Temat: Garnitur jaki? gdzie?
Witam,
w marcu wychodzę za mąż i wraz z narzeczonym zastanawiamy się nad tym jak ma być ubrany i gdzie najlepiej kupić garnitur na taką okazję. Najbardziej interesowały by nas okolice Poznania
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
w marcu wychodzę za mąż i wraz z narzeczonym zastanawiamy się nad tym jak ma być ubrany i gdzie najlepiej kupić garnitur na taką okazję. Najbardziej interesowały by nas okolice Poznania
Mój mężulek ubiera się bodajże w Cybinie (nigdy nie jestem pewna czy tak nazywa się ten sklep) i rzeczy są bardzo dobre gatunkowo. Nie ma on dobrego gustu, ale obsługa sklepu zawsze pomaga mu wybrać coś odpowiedniego, więc wam też coś na pewno doradzą.
Ja sama jeżdżę do Cybiny, ponieważ mają tam również ładne ubrania dla Pań, ale jeżeli chodzi o garnitury to jak najbardziej polecam duży wybór i dobra jakościowo (mój też się tam ubiera).
A gdzie znajduje się ten sklep? przy jakiej ulicy, albo w jakim miejscu może wiecie?
Ja jeżdżę do salonu w Swarzędzu przy ulicy Warszawskiej, ponieważ tam mam bliżej, ale wiem, że jest jeszcze jeden może Mariolka wie gdzie
A nie wiedziałam nawet, że mają sklep w Swarzędzu Mój mężulek jeździ zawszę na Dąbrowskiego przy A2 Baranowo
Ostatnio edytowany przez Mariolak (2011-12-11 17:29:36)
A jeszcze jedno pytanko chyba najważniejsze Z jakim kosztem trzeba się liczyć przy zakupach w tym sklepie?
Z tego co zwróciłam uwagę to ceny garniturów zaczynają się od 490zł, niestety nie znam się na cenach męskich ubrań, ale wydaje mi się że to chyba nie jest dużo
Z tego co mi wiadomo to koszula kosztuje około 80zł podobnie jak krawat a garnitur to tak jak napisała Olka - informacje od męża
[quote=Olka]Z tego co zwróciłam uwagę to ceny garniturów zaczynają się od 490zł[/quote]
cóż za perfekcjonizm... zupełnie przez przypadek zauważyć, że ceny garniturów zaczynają się od 490zł ;-)
brakuje mi tu tylko słówka "około" przed kwotą
Polecam sklep BYTOM
A może coś innego niż taśmowy garnitur?
Garnitur ciemny, by potem jeszcze przez lata w nim pochodzić na rożne uroczystości rodzinne, a kupić taki z lepszych, by posłużył.
Co wybieracie do garnitury? Krawat czy muszkę? Osobiście bardziej mi się podoba muszka, dodaje tego czegoś. Jak by był problem z wiązaniem, to tu znalazłam filmik instruktażowy
Tanie i dobrej jakości garnitury mają w Poznaniu w salonie Moda Męska . Kupując garnitur trzeba zwrócić uwagę na to, by pan młody czuł się w nim komfortowo. Nie ryzykowałabym też nietypowych kolorów typu błękitny czy zielony.
Ciekawą alternatywą dla krawata jest musznik - wygląda jak krótki krawat, ale wiązanie ma podobne do muszki. Idealnie pasuje do eleganckiej kamizelki, dodaje do całości szczyptę oryginalności
Warto teraz zwrócić uwagę na garnitury smokingowe. Jest ich teraz wszędzie dużo w fajnych krojach i kolorach i niezłych cenach. Zawsze to jakaś fajna odmiana niż klasyczny garnitur.
Tutaj są koszule, ale w innej zakładce też są garnitury z tego co dobrze widzę
Są też okazje, gdzie można być supereleganckim i założyć smoking albo frak, np. wykwintny bal czy władny ślub:) Oczywiście nie polecam zakupu, bo będzie leżał latami nieużywany w szafie, lepiej wypożyczyć.
dokładnie, lepiej zainwestować w coś, co się później złoży
Nie zapominajcie o samej jakości garnituru. I co z tego, że możesz zaoszczędzić na jego kupnie jak przez całą imprezę możesz się w nim czuć jak w saunie
Możesz jeszcze zobaczyć ofertę salonu mody ślubnej, dla porównania tego, co widziałaś do tej pory. Kwestia tego ile chcesz wydać. No i czy kupujesz w internecie, czy wolisz jednak w sklepach stacjonarnych.
Ostatnio edytowany przez paulina88 (2016-05-08 13:29:40)
Garnitur na ślub jest super wyborem na każdą porę roku:-) Oczywiście jeśli pora chłodna, to trzeba pomyśleć o jakimś płaszczu.. Czy myśleliście także o odpowiednich dodatkach do niego? Do ślubu fajna jest muszka, ale wiadomo, całość musi ze sobą współgrać...
Do tego wszystkiego na pewno przyda się mu mucha do garnituru. Moim zdaniem facet lepiej się prezentuje w muszce niż w krawacie, a szczególnie na ślubie. Takie muszki można kupić w wielu różnych kolorach i wzorach. Są naprawdę ładne.
Ślub to wyjątkowa okazja, dlatego polecam garnitur szyty na miarę. Sam taki miałem na ślubie, a korzystam z niego do tej pory. Mój został uszyty w atelier. Profesjonalna obsługa. Bardzo dobrze zrozumiałem się z doradczynią i projektantką, dlatego finalnie garnitur wyszedł świetnie i spełnił moje oczekiwania. Leży i nosi się idealnie. Czułem się w nim bardzo wygodnie na swoim ślubie i nieskromnie mówiąc prezentowałem się jak milion dolarów
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź