Temat: zapachy
olejki aromatyczne, kadzidełka, spryskiwacze do mieszkania.... używacie?
moje mieszkanie właśnie pachnie drzewem sandałowym... raczej nie lubię duszących zapachów, ale jesienią najczęściej wybieram właśnie takie korzenne zapachy...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
olejki aromatyczne, kadzidełka, spryskiwacze do mieszkania.... używacie?
moje mieszkanie właśnie pachnie drzewem sandałowym... raczej nie lubię duszących zapachów, ale jesienią najczęściej wybieram właśnie takie korzenne zapachy...
Teraz mam dzika śliwka/wanilia (melody coś tam), a najbardziej podoba mi się jabłko z cynamonem - uwielbiam ten zapach w mieszkaniu.
ja dziś kupiłam zapach cytryny i grejpfruta:) uwielbiam takie cytrusowe zapachy.
Ja lubię zapach cytrynowy,pomarańczowy a tak od grudnia zapach sosny.... a teraz dom pachnie mi faworkami bo mi się zachciało i smażyłam....
u mnie jeszcze pachnie sardynkami w galarecie-mój kot je właśnie kolacje:P
swiece waniliowe
albo magnolia
świece zapachowe albo jakiś zapach kupuję do odkurzacza .... wtedy też ładnie pachnie
Jak ktoś często odkurza...
a ja raczej olejki, te świece to jakoś słabo pachną...
u mnie w mieszkanku się pali, więc w ścianie zapach - zielona herbata, poza tym lubię różne świece zapachowe.
A odświeżacz do łazienki w sparyu najpiękniejszy - zapach świeżego prania (nie pamiętam, ale chyba ambi pur albo brise)
Ja w łazience mam na klik, kiedy trzeba robię - pstryk...
ja delikatne kwiatowe
natomiast zawiodłam się antytabakowym - nie działa i wcale ładnie nie pachnie
kadzidełka też pachną i u mnie przeważnie sosną, czasem cytrynką bądź pomarańczą
Kiedyś miałam "hopla" na zapach Opium i codziennie paliłam kadzidelka..ale już mi przeszło...
Ja kiedyś też namiętnie oczadzałam mój pokój kadzidełkami, ale od czasu jak mieszkam we własnym mieszkaniu jakoś mi przeszło. Może dlatego, że kadzidełka kojarzą mi się raczej z takimi ciężkimi, mocnymi zapachami, a jakiegoś kwiatowego czy owocowego nigdy jeszcze nie miałam.
a co sądzicie o świeczkach zapachowych ?
u mnie właśnie pali się poziomkowa
poziomkowa
ja kocham waniliowe i cyba zarz zapale :0 moj mi wszystkie kadzidełka podkradł bo np woli jak kadzidełka palą sie niż jak świece. a ja jednak wole swiece - bo to ma swój klimat
Kawowe, waniliowe, opium, whisky i moje ukochane cynamonowe...
Takie do pokoju.
ja natomiast mam uczulenie na duszące mocno aromatyczne zapachy..
wolę jak w moim domu pachnie ciastem z piekarnika... najlepiej piernikiem albo jesienną szarlotką
Lubię jak zimowymi wieczorami pachnie drzewo płonące w kominku
Lubię zapach obieranych zimowym wieczorem pomarańczy (ale nie taki z buteleczki)...
to są dopiero piękne zapachy!
Próbowałam róznych kadzidełek, świec, kominków zapachowych.. nic się nie sprawdziło i nie weszło na stałę do repertuaru domowego
zapach pomarańczy to zapach mojego dzieciństwa!
każda pomarańcza była jak święto... obierało się, kroiło na 6 i każdy z namaszczeniem jadł swoją 1/6 ...
zapachy ciast też uwielbiam a w moim małym mieszkanku zapach szybko się roznosi i długo utrzymuje
świece uwielbiam, problem tylko jest taki, ze jak je dostaję to ponieważ obecnie świece są cudami sztuki - nie potrafię ich zapalić, bo mi szkoda
ja na Wielkanoc dostałam świecę w kształcie baranka... jest cudny! stoi nietknięty do dziś
A ja palę z namiętnością...
Uwielbiam dużo płomyczków i kominek...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź