126

Odp: Prośby do Administracji

[quote=agf]Szanuję zdanie, choć może nie obrażaj się tak i nie unoś smile Przecież nie o nagrody tu chodzi... Mnie np. dziwi nagroda za prowadzenie bloga dla pewnej osoby, która nawet nie zna ortografii i języka polskiego, ale cóż, niech tak będzie smile[/quote]
ale tylko my to wiemy, bo nikt tego nie czytał poza nami ...
btw ja na miejscu Redakcji wykasowałabym tego bloga dbając o dobre imię portalu, a nie nagradzała... no ale cóż... w końcu to portal o urodzie a nie jęz. polskim wink

127

Szkoda! ale przecież będą i inne konkursy!

128

Redakcja portalu przy zorganizowaniu w dniu dzisiejszym konkursu dotyczącego aktywności na forum oraz dodawania porad do rubryki DOBRE RADY bierze pod uwagę nie tylko ilość dodanych rad, ale też ich konstruktywność, praktyczność  a także dbałość o czystość języka polskiego. Mamy nadzieję, że konkursy to źródło znakomitej zabawy, jakiej życzymy wszystkim czytelnikom.

129

Droga Olu, jesteś dla nas bardzo cennym aktywnym czytelnikiem, co pokazałaś również przez pisanie ciekawego bloga. Na drugi raz prosimy uwagi i sugestie dotyczące konkretnych osób lub sytuacji przekazywać naszej redakcji stosunkowo wcześniej, będziemy bardzo wdzięczni.

130

Bloga, którego juz nie ma....

Tak w przy galeriach miała iść JAKOSĆ a co poszło? MASÓWKA - ilość, wiec wątpie ze cos sie zmieni hmm.

131

[quote=agf]Szanuję zdanie, choć może nie obrażaj się tak i nie unoś smile Przecież nie o nagrody tu chodzi... Mnie np. dziwi nagroda za prowadzenie bloga dla pewnej osoby, która nawet nie zna ortografii i języka polskiego, ale cóż, niech tak będzie smile[/quote]

agf nie cierpie walki z wiatrakami, tym bardziej mnie trafia coś jak zasady to jedno a co sie dzieje to drugie.. dlatego by nie denerwować sie niepotrzebnie wole zniknąc...

132

[quote=justyna][quote=agf]Szanuję zdanie, choć może nie obrażaj się tak i nie unoś smile Przecież nie o nagrody tu chodzi... Mnie np. dziwi nagroda za prowadzenie bloga dla pewnej osoby, która nawet nie zna ortografii i języka polskiego, ale cóż, niech tak będzie smile[/quote]
ale tylko my to wiemy, bo nikt tego nie czytał poza nami ...
btw ja na miejscu Redakcji wykasowałabym tego bloga dbając o dobre imię portalu, a nie nagradzała... no ale cóż... w końcu to portal o urodzie a nie jęz. polskim wink[/quote]
w sumie można się czepiać każdego uczestnika o jakieś błędy, ale chyba też chodzi o to żeby w swoją pracę wkładać kawałek serca! To moje skromne zdanie.

133

jest jak jest i już, a teraz bawmy się wink

134

Cała ta dyskusja nie ma większego sensu, gdyż po pierwsze: "internetowy" język polski rządzi się własnymi regułami (byłabym zdziwiona, gdybym znalazła tekst zupełnie pozbawiony błędów i skrótów myślowych), po drugie: o gustach trudno dyskutować, każdemu podoba się co innego. Wniosek: przydałoby się trochę dystansu, zarówno do siebie, jak i do tego, co wokół...

135

[quote=Ewelina]Cała ta dyskusja nie ma większego sensu, gdyż po pierwsze: "internetowy" język polski rządzi się własnymi regułami (byłabym zdziwiona, gdybym znalazła tekst zupełnie pozbawiony błędów i skrótów myślowych), po drugie: o gustach trudno dyskutować, każdemu podoba się co innego. Wniosek: przydałoby się trochę dystansu, zarówno do siebie, jak i do tego, co wokół...[/quote]

jasne, najlepiej zacząć pisać monosylabami, nie ma różnych języków, jest jeden i jego poprawność zaczyna być coraz bardziej docenianą sztuką

136

[quote=Ewelina]Cała ta dyskusja nie ma większego sensu, gdyż po pierwsze: "internetowy" język polski rządzi się własnymi regułami (byłabym zdziwiona, gdybym znalazła tekst zupełnie pozbawiony błędów i skrótów myślowych), po drugie: o gustach trudno dyskutować, każdemu podoba się co innego. Wniosek: przydałoby się trochę dystansu, zarówno do siebie, jak i do tego, co wokół...[/quote]
pozwolę się nie zgodzić

co innego przejęzyczenia: brak ogonków przy ą, ę czy ł albo przestawienie liter np. nei zamiast nie albo skróty (ogólnie znane!) np. btw (typowo internetowy)
a co innego pisanie co drugi wyraz "wow" "ech" "szok" "babka" (zamiast pani, kobieta) i inne - to jest typowy język mówiony (mocno młodzieżowy do tego), bardziej niedbały, język pisany natomiast wymaga większej uwagi - niezależnie od tego czy jest pisany na papierze czy w necie

druga sprawa to pisanie z sensem, bez skrótów myślowych - tak by czytelnik miał pełny obraz sytuacji w jednym krótkim wpisie

jako córka Redaktora wink i osoba dość dużo publikująca zarówno w prasie jak i w internecie mam fioła na tym punkcie i ... troszkę się znam na zasadach publikacji

137

Również zgadzam sie, że pewne skróty, literówki czy język typowo internetowy może być używany, jednak z umiarem i przy zachowaniu składni i ortografii języka polskiego. Ja się nie czepam, ale pisanie bez zachowania tych zasad mnie osobiście bardzo razi, nie wspominając, że powoli wyrasta społeczeństwo analfabetów... Ja także robię błędy, nie wstydzę się tego i nie ukrywam, ale jeśli ktoś pisze tak, że są problemy z samym zrozumieniem tego, co pisze, to już jest niedobrze.

138

moja porada znalazła się na głównej stronie jako artykuł - proszę o podpisanie jej!!!!

139

podpisane.
jutro bedzie info o autorze w kazdym wpisie smile

140

podobno nie można kopiować porad - proszę o przyjrzenie się wszystkim dodawanym poradom, bo wiele nowych jest łudząco podobnych  do tych dodanych sporo wcześniej (łącznie ze zdjęciami)

141

Prośba do Czytelników: w Dobrych Radach jest wyszukiwarka, wystarczy wpisać słowo kluczowe i sprawdzić czy dana porada występuje najlepiej w kilku odmianach wyrazu.

142

Adminie - a czemu nie ma mopjej porady o jędrnyvh ustach? zniknęła mi nawet z  mojego profilu... tak samo nie ma wpisu o piance na kawie mimo, że w moim profilu widnieje jako aktywna

143

i tak nikt nie sprawdza, ja już nawet przestałam czytać te duplikaty sad

144

[quote=admin]Prośba do Czytelników: w Dobrych Radach jest wyszukiwarka, wystarczy wpisać słowo kluczowe i sprawdzić czy dana porada występuje najlepiej w kilku odmianach wyrazu.[/quote]
ja to wiem, jednak jest sporo osób, które zamieszczają porady a nie wchodzą na forum - zamieszczają porady i ktoś je aktywuje,  a potem jak sobie patrzę to się okazuje, że taka porada już jest

145

[quote=justyna][quote=admin]Prośba do Czytelników: w Dobrych Radach jest wyszukiwarka, wystarczy wpisać słowo kluczowe i sprawdzić czy dana porada występuje najlepiej w kilku odmianach wyrazu.[/quote]
ja to wiem, jednak jest sporo osób, które zamieszczają porady a nie wchodzą na forum - zamieszczają porady i ktoś je aktywuje,  a potem jak sobie patrzę to się okazuje, że taka porada już jest[/quote]

Tak właśnie, a jak upilnować wszystkich? My nie damy rady... sad

146

ja miałam wrażenie, że właśnie po to jest to, że każda porada jest aktywowana przez admina

poza tym! była prośba po "akcji" z pewnym niegramatycznym blogiem, aby zgłaszać jeśli zauważymy coś niepokojącego

147

U mnie strona główna to jakaś popsuta jest. Rano było OK, pięknie się hity zmieniały a teraz mam jakieś ukryte slajdy, czy coś.

Tak to wygląda:

[url=http://www.fotosik.pl][img]//images37.fotosik.pl/266/5333068eccc9ed75med.jpg[/img][/url]

Pewnie to wina mojej przeglądarki, ale przecież nie wiadomo KTO ogląda stronę i JAKĄ przeglądarką smile chyba... tongue

148

Tez tak miałam przez jakiś czas a potem samo się naprawiło i teraz jest OK.

149

[quote=emilia_s292]Tez tak miałam przez jakiś czas a potem samo się naprawiło i teraz jest OK.[/quote]

a ja rano miałam dobrze, a teraz jest jeszcze gorzej sad

150

Bo używasz tej dziwnej przeglądarki opartej o IE6 nadal?