Odp: pizza
ja niestety tylko kupuję z dowozem do domu
ale ostatnio coraz mniej nam smakuje
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja niestety tylko kupuję z dowozem do domu
ale ostatnio coraz mniej nam smakuje
Z dowozem do domu to tez często nasze rozwiązanie, ale jak spróbowałam sama zrobić i mi wyszło to coraz częściej skłaniam się do roboty niż do zamówienia...
ja nie zrobię ciasta - wychodzi mi paskudne coś i już się poddałam
na wierzch kiełbaske,szynke,ogórki,pieczarki
Lubię pizzę.
Niekiedy ją kupuję w sklepie, ale i tez robię domową.
Domowe są lepsze, bo mają grubsze, pulchne ciasto i na wierzchu wszystkiego więcej można nałożyć-pieczarki, ser, wędlina, ogórek, pomidor, cebula.
Na poczatku też nie zawsze wychodziła mi dobra pizza .Teraz kiedy nabrałam wprawy udaje mi smaczna i ciasto jest w sam raz .Nie za grube i nie za chude a na wierzch wrzucam te dodatki które lubimy .
ja ostatnio byłam na pizzy w pizzeri jest tak ziemiesko dobra, ze ... zawsze za dużo o 1 kawełek zjem i później zdycham - przeważnie zgaga mnie dopada
Ja robię z tym co mam w lodówce, oczywiście kupuję spody gotowe
ja zazwyczaj pieczarki szynka pomidor
ja mam dobrą pizzerię w miasteczku niedaleko, wczoraj poszliśmy na piechotę na pizzę właśnie, ledwo doszliśmy bo po zimie mięśnie zastałe ale było warto bo była pycha
a w domu jak nam się zachce pizzy to syn leci do sklepiku po dwie gotowe riggi i robimy sobie w piekarniku i też pycha
ostatnio też widziałam gotowe spody do pizzy , mniej roboty
Słuchajcie, koło mnie jest pizzernia DWIE DŁONIE, jest niesamowity wybór pizzy, jest pizza nawet z ziemniakami! Czy może ktoś z Was jadł taką pizzę? Jest smaczna?
Z ziemniakami nie jadłam.
Uwielbiam a do tego ( wstyd się przyznać :0 ) jest to jedna z nielicznych rzeczy jaką w kuchni potrafię zrobić(choć podobno dobrze :PP). No jeszcze umiem zagotować wodę, i umyć sałatę.. a.. ciastka czasem upiec...
P.S Ciekawa sprawa z tym mlekiem na pizzę.Ja zawsze robię na wodzie.Hm...
można z wodą, przy pizzy to ma niewielkie znaczenie - z mlekiem jest nieco miększe ciasto
[quote=Seweryn]Uwielbiam a do tego ( wstyd się przyznać :0 ) jest to jedna z nielicznych rzeczy jaką w kuchni potrafię zrobić(choć podobno dobrze :PP). No jeszcze umiem zagotować wodę, i umyć sałatę.. a.. ciastka czasem upiec...
P.S Ciekawa sprawa z tym mlekiem na pizzę.Ja zawsze robię na wodzie.Hm...[/quote]
Na mleku ma delikatniejszy smak, tak samo dodaję do naleśników. Z wodą są takie bez wyrazu....
Te przepisy na ciasto do pizzy, które znam są na mleku ... wszystkie.
Co do ziemniaków - z ziemniakami zjadlabym wszystko. Kilka rayz zdażyło mi się nawet zrobić... kanapkę z ziemniakami Miałam zachciankę.
Robiłam z siostrą niedawno pizzę z ziemniakami, na wypróbowanym, drożdżowym cieście. Wyszła pyszna Tutaj wkleiłyśmy przepis: [url]http://paletasmaku.blogspot.com/2011/02/chopska-pizza-z-ziemniakami-porem.html[/url]
Ciasto na pizzę nigdy mi nie wyszło smaczne choć przerobiłam już dziesiątki przepisów. Lubię zamawiać z dowozem ze sprawdzonych pizzerii.
pizza z pizzerii, choćby najlepszej zawsze będzie i tak dużo gorsza od tej domowej, my już mamy wprawę w robieniu pysznego, chrupiącego ciasta
mi ostatnio bardzo zasmakowały takie gotowe pizze ristorante, jak zjem taka pizzę to nie mogę się ruszyć taka jestem objedzona
widziałam reklame tej pizzy, ale nigdy nie jadłam takiej ze sklepu - w ostateczności zamawiamy pizze z restauracji, ale to tylko na jakiś imprezach ze znajomymi, nigdy nam sie nie zdarzyło zamawiać jedzenia dla siebie, na obiad
za bardzo lubimy gotować a jak do tej pory zawsze coś tam się znajdowało w kuchni, choćby na najprostsze spaghetti
Gotowanie jest fajne Fajnie jest lubić gotować Niektórzy się boją, jak ja kiedyś.
Kiedy wchodzę do kuchni i po prostu gotuję to zawsze wychodzi, a kiedy się staram i denerwuję to zawsze musi coś wyjść nie tak.
Lubię pizzę, ale jako przekąskę. Nie w zamian za inny posiłek. Wogóle idealnie się sprawdza do przegryzienia w większym gronie, tak jak pisze Justyna, bo gdyby tak chcieć zjeść ją samemu albo na pół, to trzeba każdy kawałek odgrzewać, tak szybko stygnie, a ze znajomymi otwiera się pudełko, każdy bierze po kawałku, nikomu nie stygnie i nikt się nie przeje, kalorie nie wzbudzą potem żalu
mi już dawno żadna pizza jedzona gdzieś na mieście nie smakowała, wszystkie wręcz ociekają tłuszczem i to seropodobne coś. Dlatego wolę robić sobie sama pizze. Chociaż nie powiem zjadłabym sobie taką prawdziwą włoską pizze.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź