Odp: A co sądzicie o szczepieniach przeciw obecnej grypie
szkoda,że do dzieciństwa nie da się już cofnąc
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
szkoda,że do dzieciństwa nie da się już cofnąc
uwaga: znajomi maja 14 letniego syna, zaszczepili go przeciwko grypie (ale nie świńskiej tylko zwykłej) i zmarnowali dzieciaka:
zapadł w niebezpieczną śpiączkę, która mogła trwać 5 lat, na szczęście tylko trwała 5 dni, ale spowodowało to u niego totalny rozstrój systemu immunologicznego! Zapadał non stop na choroby aż w końcu dostał zapalenie opon mózgowych, uczy się w domu, nie ma kontaktu z rówieśnikami, to nie ten sam człowiek, także uważajcie, szczepionka może nieśc ze soba powazne konsekwencje!!!
aha, dodam jeszcze, że mój facet co roku szczepi się na grypę, czego mu zabraniam i co roku na nia choruje i bierze antybiotyki, na które wydaje około 100 zł
ja szczepię dziecko od kilku lat i jestem bardzo zadowolona, nie chorował mi od czasu ospy (jakieś 6 lat temu) miewa przeziębienie. Przed 1 szczepionką przeszedł rutynowe badania i nigdy nie było przeciwskazań.
Taka szczepionka na pewno nie zaszkodzi.
Kupi i zaszczep się.
nigdy w życiu nie szczepi się w styczniu!
Dajcie spokój z tymi szczepionkami: widzicie, że już się przyznali, że żadnej pandemii nie było? Wiecie co, pandemia to jest coś okropnego na skale światową!!! Coś gorszego od epidemii. A epidemia to była cholery albo grypy hiszpanki a nie ta świńska.
Ja w końcu nie znalazłam nawet szczepionki , nawet zwykłej nie było w aptekach
Koncerny żerują na strachu i panice ludzi, każąc im płacić nie wiadomo za co - przecież te szczepionki na świńską grypę nie miały nawet atestów...
Ja tam się nie szczepię, bo różnie ro się mówi o nich, że są dobre, a potem , że złe, więc nic w tym kierunku nie robię.
Po prostu na jedne szczepy wirusa działają a na inne nie. A że wirusy często się mutują...
[quote=hallina]Ja też nigdy się nie szczepiłam i pewno przy tym pozostanę[/quote]
ja też się nie będę szczepić
[quote=gusia1000]Ja tam się nie szczepię, bo różnie ro się mówi o nich, że są dobre, a potem , że złe, więc nic w tym kierunku nie robię.[/quote]
to tylko reklama, tak jak z tą ptasią grypą...
Ja mała chcę zaszczepić przeciw nowotworowi szyjki macicy
może niedługo to będą bezpłatne szczepienia? powinny być
Pewnie że powinny być ale czy będą........
No cóż, tak to już jest, że mówi się o czymś, jak jest akurat kampania społeczna albo jakaś tragedia... A potem temat "przysycha"
Ja tam się na nic nie szczepie.
Ale jakbyś kiedyś miała dziecko to chciałabyś je zaszczepić?
Matki mają specyficzne podejście do swoich pociech: chciałyby je ustrzec przed złem tego świata, również chorobami. A ze szczepionka niesie taką obietnicę, to pewnie każda troskliwa matka ją dziecku kupi, choć w głębi duszy może nie do końca w nią wierzy, ale dla spokoju sumienia to zrobi jednak...
Summerlove zgadzam się z twoimi słowami w pełni.
Wczoraj w wiadomościach słyszałem o zastraszająco niskim odsetku Polaków szczepiących się na grypę.U nas to podobno problem. W stanach szczepi się na grypę 40 procent ludzi ( dosyć dużo biorąc pod uwagę, że tam jest ich tam 600 mln).Szczepcie się, to dla nas wszystkich ważne, a dla naszych starszych członków rodziny, grypa jest bardzo groźna. Więcej szczepionek - mniej zakażeń.
To raczej ich zdrowy rozsądek - przecież co sezon pojawiają się nowe szczepy i szczepionki na nie nie działają!
Mój siostrzeniec był co roku obowiązkowo szczepiony i w tym roku siostra powiedziała, że nie będzie już płacić, bo on i tak choruje co roku... Myślę że powodem może być to, co pisze w poprzednim poście...
To prawda, one wcale nie działają...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź