126

Odp: A może tak bez zaręczyn?

Dosyć dużo, tzn akurat smile
Ajjj szykujecie już ślub?;)

127

[quote=Ninek]Nasz okres narzeczeństwa będzie trwał dokładnie 20 miesięcy... tongue Dla mnie wystarczająco smile[/quote]

Prawie tyle co ciąża słonia. Rzeczywiście wystarczy.

Mi się marzą dwa lata.
Palenie palenie, ja tez kiedyś sie z paleniem ukrywałam. Zamiast mi pomóc to groził, ze zostawi jak nie rzucę i jak tu nie zapalić w takim stresie.

128

hahahah dokładnie!!

129

To był psychopata ogólnie rzecz biorąc. I byłam z nim zaręczona sad
Nawet datę już wyznaczaliśmy, obrzydliwe i suknię już nagraną miałam, fujt i buty znalazłam i po naukach już byliśmy, bleee...

A zaręczyny to wolicie kameralne, we dwoje  czy tak oficjalnie przy innych?

130

Ja nie paliłam nigdy i nie zamierzam wink Na szczęście mój N. też nie pali smile

131

Ja przy M. kopciłam strasznie. Dokładnie rok temu zaplanowaliśmy sobie na dzisiaj zaręczyny big_smile

132

I nie palisz teraz w ogóle? Jejku to dla mnie takie TRUDNE.

133

Ja? Ja palę big_smile
Tylko przy M. paliłam dużo więcej, bo jak czuję fajkę to mi się chce, a on pali sporo.
Przy jednym z poprzednich, przy totalnym psychopacie C. nie mogłam palić.

134

To mój facet jest chyba psychopatą. Wiesz co? Moje postanowienie nie wyszło... Nowy rok mija bez mian...

135

Jestem nowa na forum ale się pochwalę wink (od któregoś tematu trzeba zacząć) 31.12.11 o godzinie 23:20 mój chłopak się mi oświadczył wink Teraz noszę na palcu pierścionek, który wypatrzyłam sobie chyba rok temu i po 5latach w końcu jesteśmy narzeczeństwem smile

136

W takim razie gratulujęę!!

137

RedHead-Girl gratuluję smile
chociaż szczerze powiem, że zdziwiły mnie aż dwie rzeczy w Twojej wypowiedzi ... 1. że sama sobie wybrałaś pierścionek yikes oraz 2. że w trakcie oświadczyn spojrzałaś na zegarek zamiast mu się rzucić na szyję/zalać łzami wzruszenia/krzyczeć z radości albo nie wiem ... uciec ze strachu big_smile big_smile big_smile

no to teraz ślub - kiedy?? smile

138

Haha no to już tłumacze wink

1. Od dziecka u mojej mamy widziałam piękny złoty pierścionek z błękitnym opalem otulonym cyrkoniami i marzyłam, by dostać kiedyś taki wink. Nigdzie takich nie było... Aż kiedyś znalazłam na stronie jakiegoś jubilera bardzo podoby i powiedziałam mu, że to taki o jakim marzę smile. Powiedział, że takim się mi oświadczy i po ponad roku to zrobił ;D Właśnie tym wymarzonym jaki sobie wybrałam wink

2. Godzina w przybliżeniu bo popatrzyłam na zegarek jak było po wszystkim mieliśmy wychodzić na rynek żeby spotkać się ze znajomymi na pokaz sztucznych ogni  wink

3. Ślub planujemy na wrzesień 2014 smile A dokładnie to gdzieś za miesiąc pojadę zarezerwować orkiestrę i sale (bo są strasznie wcześnie rezerwowane hmm)

A i apropo zalewania się łzami tongue To byłam pod wpływem dużej ilości sylwestrowego wina i najpierw doznałam szoku, nie wiedziałam co do mnie mówi, stał, nagle przede mną klęczy tongue Rozpłakałam się jak założył mi pierścionek tongue a potem płakałam i trzęsłam się przez 15minut tongue

139

wow smile aż się wzruszyłam smile gratuluję szczerze!!
ja nie miałam pojęcia o niczym - o pierścionku nigdy nie rozmawialiśmy, ale zaufałam mu i kiedyś mu powiedziałam (jak coś kręcił że się na tym nie zna), że przecież ma świetny gust i na pewno sobie poradzi (wystarczy spojrzeć jaką super laskę sobie wybrał!) wink
no i faktycznie - całkiem nieźle mu to wyszło... a ślub zorganizowaliśmy w dwa miesiące smile

140

Hehe ale fajnie big_smile U nas niestety jakbym chciała dla rodziny, znajomych to potrzebna sala a jeszcze dzieli nas troche km więc trzeba coś wybrać żeby dojazd mieli dobry i sala żeby była ładna wink Więc jest taka jedna remiza, która ma piękną sale i kuchnie tongue Więc muszę ją zaklepać tongue Tak samo orkiestra - grali u mojego brata i wszyscy się świetnie bawili smile)

141

RedHead-Girl czeka Cię teraz dużo pracy przy organizacji smile Sama nie tak dawno to przechodziłam wink Za niecałe 8 miesięcy mój ślub wink Mój Luby też mieszka sporo km ode mnie, więc to dodatkowo utrudnia zadanie, żeby wszystko zgrać, kiedy jechać obejrzeć... Powodzenia big_smile

142

Ninek - dobrze o tym wiem tongue Na szczęście dużo rzeczy mamy już ustalone. On pracuje na budowie od 7-8rano do 18-19 więc na mnie spada rezerwacja najważniejszych rzeczy wink. No może uda się z zespołem podpisać umowę w którąś niedziele jak ma wolne tongue

143

haha a właśnie na ich stronie przeczytałam, że rezerwacje na 2014 przyjmują dopiero od 1.09 -.-' I jak tu zgrać? Zarezerwuje sale np. na pierwszy weekend września, potem umówie się z nimi i okaże się, że ktoś już zaklepał? Agrh....

144

o masz... ile problemów mnie ominęło ... nie ma to jak narzeczony z tego samego i do tego dużego miasta .... wink

ale dasz radę smile trzymam kciuki

Ninek, a jak kiecka? pochwalisz się już czymś? smile

145

Już znalazłam big_smile Ale mojemu Narzeczonemu się nie przyznałam jeszcze... tongue

146

pochwal się pliiis smile smile smile

147

Moim zdaniem jest cudna wink Niestety nie umiem wstawić tu obrazka, więc dam linka big_smile

[url]http://www.bestbridalprices.com/images/lasposa/large/Lorna.jpg[/url]

Co sądzicie? tongue

148

wow ślicznaaa! smile

149

To nie w moim stylu smile Mojemu N. się takie podobają, ale mi nie za bardzo... Ja chciałam takie coś lekkie, zwiewne... Ale jak przymierzyłam to wyglądałam podobno jak Zosia z Pana Tadeusza... tongue

150

ja również jestem za propozycją Niny, zresztą - wklejałam gdzieś zdjęcie swojej - zdecydowanie wolę prostotę i elegancję smile uważam, że przede wszystkim ma być widać pannę młodą w sukience a nie sukienkę i gdzieś tam w środku pannę młodą wink

ale - wszystko zależy od stylu, urody, figury ... smile