Odp: Przyprawy - jakie stosujecie najczęściej?
Patrze na zdjecia tych potraf - czuje juz ich zapch i głodna jestem starsznie!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Patrze na zdjecia tych potraf - czuje juz ich zapch i głodna jestem starsznie!
Łeeee, jakoś mi weekend zleciał i tylko dwie sałatki zrobiłam... eh
Szkoda, że już jest po konkursie.
Konkurs nadal trwa bo ja dodaje przepisy i są książki do wygrania, ale Eva wymiata.
Teraz są inne konkursy i biorę w nich udział, ale z marnym skutkiem.
Do wygrania kije NORDIC WALKING: zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie
[url]http://urodaizdrowie.pl/konkurs-kontroluj-rzs[/url]
Dzięki za informację oczywiście wzięłam udział w konkursie
A kijki zawsze się przydadzą, np. do "wychowywania" partnera
mnie by się przydało... od 14 r.ż. cierpię na rzs
Z tego co widzę wokół, to raczej starsi ludzie mają czas chodzić z kijkami... A widać i młodsi chorują...
no, starsi mają czas, a ja mam chorobę
ale jak się ruszam, to nie mam objawów - tyle że muszę się pilnować i być aktywna
najgorzej było na początku jak nie wiedziałam co mi jest i cierpiałam
A jakie były pierwsze objawy? Po jakim czasie lekarz wpadł na to, że to jest to?
Moja znajoma choruje - okropnie cierpi i jest już w takim stadium że kijki też nie bardzo pomagają
[b]Ksymena[/b], miałam okropne bóle stawów, w końcu poszłam z tym do lekarza - zrobili mi badania - wyniki ... były fatalne miałam bardzo wysoki poziom ASO - ponad 1500 j., norma do 200 j.
przez kilka miesięcy brałam zastrzyki, poziom opadł
teraz już jest lepiej, ale muszę dbać o siebie... zwłaszcza że doszły problemy z kolanem i kręgosłupem - podejrzewam że jako efekt tamtego ostrego zapalenia 15 lat temu
dodam, że mam 30 lat! reumatyzm dopada nawet nastolatki... tylko wtedy to się nazywa młodzieńcze reumatoidalne zapalenie stawów, ale w gruncie rzeczy to to samo
Ostatnio edytowany przez justyna (2010-10-27 15:28:56)
A powiedziano Ci jakie są tego przyczyny? W tak młodym wieku?
Uwaga: Oficjalna informacja o nagrodach zostanie umieszczona na stronie głównej organizatora konkursu, będą to między innymi laptopy oraz telefony komórkowe. Przypominamy, że aby zwiększyć swoje szanse w losowaniu należy głosować codziennie.
Głosuj tutaj:
[url]http://www.polskiinternet.org.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=155:ii-etap-gosowanie-na-najlepsz-stron-roku-2010-wybieran-przez-internautow&catid=40:ii-etap[/url]
[quote=Barbie1290]A powiedziano Ci jakie są tego przyczyny? W tak młodym wieku?[/quote]
niestety nie znam przyczyny....
Czy to może być z jakiegoś przeziębienia , przemarznięcia, czy po prostu miałaś pecha?
nie mam pojęcia
Wiesz co, teraz sobie przypominam - miałam w podstawówce koleżankę, ciągle narzekała że ją w nocy bardzo bolą kolana, zwłaszcza na zmianę pogody i czymś tam je smarowała, a lekarz jej powiedział że to bóle wzrostowe, bo badania nic nie wykazały - strasznie dziwne mi się to wydawało, że w młodym wieku coś może tak dolegać. Przez to miała też zwolnienie z wf-u jako jedyna w klasie!
Czy to też mogło być RZS? Bo nie bolały ją wszystkie stawy tylko kolana. 20-15 lat temu to się o tym nie mówiło tak jak dziś...
Ostatnio edytowany przez Barbie1290 (2010-10-29 11:42:14)
bardzo możliwe...szczególnie charakterystyczne są tu bóle "na złą pogodę", ja też często opuszczałam wf, choć teraz wiem, że właśnie powinnam na niego chodzić bo ruch (nie każdy oczywiście) jest tu najlepszym lekarstwem...
Ale jak tu ćwiczyć z bolącymi nogami?
no właśnie... lekarz przepisuje Ci konkretne cwiczenia wzmacniające
łykasz tabletkę, zaciskasz zęby i ćwiczysz....
Ale jak to możliwe ze w CZMP w Łodzi jej tego nie wykryli? Badania miała 2 razy robione i nic...
Wracamy do tematu! Jakie jeszcze przyprawy polecacie?
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź