Temat: Co lepsze?
Tak się zastanawiam...
Czy lepiej być w jakimkolwiek związku (pochwalić się na fb itp.) i udawać, że jest ok(bo często nie jest) czy :
Wolicie być same, czekając na tego jedynego, czy:
Po prostu radzicie sobie same?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak się zastanawiam...
Czy lepiej być w jakimkolwiek związku (pochwalić się na fb itp.) i udawać, że jest ok(bo często nie jest) czy :
Wolicie być same, czekając na tego jedynego, czy:
Po prostu radzicie sobie same?
Pewnie dla każdej lepsze jest inne wyjście, ale dla mnie to czekanie na jedynego jest najbardziej do przyjęcia:)
Udawanie jest najgorsze, bo w efekcie sami siebie oszukujemy, inni i tak są zajęci swoimi sprawami...
Ja nie obwieszczam światu na Fb czy jestem w związku... nie robię tego od czasu, gdy musiałam zbyt często zmieniać status
Lubię być sama, bo mogę wszystko Mogę rozmawiać z kolegami do 4 nad ranem, jeździć gdzie i kiedy chcę, mogę jeść tyle ciastek, ile w sobie zmieszczę i mieć tylko jeden powód do kompleksów - niepodobanie się sobie, zamiast dwa - niepodobanie się i sobie i chłopakowi.
I tak... związki dają dużo korzyści, ale jeśli mam być z kimś, z kim mi źle, to wolę sama.
Wolność jest fajna, ale do czasu, bo większość kobiet jednak chciałaby mieć kogoś bliskiego, nie tylko dla statusu na Fb...
Z jednej strony, to... jest potrzeba bliskości, przytulenia-to naturalne.
Z drugiej-bezcenna wolność i nikt mi nie powie,że a,b,c i ż, to nie tak i tamto nie tak
Najlepiej jeśli stan, w którym jesteśmy, nas nie przytłacza i nie prowadzi do izolacji od ludzi...
Gdzieś przeczytałam, że najlepiej dla zdrowia, najspokojniej żyje się wtedy, kiedy człowiek jest sam... Emocjonalnie łapie się wtedy doły, ale reszta jest zależna wtedy tylko od nas...
Wydaje mi się, że życie w pojedynkę jest pod wieloma względami po prostu wygodniejsze, przynajmniej dla kobiety, bo mężczyzna, który robi z partnerki gosposię to akurat wygodniej ma w związku.
Ale coraz mniej jest i kobiet, które chcą być tymi gosposiami...:)
To chyba pytanie retoryczne, co?
Oczywiście, że lepiej być samemu niż z byle kim, żeby w ogóle tworzyć jakikolwiek związek.
Moim zdaniem to bardzo nieuczciwe względem drugiej osoby, bo w głowie pewnie jest myśl, że to się i tak skończy, tylko musimy znaleźć kogoś lepszego.
Ktokolwiek zamiast być samemu - oto pułapka, w którą wpadają kobiety, które porównują się z innymi, bo skoro koleżanki są z kimś, to one nie chcą być gorsze...
Czasy się zmieniły, wymagania kobiet też, coraz mniej z nas decyduje się na związek bez wielkich uczuć, a jak to ocenimy kiedyś, to czas pokaże. Znane mi starsze panie w większości żałują, że za młodu nie wyszły za bogatszych mężczyzn niż ich mąż, czyli tracą ideały młodości, gdzie to miłość była najważniejsza...
Ostatnio edytowany przez malinka (2021-01-08 11:03:32)
facet to nie wszystko, jeśli nie mamy dobrego związku ze samym sobą to związek tego nie zmieni takie moje zdanie więc wybieram opcję numer 2
Szukać tego naj - nie ma co być samej jak jest chęć do bycia w związku...
Dziewczyny, słuchajcie siebie, czego w danej chwili chcecie. Spełnianie oczekiwań rodziny to najgorszy pomysł w tych sprawach...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź