Temat: Kolendra - do jakich potraw?
Kupiłam z ciekawości kolendrę, okazała się kulkami, które najpierw dorzucałam do zup, ale ostatnio wpadłam na pomysł, by ją zmielić i w tej postaci jest o wiele lepsza. Do jakich dań ją dodajecie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kupiłam z ciekawości kolendrę, okazała się kulkami, które najpierw dorzucałam do zup, ale ostatnio wpadłam na pomysł, by ją zmielić i w tej postaci jest o wiele lepsza. Do jakich dań ją dodajecie?
Ja prażę całe ziarna na patelni i dopiero potem mielę. Nadaje się np. do duszonego mięsa, do kotletów mielonych
Używam kolendry rzadko, zazwyczaj do różnych dań azjatyckich. Ale nie wiedziałam o tej zmielonej kolendrze, też ją wypróbuję.
Kuchnia indyjska no i ja często do dań wege dodaję
A masz jakieś swoje ulubione danie wegetariańskie z kolendrą? Chętnie bym je podpatrzyła.
Do mięs raczej się ją dodaje, ja lubię dosypać np. do pieczeni rzymskiej
Do zup też pasuje...
hej
W większości przepisów wegetariańskich występuje kolendra.. Często jest zamiennikiem pietruszki, szczególnie świeża...
hej
Bardzo lubię, choć ostatnio częściej sięgam po rozmaryn https://www.knorr.pl/produkt/rozmaryn-z-maroko. Zakochałam się.
A do czego można taki rozmaryn wykorzystać? Z tą przyprawą mało pracowałam.
Do mięsa, do zup też - ogólnie poprawia smak potraw.
ja dodaję mieloną do sosu grzybowego
Do zup też pasuje np. do kalafiorowej
Ja dodaję do rosołu
A ja zakochałam się w świeżej, zielonej kolendrze. Ma niesamowity smak i cudownie oddaje go sałatkom, pastom i kanapkom. Nasadziłam tego w ogrodzie i nie dopilnowałam, żeby nie zaczęło kwitnąć. I teraz mam mnóstwo kulek. To już nie to samo, ale dodaję do zup i właściwie... do wszystkiego.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź