Temat: Starcia celebrytów w sieci
W ostatnich dniach nie tylko plotkarskie portale, ale już chyba wszystkie media rozpisują się na temat starcia Nosowska vs. Derpienski. W sieci zawrzało, bo jedna sparodiowała drugą w reklamie mleka, ta druga jej odpowiedziała i zawrzało.
Kim jest Katarzyna Nosowska nie trzeba chyba nikomu mówić, a kim jest Caroline Derpienski? Młoda dziewczyna, która złowiła bogatego biznesmena z Miami i robi karierę w modelingu. W sieci zasłynęła nagrywając krótkie filmiki, w których w przesadny sposób zachłystuje się własną sławą i bogactwem, przez co zebrała spore grono obserwujących ją hejterów, ale też fanów, zdających sobie sprawę, że Caroline robi to co robi bardziej dla beki, niż z samochwalstwa.
Takich akcji, że któryś z celebrytów powiedział/napisał coś o innym i w sieci się zakotłowało, było i będzie więcej. To rozbudza emocje fanów, którzy natychmiast się nakręcają, ale też wspaniała pożywka dla hejterów. A portale biją rekordy kliknięć, wejść, lajków, komentarzy.
Czy zdarza się i Wam emocjonować czyjąś wypowiedzią? Czy sławni ludzie show-businessu, artyści, influencerzy powinni publicznie odnosić się do zaczepek?
Ja sama nigdy nie czułam pociągu do śledzenia takich konfrontacji, tym razem jednak sieć atakuje mnie z każdej strony, więc się wypowiem.
Ogólnie Kaśkę uwielbiam. Jej twórczość, osobowość, wizerunek, głos. Ta parodia jednak dla mnie jest słaba (no przecież nie wszystko co tworzy Kasia musi być doskonałe, mimo mojej fascynacji nią). Ponadto uważam, że media przedstawiły ten mały show chyba nieco niezgodnie z zamierzeniem nawet samej Autorki. W nagłówkach używano słów takich jak "DRWI" czy "wyśmiała", kumulując już w tytule bardzo negatywne skojarzenia, a nie wydaje mi się, żeby Kaśka zbierała zasięgi publicznie kogoś wyszydzając.
To miała być parodia, nie obrażanie, niegroźny podśmie*ujek, a nie drwina, jak to przedstawiają niektórzy nakręcając emocje i doprowadzając do tego, że zrobiło się wielkie gównotornado, a Caroline, która swoją drogą też w filmikach parodiuje swój nowobogacki styl życia, musiała odpowiedzieć w tym samym tonie, w jakim media to przedstawiły.
Fala szamba wezbrała w komentarzach i niektórzy chyba bardzo chcą, żeby obie panie czuły się sprowokowane do prowadzenia wojny na filmiki.