Odp: Ulubione książki i filmy
ja czekam az wydadza ostania czesc
tak za 2 lata i zaczne zmierzch czytac ![]()
no i zapomnialam wziasc Intruza ;p
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja czekam az wydadza ostania czesc
tak za 2 lata i zaczne zmierzch czytac ![]()
no i zapomnialam wziasc Intruza ;p
Właśnie czytam "Weronika postanawia umrzeć"
[quote=emilia_s292]Właśnie czytam "Weronika postanawia umrzeć"[/quote]
a ja nie lubię Coelho... jakoś do mnie nie przemawia....
aa chciałam napisać co innego, ale zostałam rozproszona tą "Weroniką" ![]()
obejrzałam właśnie całkiem relaksujący film, żadna rewelacja, ale akuratny na przyjemny wieczór "Sok z żuka" ![]()
Ja zgłupiałam. To gdzie oglądasz, jak nie masz telewizora?
[quote=pinkmause]Ja zgłupiałam. To gdzie oglądasz, jak nie masz telewizora?[/quote]
na komputerku ![]()
a konkretnie na ścianie, bo pożyczyłam z pracy rzutnik, więc rzucamy sobie obraz z komputra na ścianę i mamy takie małe kino ![]()
To nawet lepsze. Nie pomyślałam, hi hi.
zdecydowanie!
nie ma reklam i durnych seriali ![]()
Ja czytam, co mi w rękę wpadnie. Teraz akurat Lema opowiadania.
A wcześniej Hemingwaya.
Po takich lekturach w głowie tworzy się ciekawy kolaż.
ja aktualnie ślęczę nad Podstawami Epidemiologii ![]()
po raz kolejny... czasem trzeba sobie coś powtórzyć ![]()
Ja męczę z synem "Kubusia Puchatka". A pod poduszką trzymam "Wiedźmina".
Moja mała tez lubi Kubusia Puchatka!
Ja czytam książki psychologiczne, pedagogiczne, dot. odżywiania oraz książki o psach. ![]()
Co do filmów to uwielbiam komedie i horrory
Taka mała rozbieżność.
[quote=emilia_s292]Moja mała tez lubi Kubusia Puchatka![/quote]
My mamy jako lekturę.
Polecam za to Misia Paddingtona, czyta się fantastycznie, a dzieci go uwielbiają (sprawdzone!) jeszcze bardziej niż Puchatka.
Ja uwielbiam czytać i czytam kiedy tylko mogę. Przeważnie są to lekkie książki takie obyczajowe i powieści, poza tym kryminały. Niezaprzeczalnie najlepsza jest jak dla mnie Chmielewska - dla innych fanek podpowiem, że jest taka angielska chyba autorka - Janet Evanovich, która pisze w bardzo podobnym stylu - jest wątek kryminalny, akcja i kupa śmiechu
Jakiś czas temu odkryłam też wspaniałą twórczość Marry Higgins Clark - kryminały czy thrillery, które mają wspaniałą fabułę, czyta się je szybko, bo niesamowicie wciągają i przeważnie mają zaskakujące zakończenia. Niedawno przeczytałam też "Dom nad rozlewiskiem" Małgorzaty Kalicińskiej - powiem Wam, że obawiałam się, że powieść będzie taka mdła i nudna, ale zrobiła na mnie wielkie wrażenie - jest po prostu urocza i piękna. Jeśli ktoś zechce zastanowić się chwilę nad swoim życiem, zwolnić tempo, to książka ta potrafi nauczyć jak postrzegać piękno otaczającego nas świata - widoki za oknem, zmieniające się pory roku, jak doceniać każdy dzień spędzony z kochającą osobą...
[quote=pinkmause][quote=emilia_s292]Moja mała tez lubi Kubusia Puchatka![/quote]
My mamy jako lekturę.
Polecam za to Misia Paddingtona, czyta się fantastycznie, a dzieci go uwielbiają (sprawdzone!) jeszcze bardziej niż Puchatka.[/quote]
Paddingtona to mała ogląda ale jakoś jej się nie podoba...
Ale książka i bajka to dwie różne sprawy. Znam wiele przykładów. ![]()
Teraz czekam na 2 część "Igrzysk Śmierci". Ma wyjść już niebawem.
To jak nikogo nie ma to idę do łóżeczka z "Królową Ciemności".
Szkoda, że nikt nie gustuje w takich książkach jak ja...
Ostatnio wpadła mi do rąk przypadkowo książka którą napisał Jacek Dąbała pod nazwą '' Największa przyjemność świata'' dziewczyny powiem tylko jedno przeczytajcie i nie będę mówić o czym jest , jest na prawdę !!!!! Polecam , ja ją połknęłam w jeden dzień!
Fanom zmierzchu polecam "Pamiętniki Wampirów" - właśnie zaczęłam się wgryzać w 1 księgę.
Kusi mnie też cykl Dom Nocy, ![]()
no no lubie o wampirach a wiec coś wynajde nawet w bibliotece
Każdy, kto wypełni ankietę, będzie miał szansę wygrać jeden z 5 egzemplarzy znakomitej książki "Dziesięciu królów morza" Jacquesa Mayola.
[url]http://www.menshealth.pl/forum/index.php?showtopic=1727[/url]
Aby wygrać książkę "Znowu poniedziałek" autorstwa Kirsten Khaschei, wystarczy odpowiedzieć na pytanie: "Którym dniem tygodnia według tradycji biblijnej jest poniedziałek?" i w terminie do 25 stycznia przesłać na adres [email protected], w tytule należy podać "Księgarnia Sowa - Poniedziałek" oraz podpisać się imieniem i nazwiskiem. Rozwiązanie konkursu 26 stycznia.
[url]http://www.raciborz.com.pl/art15029.html[/url]
[quote=emilia_s292]Właśnie czytam "Weronika postanawia umrzeć"[/quote]
oglądałam ten film! Coś wspanialego, nie wiem tylko czy książka nie lepsza, bo zwykle tak jest
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź