Może być fajny.
Ja byłam na fotoepilacji w Yasumi Epil i z efektów jestem zadowolona. Co prawda trochę to mnie kosztowało, ale efekt jest bardzo zadowalający, więc myślę że dobrze zrobiłam.
Jak ktoś z Was jest zainteresowany tym zabiegiem to teraz w październiku za pierwszy zabieg fotoepilacji zapłaci tylko 49zł ( za wyjątkiem łydek i ud). Warto skorzystać.
O depilacji laserowej mogę pomarzyć, zbyt droga dla mnie i słyszałam, ze to efekt max na 5-lat. Męczę się więc depilatorem albo maszynką i za każdym razem uzywam żelu aloesowego, bo niestety jak się nie zatnę maszynką, to po depilatorze mam czerwoną skórę a ten zel doskonale łagodzi rózne podraznienia czy małe ranki. Kiedyś kupiłam jakiś australijski, ale był drogi i miał tylko 30g ("poszedł" jak woda ), teraz kupuję z mojej ulubionej firmy Alter Medica
W ogóle plastry są fatalne w stosowaniu, mnie np. zawsze się przyklejały za bardzo i zostawała taka powierzchnia z wosku bo za długo trzymałam zanim oderwałam
Przerzuciłam się tylko i wyłącznie na kremy
Depilator jak dla mnie jest najlepszy ale z paskiem, skuteczny i na dzien dzisiejszy nie bolesny... jestem twarde nawet pod paszki się nadaje
[quote=lamore]W ogóle plastry są fatalne w stosowaniu, mnie np. zawsze się przyklejały za bardzo i zostawała taka powierzchnia z wosku bo za długo trzymałam zanim oderwałam
Przerzuciłam się tylko i wyłącznie na kremy[/quote]
I są skuteczne? Bo póki co to po każdym muszę użyć maszynki.
Co do obklejania woskiem, to wiem o czym piszesz, ale wosk błyskawicznie schodzi po użyciu oliwki.
A jak korzystam tradycyjnie z depilacji woskiem. Nie jestem jakoś wybitnie przywiązana do tradycji. Chodzi głównie o to, że ta metoda przynosi fajne efekty - włoski nie odrastają tak szybko, co ma dla mnie szczególne znaczenie.
Zabiegi depilacji laserowej zamówiłam sobie przez Groupon. Ich cena nie zrujnowała mi domowego budżetu, a do dziś (po roku) mam spokój . Polecam poszukać sobie zniżek na różnych zakupach grupowych, bo bez tego są to niestety niezwykle kosztowne sesje, a trzeba ich mieć co najmniej z 4.
ja próbowałam prawie wszystkiego. Mam problem z wrastającymi włoskami, śladami, czerwonymi krostkami po depilacji. Dopiero niedawno wszystko zniknęło. Teraz używam depilatora philipsa satinelle, w czasie każdej kąpieli wykonuję peeling nóg peelingiem cukrowym i jest dobrze. Włoski nie odrastają przez jakieś 3 tygodnie, a te które nawet odrosną są słabe. do depilacji innych części ciała stosuję maszynkę i piankę (i jest dużo gorzej..)
Moja problematyczna skóra przeszła już przez różne metody depilacji. Najpierw używałam kremów do depilacji - pojawiła się alergia (no i ten paskudny zapach kremu), później maszynki do golenia - super gładkie nogi przez krótki czas, a na dodatek pojawiały się krostki/potówki. Później przyszła pora na depilator. Cieszyłam się tą metodą dość długo - aż dostałam zapalenia mieszków włosowych i moja dermatolog mi kategorycznie zakazała używać depilatora.
Obecnie stosuję depilację woskiem w domu (podgrzewacz do wosku + paski). Z tej metody jestem zadowolona choć nie raz ból jest spory:/ Planuję spróbować gotowej pasty cukrowej - raz zrobiłam własną i cała byłam poklejona a może 1/15 włosków się wyrwała:P
Kiedyś planuję wykonać depilację laserową. Myślę,że oprócz szukania atrakcyjnej ceny warto poczytać opinie o danych salonach. Idąc do pierwszego lepszego salonu można skończyć z poparzeniami i uszkodzeniem skóry.
jak szukasz opinii użytkowników to ja mogę w tym temacie wypowiedzieć się, bo miałam robioną taką depilację laserową nie wiem z jakiego regionu jesteś, ja robiłam w AnLight w Żarkach, sugerowałam się w zasadzie tym, żeby mieli dobry laser diodowy, a nie jakieś tandetne ILP, najlepszy z tego co udało mi się zorientować jest laser LightSheer, więc już się decydować to właśnie na taki sprzęt, osobiście jestem z efektu zadowolona, a podobno ma on utrzymać się nawet do 8 lat, jeszcze tyle nie minęło i nie mogę potwierdzić
A gdzie są te Żarki?... Mnie nie chciałoby się jeździć po świecie za zabiegami - albo mam blisko pod domem, albo rezygnuję
Ostatnio edytowany przez Cynthia (2013-03-06 10:41:48)
Żarki są niedaleko Częstochowy, ale konkretny adres salonu znajdziesz tutaj
Ja już definitywnie chcę zakończyć przygodę z maszynkami, depilatorami i plastrami. Planuję w najbliższym czasie laserowo usunąć owłosienie na łydkach, aby mieć święty spokój i ładne gładkie nogi. :-)
Możesz spróbować zastosować taki krem revitolhairremoval . Ja sama go nie używam, ale robi to moja młodsza siostra, która również miała zawsze problemy z wrastaniem włosków i podrażnieniami po depilacji. Ostatnio nie słyszałam żeby się skarżyła, a jeśli jej coś nie pasuje, to mogę mieć pewność że zrobiłaby to bez wahania
Serdecznie zapraszamy do studia Waxpoint na Ursynowie.
Nasz profesjonalny personel dobierze odpowiednią metodę depilacji dostosowanej do Twojej skóry aby zadbać o Twój komfort i dobre samopoczucie podczas zabiegu. Dla nowych klientów oferujemy specjalny rabat w wysokości -30% w dniu wizyty na wykonane zabiegi. Zapraszamy na nasza stronę internetowa: www waxpoint pl w celu zapoznania się ze szczegółową ofertą.
al.KEN 51
tel. 22 114 10 11
Serdecznie Zapraszamy Panie i Panów,
Waxpoint
Wczoraj po raz kolejny miałam podejście do depilacji woskiem. Bolało jak.... Wytrzymałam 2 "operacje" zrywania plastra, resztę dokończyłam kremem do depilacji. Jak sobie radzicie z ty okropnym bólem?
Podobno mniej boli jak się wcześniej skórę schłodzi lodem, ale sama uzywam maszynki do golenia więc nie próbowałam tego sposobu
Ostatnio przerzuciłam się na depilację woskiem. Kupiłam wosk do depilacji HB i wypróbowałam go. Póki co pozostanę przy tej formie depilacji, gdyż okazuje się być najskuteczniejsza.
ja raz przyłożyłam sobie depilator do łydki i poczułam się jak by ktoś mnie do prądu podłączył. zbyt bolesne jak dla mnie.
tak, że teraz tradycyjnie maszynka, a bikini - kremem... jeszcze żeby one przyjemniej pachniały...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź