Odp: kocia dieta
Jaki wybredny. Może go tak rozpieściłaś
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Może
Mój był wogóle niejadek. Chorował biedny, leczenie nie pomogło.
Biedak A mój ciągle jest głodny...
Emilio, jak Ci się on chowa, jest o.k. ?
Dziewczyny, czy słyszałyście coś na temat dodawania kotkom do jedzenia tranu? Kolega mówił mi, że to im dobrze robi, ale jeszcze nie rozmawiałam na ten temat z wetem, macie może jakieś doświadczenia?
Na pewno mają ładniejszą sierść, jak po rybkach... Chyba taniej będzie kupować mu szprotki a efekt ten sam
Co do szprotek to jest to dobry pomysł - w każdym razie tak wnioskuję po moim małym kocim paskudniaku, który wyjątkowo je lubi i faktycznie ma ładnie lśniącą sierść.
A co do karm, to ostatnio podaję mu na przemian karmy Fitminu ( [url]http://www.krainapupila.pl/fitmin-karma-dla-kota.html[/url] - niemiecka marka, która dodaje do karm dużo świeżego mięska) i Royala - bo te mam super sprawdzone od lat, no i ogólnie oczywiście przysmaczki i takie małe kosteczki jakby na odkłaczanie.
I w zasadzie jestem b. zadowolona z tego jak kot wygląda po nich, zajada no i jak się zachowuje.
Kotom nie wolno podawać zwykłego mleka! Co najwyżej takie pozbawione laktozy lub specjalnie przeznaczone dla kotów.
Co do suchej karmy to nie polecam kupować Whiskasa, KiteKata i innych podobnych. Są strasznie kiepskie i przede wszystkim mają bardzo mało wartości odżywczych. Jeśli chcesz, żeby twój kot był zdrowy i dobrze się rozwijał to: Perfect Fit, Purina, Royal Canin.
Whiskas i KiteKat dobre są tylko w puszkach - podawane bardzo rzadko, ot tak, jako przysmak.
Ja mam dwa koty, rodzeństwo - kota i kotkę, moje piją wodę i jedzą tylko suchą karmę, mokrej nie lubią, ewentualnie jak sama kurczaka im ugotuję to wcinają
mam dwa koty, kota i kotkę - adoptowane rodzeństwo. tzw. rasa europejska nie są wybredne, ale nie wyobrażam sobie podawania im takiej kupy jak kitkat. jest dużo internetowych sklepów, gdzie można kupić dobrą karmę w przystępnej cenie. patrzcie na skład, zawartość mięsa!! to, jak karmicie swoje zwierzaki teraz, zaprocentuje, kiedy będą już starsze. będą po prostu zdrowsze.
Podpisuję się pod powyższą wypowiedzią. Ja polecam karmę Taste of The Wild.
ja kupuję mojemu kotu Purinę, o dziwo nigdy nie narzekał
Nie dziwię się. Jednakże nie jest to najlepsza karma....
Zajrzyjcie do Zwierzakowo.pl , teraz mają darmową dostawę przez weekend 12-14.02:
[url]http://urodaizdrowie.pl/darmowa-dostawa-w-zwierzakowo-pl[/url]
Mój kot i tak zawsze zostawia coś w misce. Taki ma zwyczaj, że nigdy nie zjada do końca. Jak mu bardzo smakuje, zostawia jeden kęs, jak średnio, zostawia więcej, ale nigdy, przenigdy nie opróżnia miski do końca
moją kotkę karmię mleczkiem i karma APPLAWS nie zawsze mam czas na wyjście do sklepu zoologicznego, dlatego też często kupuję na apetete.pl wydaje mi się że mają jedne z niższych cen
Koty nie trawią laktozy i dlatego zwykłe mleko im szkodzi. Ja kupuję takie bez niej ale dla ludzi, jest tańsze niż to typowo kocie w zoologicznym. Karmę kupuję marki Iams, najczęściej z kurczakiem i indykiem. Mokrą z łososiem. Mały ładnie zjada, rośnie i ma się dobrze. Podaję 4 razy dziennie jedzonko, tak mój kot potrzebuje (3 razy dziennie jak dostawał to chodził zły).
Koty są drapieżnikami, zręcznie łapią myszy, młode szczury, ptaki, a czasem ryby i płazy.
Niestety, jeszcze wielu ludzi traktuje koty jak żywe pułapki na myszy. Zwłaszcza na wsiach i w małych miasteczkach uważa się często, że ten mały drapieżnik powinien się wyżywić sam, a od właściciela należy mu się jedynie miseczka mleka.
Opiekun powienien zadbać, by jego kot codziennie zjadł odpowiednią porcję protein, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów.
Ponieważ koty hodowane w domu mają mniejsze zapotrzebowanie na energię, dlatego ich dieta powinna być bogatsza w białka, a zarazem zawierać mniej pokarmów wysokokalorycznych. Wysterylizowane koty mogą wykazywać tendencję do przybierania na wadze w miarę upływu lat. Zamiast produktów mącznych podajemy wtedy kotu dobrej jakości wysokobiałkowe, niskotłuszczowe pożywienie w małych ilościach.
Mój kot uwielbia kapustę kiszoną i ogórki:)
Ale na pewno nie gardzi też mięsem:)
My karmimy kota na zmianę raz suchą karmą raz mokrą przeważnie marki vollmers. Weterynarz nam ją polecił także staramy się nie zmieniać jej. Jest w miarę tania i ma mnóstwo składników odżywczych. Przeważnie zamawiamy dużą ilość przez internet wychodzi taniej i szybciej
A u mnie je to co zostanie z obiadu:)
Mój kot chyba jest wegetarianinem... Karmę je suchą, niesklepową. Z mokrej wylizuje tylko sos czy galaretkę a mięsko zostaje. Nie lubi surowego mięsa i ryb ale za to nie pogardzi zielonymi oliwkami albo sałatą lodową A resztek z obiadu nawet by nie tknął
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź