Temat: Pani taksówkarka
Uważacie, że to bezpieczny zawód dla kobiety?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Uważacie, że to bezpieczny zawód dla kobiety?
Zależy od charakteru, jeśli która się nie boi i lubi taką pracę to czemu nie? Przecież może pracować tylko w dzień, wszystko jest do ustalenia
to zależy od człowieka, jeśli będzie się w tym dobrze czułą i niczego się nie boi to niech sobie jeździ.
Ja raczej nie zdecydowałabym się na taki zawód.
Ale co w tym dziwnego? Są też panie, które zamiast pudelka czytają [url=http://stalesia.com/porady/blachy-stal-duplex-super-duplex/]tego typu strony o blachach[/url] i zajmują się obróbką stali. To dopiero hardcore... Taksówka przy tym to pikuś
[quote=makalica87]Ja raczej nie zdecydowałabym się na taki zawód.[/quote]
bo to zależy od człowieka, jedni się do czegoś nadają a inni nie. Ważne aby dobrze ocenić swoje siły i możliwości.
Zależy jaka kobieta Jak coś trenuje i ma tzw. parę to da sobie radę.
Też uważam, że to bardziej zależy od człowieka niż od jego płci. Jeśli kobieta ma predyspozycje do wykonywania tego zawodu to nie widzę przeciwwskazań żeby wykonywała ten zawód.
Ciekawe, chyba nigdy nie spotkałem się z kobietą jeżdżąca na taksówce.
Ja widziałam raz na mieście, praca jak każda inna, ale pewnie w nocy boją się jeździć...
pewnie tak, ja miałam tylko raz przyjemność jechania z panią taksówkarką.
Nie widzę powodu, by kobieta nie mogła być taksówkarką. Jeśli potrafi poradzić sobie z nachalnymi klientami to czemu nie.
Częściej chyba zdarzają się napady na przechodniów niż taksówkarzy, więc teoretycznie bezpieczniej już wozić ludzi taksówką, niż chodzić piechotą po mieście
Przechodniów jest jednak dużo więcej niż taksówkarzy, więc statystycznie to się nie bardzo zgadza:)
Mnie już nie dziwi kobieta za sterami dużego autobusu czy nawet tira - równouprawnienie mamy
Tak, ale praca w nocy to nie dla kobiet, szybko odbija się na wyglądzie i zdrowiu.
Sama bym się nie zdecydowała, bo to dość niebezpieczne zajęcie, a klienci są różni...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź