Odp: Orchidee - phalenopsis, dendrobium, oncidium, cymbidium i inne
Własnie z tak dziwnie na końcu tak wyszedł ze środka....ale nie wygląda jak dalszy pęd...może będzie kwiatek...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
urodaizdrowie.pl FORUM » Kwiaty, ogrody, rośliny » Orchidee - phalenopsis, dendrobium, oncidium, cymbidium i inne
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Własnie z tak dziwnie na końcu tak wyszedł ze środka....ale nie wygląda jak dalszy pęd...może będzie kwiatek...
albo to keiki - mi właśnie z pędu dwie roślinki nowe wyrastają - w dwóch oczkach na pędzie
ja właśnie zauważyłam, że moje trzy kolejne wypuściły pędy, a na jednym taki dziwny gruby - ciekawe co mu się ubzdurało; jeszcze mi nigdy storczyki na mikołaja nie kwitły
Pięknie wygladają!
taaaaki pazur... na zdjęciu dla mnie wygląda jak pęd kwiatowy ... bo jakby keiki to przy takiej długości liście by już miało
pewnie że pęd i to ładny
o to fajnie....dzięki ...
to na pewno pęd!
sliczny - takiego nigdy nie widziałam u swoich kwiatuchów !
karmisz go czymś ?:) bo ja w tym tygodniu z braku czasu nie wybrałam się po nawóz i póki co nie mam żadnego..
wygląda jak szpon orła!
Dałam mu tylko takie pałeczki z nawozem do storczyków.....
o ja też mam taki coś przy storczyku tylko mi wyrosło całkiem odrębne przy doniczce
będą kwiatki na święta gratulacje
i kupiłam nawóz... wreszcie pofatygowałam się do OBI (bo najbliżej)
po porównaniu składów wybór padł na SUBSTRAL vital active
powinno to dać przysłowiowego "kopa" rosnącym pędom, a co z tego wyjdzie zobaczymy w praniu..
u mnie drugi chyba puszcza pęda... zwariowały normalnie! jupi
zwariowały - u mnie już 8 ma nowe pędy
[quote=pinkmause]zwariowały - u mnie już 8 ma nowe pędy [/quote]
a ile ty masz storczyków w sumie?? matko! 8 pędów to już prawie kwietna łąka
[quote=a.filipowska][quote=pinkmause]zwariowały - u mnie już 8 ma nowe pędy [/quote]
a ile ty masz storczyków w sumie?? matko! 8 pędów to już prawie kwietna łąka [/quote]
w sumie to mam ich 12, a pędy mam na 5, bo na jednym 3, a na 5 po jednym jak na razie, ale rosną jak szalone
ja na razie 9 storczyków mam i 2 pędy, ale to też sukces po roku czekania...
ja wymieniłam na storczyki wszystkie kwiaty w domu..
pierwsze Phalenopsisy są u mnie około 4 lata, wtedy też mnie zauroczyły i na stałe wprowadziły się do domu.. kolekcja tylko rośnie
szkoda tylko, że w Lublinie dość mały wybór jest:/
własciwie nie ma gdzie kupować takich gatunkowych...
u mnie też mały wybór, ale i tak jest się czym zachwycić
ja nie szukam jakichś specjalnych gatunków, nie znam się na nazwach... po prostu mnie urzekają i wtedy kupuję. dwa dostałam, a kilka z pracy przyniosłam, bo były w biurach na inne wymieniane i mialam taką możliwość Tylko już bez kwiatów przynosiłam, dlatego tak się cieszę, że teraz mi pędy wypuszczają !
ja też w ten sposób robię - zazwyczaj kolory mnie "wabią", a że w hurtowni ceny dość niskie, to sobie kupuję co jakiś czas
Super.....ja mam dopiero 4 .......pewnie pieknie u was wyglądają...
[quote=luimig]ja wymieniłam na storczyki wszystkie kwiaty w domu..
pierwsze Phalenopsisy są u mnie około 4 lata, wtedy też mnie zauroczyły i na stałe wprowadziły się do domu.. kolekcja tylko rośnie
szkoda tylko, że w Lublinie dość mały wybór jest:/
własciwie nie ma gdzie kupować takich gatunkowych...[/quote]
można na allegro zamówić inne gatunki storczyków przysyłają dobrze opakowane
na razie mam te, które mi się podobają - i wszystkie będą kwitły, może nawet zdążą na moje urodziny - jupi!
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź