Temat: Czy solić potrawy w trakcie gotowania?
Czy dodajecie sól do gotowanych potraw, czy solicie już na talerzu?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy dodajecie sól do gotowanych potraw, czy solicie już na talerzu?
Trochę solę w trakcie gotowania, bo jednak warzywa gotowane w wodzie bez soli tracą na wartościach odżywczych. A doprawiam do smaku już po ugotowaniu.
Ja nie solę wcale, tylko stosuję przyprawy:)
Ja nie solę potraw z mięsem żeby nie twardniało, a inne solę normalnie.
Solę minimalnie, a potem doprawiam na talerzu....
> just-do-it napisał/a:
> Trochę solę w trakcie gotowania, bo jednak warzywa gotowane w wodzie bez soli tracą na wartościach odżywczych.
Nie wiedziałam o tym...
Zauważyłam tylko oczywiście, że jak zapomni się posolić ziemniaki do gotowania, to są niesmaczne. O większej utracie wartości odżywczych nie miałam pojęcia, o utracie smakowych tak.
Już w mieszankach przypraw jest sól więc ja prawie jej już nie dodaję ....
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź