Odp: Domowe sposoby - pielęgnacja włosów
a ja uwielbiam baaardzo ciepłą... znowu wolę to co niezdrowe, ech....
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a ja uwielbiam baaardzo ciepłą... znowu wolę to co niezdrowe, ech....
To prawda trzeba myc włosy w letniej wodzie a na koniec spłukiwac zimną .Ja tak zawsze robię i widzę poprawę .
Nakładam równiez balsam na włosy a następnie zakładam czepek na włosy i owijam ręcznikiem .Taka kuracja przynosi natychmiastową poprawę i włosy sa w świetnej kondycji .polecam
Ale jak się stosuje odżywki nakładane na minutę i spłukiwane to się tak nie da...
Ja ostatnio uzyłam oleju kokosowego na końcówki i musze przyznać że widze różnicę.
Muszę spróbować, może rzeczywiście to jest to czego potrzebują moje włosy?
Spróbuj bo bardzo dobrze nawilża.
A co myślicie o nafcie kosmetycznej? Podobno to jej Violetta Villas zawdzięcza swoje włosy...
Na pewno nic złego z włosami nie zrobi, więc kupować i próbować.
Pani Villas ma włosy godne pozazdroszczenia....
A to Ona nie ma peruki ? bo niektórzy tak mówią, piszą w kolorowych gazetach, itp.
Że niby widzieli ją koło domu w swoich takich marnych, a zakłada perukę tylko na koncerty, na różne spotkania do TV, itd.
Być może.... bo ciągle ma takie same...
też mi sie wydaje, że ma perukę, bo aż się nie chce wierzyć, że ktoś może mieć takie włosy, jeśli chodzi o domowe sposoby na włosy, to słyszałam, że trzeba spłukiwać włosy letnią woda, żeby zamknęły się łuski, najlepsze są płukanki ziołowe np z pokrzywy albo rzepy no i tradycyjnie maska z jaja podobno świetnie odżywia
nafta kosmetyczna + spłukać wodą z dodatkiem soku z cytryny. Polecam!!!
hej , więcej informaacji znajdziesz na moim blogu : [url]http://cherrylassie.blogspot.com/2012/02/domowe-i-naturalne-kosmetyki-do.html[/url]
ale m.in polecam :
Maseczka miodowo-cynamonowa
Mieszamy odrobinę oliwy z oliwek z miodem i cynamonem. Maskę wmasowujemy w skórę głowy i włosy, pozostawiamy na 15 minut, po czym zmywamy łagodnym szamponem. Zabieg powtarzamy 3-4 razy na tydzień.
Maseczka z jajek
*3łyżki oleju rycynowego
*3 łyżki soku z cytryny
*1 żółtko
Składniki mieszamy,kładziemy na włosy owijamy fiolą i ręcznikiem na około 1h.Myjemy włosy najlepiej 2 razy.
Płukanka z mięty
1 litr wody dodać ocet owocowy lub winny i zalać nią garść mięty. Zamykamy w szczelnym naczyniu i stawiamy w ciepłym miejscu na około 14 dni. Odcedzamy ,mocno wyciskamy zioła i filtrujemy płyn przez gazę do butelki. Po każdym myciu głowy płuczemy.
Pozdrawiam,
[url]http://cherrylassie.blogspot.com/[/url]
Dzięki za rady w tym temacie.
Na wypadające włosy warto wypróbować kozieradkę. Kupuje się nasionka, następnie łyżkę zalewa się i czeka się jak wystygnie. Po czym przelewamy napar do buteleczki i aplikujemy na suche włosy po myciu. Warto do tego masaż głowy.
Dzięki za tą radę co do kozieradki. 1 raz o tym słyszę.
Ja ostatnio dodaję do masek kakao. Efekt jest naprawdę o wiele lepszy niż sama maska.
Ale co powoduje konkretnie? Bo mnie się jakoś kakao z pielęgnacją włosów nie kojarzy...
Może przyciemnia włosy.. ?
CZęsto korzystam z domowej roboty maseczek i płukanek.Ich przygotowanie to dla mnie spora frajda.:)Szczególnie jeśli mogę poeksperymentować.:)
Ja używam ostatnio octu winnego do płukania włosów, jest lepszy niż nabłyszczacz
Jeśli chodzi o sprawdzone sposoby na pielęgnację włosów to mam taki jeden - domowa sauna na włosy. po umyciu nakładam na włosy ulubioną odżywkę - w moim przypadku Biokap - na to foliowy czepek, a na to gruby ręcznik. Wszystko podgrzewam suszarką, a potem siedzę w tym około godziny. Potem wystarczy spłukać. Wlosy są mięciutkie, lśniące i gładkie. Taki zabieg powtarzam średnio raz na 2 tygodnie.
A ja polecam maseczkę iłową z Dr Nony. trzeba ją nałożyć na pół godzinki, zawinąć ręcznikiem. Następnie umyć szamponem morskim.
Ja zdecydowanie jestem zwolenniczką domowej, naturalnej pielęgnacji włosów
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź