Temat: Wazelina zamiast odżywki do rzęs?
Słyszałam że pomaga wzmocnić rzęsy, czy któraś z Was stosowała?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Słyszałam że pomaga wzmocnić rzęsy, czy któraś z Was stosowała?
Ja słyszałam o olejku rycynowym, ale oba są za tłuste, więc wolę odżywki z drogerii
Wazelina wzmocnić? Pierwsze słyszę... na pewno wzmacniająco działa olejek rycynowy... właśnie na zasadzie odżywki do rzęs
Kiedyś słyszałam, ale nic konkretnego...
Więc.. taki trochę mit jak dla mnie
Tez próbowałam, efekty średnie a jak wazelina dostała mi się do oka to strasznie szczypało. Na odżywienie rzęs podobno bardzo dobre jest serum LashVolution. Działa błyskawicznie bo już po 2 tygodniach można zauważyć efekty a cała kuracja trwa około 3 miesięcy. Ogólnie już kilka razy słyszałam bardzo dobre opinie o niej.
chyba lepszym pomysłem jest picie pokrzywy, ja teraz dodatkowo kupuję bo wyczaiłam promocję
Można pić pokrzywę o ile nie ma się problemów z hormonami (np. policystycznych jajników). A wazelinę stosowałam i nie pomogła, rzęsy nie urosły tylko się sklejały...
Lepszy jest olejek rycynowy, ale trzeba uważać, żeby nie dostał się do oka...
nie miałam żadnych efektów po wazelinie.. kupiłam w necie taką odżywkę za 15 złotych i mam teraz bardzo gęste rzęsy <3
Nie próbowałam wazeliny. Olejek rycynowy stosowałam przez jakiś czas, miałam też jakąś odżywkę w takim opakowaniu ze szczoteczką jak tusz do rzęs, ale efektów nie widziałam. Teraz mam Long 4 Lashes, tyle że nie potrafię tego stosować regularnie, a tylko to warunkuje efekt. Wymaga precyzji jak przy robieniu kreski eyelinerem.
Ale one się będą kleić!
Jak najbardziej można używać wazeliny zamiast odżywki do rzęs.Ten powszechnie stosowany kosmetyk zmiękczający skutecznie ochroni Twoje rzęsy przed wypadaniem, tym samym przyspieszając ich wzrost. Aby uzyskać długie i gęste rzęsy, nakładajmy wazelinę na noc.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź